Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme ryby a mořské plody... mňam
KLA
Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

Ryby české, ryby mořské, mořské plody...

[http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2872/images/2872_MEDIUM.jpg]

Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
MIC --- 15:45:10 5.5.2016
Proč se rybí vývar nesmí vařit dlouho?
(pokud mi nejde o dokonalou průzračnost)
MJUGEN --- 1:34:52 21.3.2016
mě napadá důvod jiný - chcípnou a tudíž se neotevřou při vaření?
MUTHA --- 9:58:18 19.3.2016
MUKL: tak sem to teda natukal do googlu za tebe. Pokud je poradne preberes a vycistis, daj se zmrazit az na 3 mesice. Akorat to dost posere strukturu a asi i chut
MUKL --- 8:57:52 19.3.2016
Ahoj, blbej dotaz - máte někdo představu proč se živé slávky (koupené chlazené) nesmějí zmrazovat??? vim že se to nesmí, ale nevim proč (předpoklad je ten že u pokud je nasypu do mrazáku tak všechny pochcípaj a nepoznám, který jdou dobrý a který špatný, ale to je čistě laický dohad)) díky!
SOLEI --- 21:14:08 26.6.2015
Kasm teď v Praze na chobotnice? Ryby express v Holešovicích na prázdniny omezují sortiment.
BRUKEV --- 16:29:20 1.6.2015
UBU: s tím okounem souhlasím, super ryba
UBU --- 10:31:32 1.6.2015
RAGNAROK:
Pokud bych měl shrnou vlastní zkušenosti se sladkovodníma rybama tak asi následně:

Candát - super maso, bílé, krásně tuhé, bez kostí, dělá lupínky jako mořské ryby, složité úpravy ho maximálně zhorší, tedy jen osolit, lehce opepřit a osmahnout na másle. Lahoda.

Okoun - to samé, jen maso je ještě lahodnější, podle mě nej česká ryba, ale nelze ji intenzivně chovat, proto se k ní kromě rybářů moc nedostanete.

Úhoř - geniální maso na uzení, podle mě to nejlepší co lze vyudit. Kamarád ho dělá i pečeného a je to taky dobré, ale hodně tučné maso, bez kostí.

Štika - zajímavé, hodně pevné a suché maso se specifickou vůní/smradem, někomu to vadí, ale upečná s cibulí a česnekem je vynikající (stejně tak i na citrónech), ale bacha na kosti.

Kapr - jak odkud, někdy se to nedá jíst, někdy je překvapivě dobrý, nejlepší z pískoven či tekoucích čistších vod, jinak to chce hodně vysádkovanou rybu. Nejlepší je jen tak po mlynářsku nebo ještě lépe se solí a kmínem opéct hodně zprudka aby byl do růžova.

Pstruh/siven - klasika, univerzál, neurazí, tvárný, hodně si rozumí s bylinkami.

Amur - podobné kaprovi, tučný, žádný zázrak, pečený na celerové nati a kořenové zelenině však má své kouzlo.

Tolstolobik - neskutečně tučná ryba, jinak než vyuzené se to ani jíst nedá a i vyuzené je to spíš na rozdávání.... Většina lidí by se mu měla vyhnout obloukem.

Sumec - menší kusy OK, výborné maso, jak je to větší, tak je šíleně tučný a nedá se to jíst, opět tak na uzení. Bez kostí.

Cejn - prakticky nepoživatelný kvůli kostem, ale slušné maso. Kamarád z nich dělá geniální nakládaný rybí karbanátky :-)

No a mořské, nicméně tam nemám tolik zkušeností:

Tuňák - skvělý na steak nebo i na sushi, mam ho hodně rád, prodává se více druhů, chce to vysledovat, některé mají výraznější vůni rybiny.

Pražma - průměr, nezaujala mě i po vícero pokusech. Jsou lepší varianty. To samé i morčáci a cípalové.

Treska - jen čerstvá, ne ty zvodnatělé blátivé hrůzy co se prodávají jako mražené... Krásné pevné maso, bílé, bez výraznější rybí chuti, dělá lupínky. Teprve v Norsku jsem pochopil, jak může být dobrá, Polack mi přišel lepší jak treska obecná.

Platýz/halibit - geniální maso, moc mi chutnalo, dá se použít na vícero způsobů a skoro nikdy neuděláte chybu.

Mořský ďas - v norsku chycen čerstvý kousek a následně zbaštěn, asi nej ryba co jsem kdy jedl.

??? --- 11:46:32 30.5.2015
RAGNAROK: stejk z tuniaka od http://www.chefparade-foodtruck.cz/ je mnamka :)
neviem kde beru ryby, ale maju to fakt dobre a stavnate
RAGNAROK --- 23:41:58 29.5.2015
Zdravim. Tak me napadlo jake jsou nejchutnejsi ryby k sezrani u nas.

Mel jsem sumce ten chutnal jak kapr, stika byla vysmazena az beda. Takze tyto ryby asi uz nikdy.
Obcas si davam Pstruha ten je nekde vytecny, uplne super je candat. Z moskejch ryb samozrejme losos ten je vetsinou ok, makrela ok, prazma skvela. Tunak a tresku jsem mel zatim jen z konzervy franz josef ty se daj docela jist, ostatni konzervy jsou hrozny.

Nejake doporuceni co a kde v praze nebo krne? Asi vic jak 400 kc za jidlo nedam.
HAWKENS --- 15:29:27 4.4.2014
vim, ze to sem uplne nepatri, ale treba to tu nekoho zaujme...

Snědené moře - E15.cz / Zen
http://zen.e15.cz/pribehy/snedene-more-1072058