Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme ryby a mořské plody... mňam
KLA
Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

Ryby české, ryby mořské, mořské plody...

[http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2872/images/2872_MEDIUM.jpg]

Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
KAKIHARA --- 8:50:57 11.6.2010
NECRO_BUTCHER: jojo, sehnal jsem je v ruskym salonu v bubeneccsky....i tak dik!
NECRO_BUTCHER --- 0:38:32 11.6.2010
KAKIHARA: hele někde v dejvicích je nějakej ruskej krám, kalinka se snad menuje.. někde dole pod hračanskou, a tam by to mít mohli, nějaký podobný sušený mořský věci sem tam od ních měl, nicméně nekupoval osobně..
MUTHA --- 21:52:59 10.6.2010
aleee!

Pražané si budou moci koupit každý týden od nadcházející soboty přímo na nábřeží Vltavy mimo jiné živé ryby. Nabídnou jim je rybáři na nově vznikajícím Farmářském tržišti Náplavka, které vznikne mezi Palackého náměstím a Železničním mostem na Výtoni.

http://www.lidovky.cz/rybari-miri-na-naplavku-u-vltavy-si-budete-moci-koupit-cerstve-ryby-1ps-/dobra-chut.asp?c=A100610_113823_dobra-chut_glu
KAKIHARA --- 12:20:18 8.6.2010
nevite kde se daj koupit suseny sepiovy chapadylka?
MUTHA --- 17:04:46 31.5.2010
WAMP_ELF: rodice si ted hrozne vychvalujou tohle z itala v kuchyni:

Ať žije zelenina! Letní fondue bagna cauda
V Piemonte, kraji hor a jezer, se daří zelenině a ančovičkám. Je odtud proto i zajímavý recept na kombinaci vařené a syrové zeleniny, namáčené v chuťově atraktivní omáčce. Spojí se v ní tóny česneku, olivového oleje, másla a ančoviček. Hlavní je ale zelenina – vařená i syrová. Emanuele si uvařil postupně brambory, kapustu, květák, brokolici a mrkev. Cuketu přidá do osolené vody až nakonec, zelenina by měla zůstat al dente. V rendlíku si zahřeje deci a půl mléka a povaří v něm asi sedm minut česnek, který pak bude jemnější. Varem zhoustlé mléko uschová. Vyvařený česnek utře s ančovičkami a olivovým olejem a tento krém smíchá se zbytkem mléka. Omáčka se už vaří jen pět minut. Pak do ní přidá olej a nakonec rozpustí malou kostku másla. Olivová omáčka musí zůstat vlažná.

Pak přistoupí k přípravě studené zeleniny. Na větší kousky si nakrájí žlutou a červenou papriku a přidá fenykl, který se u nás moc nekonzumuje, ale v Itálii ho milují. Manu předvede, jak se fenykl čistí, a k této zelenině přidá ještě lahůdkové cibulky a řapíkatý celer. A dokonce i syrový chřest – fantazii se meze nekladou. Rozhodující je roční doba a naše možnosti. Během stolování si zeleninu úhledně vyrovnanou na talíři namáčíme v teplé zálivce. Je to předkrm nebo i lehký oběd vhodný pro větší společnost. Takové zdravé letní fondue.
WAMP_ELF --- 15:53:27 31.5.2010
Dobré odpoledne ve spolek, pokud máte někdo v patrnosti lahodný pokrm z ančoviček tan prosím sem s ním..
VENIKA --- 11:40:04 23.2.2010
v blizke budoucnosti se chystam doma delat humra - mate nekdo zkusenost? v restauracich mam nejradsi upravu s lehkyma zeleninovyma/bylinkovyma omackam (petrzel atd)... nic preplacanyho, ale rada bych si nechala poradit :-)
DEBBIE --- 21:15:18 6.1.2010
???: to nezni spatne .. taky tu snad jeste mame nejakeho .. taky zkusim :)
??? --- 17:32:52 5.1.2010
Zbylo docela dost kapřích porcí, takže jsem včera zkusila něco z receptů pana Šopíka http://www.rybarna.cz/recepty.php

Kapr se zakysanou smetanou.
Kapří porce osolit, opepřit a naskládat do pekáčku. POklást bobkovým listem Zalít zakysanou smetanou se šťávou z půlky citronu,péci cca 30 minut.
Udělala jsem k tomu brambory a bylo to moc dobré, jednoduché a rychlé.
EVACEK --- 13:25:35 22.12.2009
ahoj, mám dotaz, koupila jsem mořský štiky, jsou to takový kuchaný rybky malý bez hlavy, co s tim:)?