Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Srí Lanka - země kontrastů
PUSINA
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
PIPLA --- 12:51:29 9.6.2010
Ahoj, chceme tam jet v září, prosím, několik dotazů:,
1. za kolik tak můžeme sehnat nejlevnější letenky? (Sehnala jsem za 16000, což je supr, tak jestli to vůbec jde níž?) Případně, s jakým předstihem jste je koupili.
2. Na jak dlouho? Stačí měsíc? je to moc?
3. V září - počasí je v pohodě? Nebo ještě pořád monzuny? Nevíte?

Díky moc moc moc.
DIGITALL --- 15:54:18 21.3.2010
jinak na aklimatizaci mi tam minule stačilo šest hodin, jen se trochu vyspat z cesty, nelejt do sebe moc kořalky hned, páč by to bylo zničujicí, hodit s sebou do bazénu, něco dobrýho k jídlu a ani pak už nevíte od kuď jste přijeli a že nějaký čechy existujou ;-)
DIGITALL --- 15:51:41 21.3.2010
AYPERI: Díky!!! teď v úterý tam odletám na týden sám a chystám procestovat jih srí lanky vlakem a busem :-)
AYPERI --- 14:20:12 10.3.2010
http://www.seat61.com/SriLanka.htm#Guidebooks%20&%20Timetables
jízdní řády vlaků a info, mohlo by se někomu hodit, neb se budou snažit oškubat vás i na tom :)
AYPERI --- 9:01:24 19.2.2010
MANIFEE: skvělý, díky :)
MANIFEE --- 7:25:47 19.2.2010
AYPERI: musis na formulari vyplnit kde budes bydlet, staci napsat jmeno jakyhokoliv hotelu kterej na sri lance je, nikdo to neproveruje. Takze rezervaci nepotrebujes.
UPASAKA --- 16:10:43 17.2.2010
AYPERI: Turistické vízum (razítko do pasu) na měsíc dostaneš automaticky při příletu na letiště, nevím o nikom kdo by ho nedostal.
AYPERI --- 17:40:11 15.2.2010
tedy myslím jen na krátkokodobý pobyt / ne 3 měsíce .)
AYPERI --- 17:39:04 15.2.2010
věděl by pls někdo jestli je třeba prokázat se i rezervací ubytování po příletu (pro vízum) nebo ne?
UPASAKA --- 13:02:55 12.2.2010
???: Turistické vízum na tři měsíce lze získat zdarma na ambasádě ve Vídni, stačí se prokázat zpáteční letenkou a vyplnit formulář. Dá se to stihnout za jeden den, kamarád to absolvoval v prosinci 2009. Prodlužování je možné i v Colombu na Visa Office, stačí doložit např. kolik jsi si vyměnil peněz na rupie. Prodloužení na první 3 měsíce je zdarma, na další je to za cca 100 dolarů.
Ta aklimatizace je dost individuální, pokud nebudeš mít problémy se spánkem, vedrem a vlhkostí může stačit týden..
Očkování bych nepřeháněl, tetanus, Hepatitida A a ten tyfus myslím stačí. Japonská encefalitida není naštěstí moc rozšířená.