Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme ryby a mořské plody... mňam
KLA
Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

Ryby české, ryby mořské, mořské plody...

[http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2872/images/2872_MEDIUM.jpg]

Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
LUKOYE --- 22:14:17 29.12.2008
aktuálně řešíme jak udělat chobotnici co máme na mrazáku, brácha je sice kuchař, ale nikdy to nedělal a bojí se, že bude tvrdá. Pomohl byste někdo radou? dík
KLA --- 19:06:17 16.12.2008
Easy Thai Fish Curry

This fish curry tastes so delectable, you won't believe how fast and easy it is - ready in just 20 minutes! Fillets of fish (any type, fresh or frozen) are simmered in a rich Thai curry sauce. Includes vegetables for a healthy one-pot dish. Like all curries, this fish curry makes excellent leftovers as well as hot lunches to take to work. A nice dish any time of year, but particularly warming during cool weather. And it's ready in just 20 minutes. Mmmmm...!
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Ingredients:
3-4 fillets of fresh or frozen fish - any type (feeds 2-3 hungry people) - thaw if using frozen
handful of fresh mushrooms (button, shiitake, or other type), sliced
1 red pepper, de-seeded and cut into small pieces
1 medium tomato, cut into small pieces
handful of fresh basil
handful of fresh coriander
fresh lime or lemon wedges for garnish
RICH THAI CURRY SAUCE:
1/2 cup fresh coriander stems and leaves, chopped (simply chop off the bottom half of a bundle of fresh coriander)
1 can good-quality coconut milk
4 spring onions (or scallions), sliced (including green stem)
1 thumb-size piece galangal or ginger, sliced
4 cloves garlic
1+1/2 Tbsp. fish sauce (may need more to taste)
1 Tbsp. chilli powder
2 tsp. ground cumin
2 tsp. dried ground coriander
2 tsp. brown sugar (may need more to taste)
2-3 kaffir lime leaves, fresh or frozen (available at Asian stores, usually in the freezer)
1/2 tsp. turmeric
optional: 1 tsp. shrimp paste (this gives it extra flavor - available by the jar at Asian stores)
optional: 1-2 fresh red or green chillies, sliced (omit if you prefer a milder curry)
Preparation:
First, make the curry sauce. Place all curry sauce ingredients in a food processor, chopper, or blender. Process well to form a smooth curry sauce.
Pour the sauce into a wok (or large frying pan) and place over medium to high heat. Bring to a boil.
Add fish, mushrooms, and red pepper. Stir well. Reduce heat to medium-high, or until it is simmering nicely. Cover and cook 6-8 minutes.
Remove cover and stir. Add the tomatoes and continue simmering (covered) for another 2-3 minutes.
Do a taste test for salt and sweetness, adding more fish sauce (instead of salt) if not salty enough. If too sour for your taste, add a little more sugar. If too salty or sweet, add 1-2 Tbsp. fresh lime (or lemon) juice.
Slide fish with curry sauce and vegetables onto a serving platter. Sprinkle with fresh basil and coriander. Garnish with lime or lemon wedges and serve hot with rice. Enjoy!
EVACEK --- 14:07:35 16.12.2008
mám dobrej typ na rybu kdyby někdo náhodou neznal, butter fish, prodávají jí mraženou v tescu či globusu a je to snad nejlepší ryba co jsem kdy jedla, úplně bez kostí, lahůdka
KLA --- 12:46:43 16.12.2008
Tak jsem včera dělala kamarádům vánoční véču...
Br salát a lososa... to bylo boží... Dva velký filety akorát pro 4 lidi za 7 eur (je to drahý, nebo ne?), nasolila, napepřila, opetrželkovala a na pár hodin nechala koupat v olivovým oleji a šťávě z půl citronu a pak hodila na pánev. jenom na chvilku a vevnitř jsem to enchala skoro syrový... to bylo tak dobrý!!!
OLEJOVKA --- 16:26:02 15.12.2008
TERA79: takže dělá po staročesku... u nás se dělá jihočeská varianta, tedy uvařit hlavy, obrat a pak v tom vývaru a obraném mase dodělat, předají se jikry nebo mlíčí, zelenina atd.
ale mlíčí mi nechutná, miluju jikry...
jednou jsem chytila devítikilovou kapří maminu a ta v sobě měla tak půl kila... a byla dobrá :o)
TERA79 --- 12:50:06 15.12.2008
OLEJOVKA: U nás též kapr v obalu, řízky a bramborový salát.
My dostáváme kapra od souseda ,je vždycky výtečný (ten kapr). Jen jednou jsem ho jedla, bylo to jak bahno, takže chápu, když tohle někdo potká napoprvé, že už nemá chuť zkoušet to znovu.
Rybí polévku dělá moja tchyňka a ta je výborná. Vaří jikry a mlíčí zvlášť, hlavy zvlášť a kousek kapra kvůli masu zvlášť. A pak je to etapovka :o) na začátku je to jen vývar se zeleninou na másle s jíškou a muškátovým květěm (neteře), pak do toho vhodí maso (já a můj muž), pak obere hlavy plus jikry, mlíčí (zbytek rodiny). Asi nás fakt miluje nebo co :)
Kolegyně v práci má jinou varinatu, povaří filé se zeleninovým bujonem, zahustí jíškou a sklenkou bílého vína, kořenová zelenina na másle a muškát. oříšek.
ARNWALD --- 21:42:53 13.12.2008
LUCIANA: V centru nevim, ale protoze sjem se taky informoval, tak dobrou povest ma rybi usek v Hypernove na Chodove
LUCIANA --- 15:40:30 12.12.2008
v intersparu na pankráci mají hezký chlazený ryby - sladkovodní a pak lososa, pangasia a tuňáka, kdybyste někdo potřebovali tip na nakup
a můžete mi prosím poradit, kde je dobrá nějaká prodejna chlazených ryb v centru? chtěla bych dělat tatarák z tuňáka a ráda bych, aby byl fakt čerstvej
plus další dotaz - máte nějaký dobrý recept na rybí tatarák? chtěla bych tam dát bílý pepř, kopr, limetku, červenou cibuli a dál nevím, googlila jsem a často se objevují ančovičky, ale to mi přijdě moc agresivní
OLEJOVKA --- 17:48:03 9.12.2008
IGRACEK: ukaž fotku :o)