Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Makrobiotika a výživa podle pěti elementů
DARJEEL

[http://www.dianasdesserts.com/news/news2005-10/AutumnComfortFoodBeverageRecipeImage.jpg]


Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
"Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 10:20:38 25.6.2013
VODA: nebo unagi? [evidentne to mistni borci jako snad vsechno prelovili, ale... mnam!.)))]
VODA --- 9:18:26 25.6.2013
VODA --- 14:49:57 18.6.2013
???: Včera jsem asi po měsíci slila macerát bezových květů v cukrovo-medovém roztoku. Nedávala jsem bezovce po výkyvech počasí moc šancí, ale byla krásně perlivá a chutná, to ani neprošla stádiem zchlazení v zazádkovaných láhvích ve sklepě. Na dně byla slušná vrstva divokých kvasinek. Pitíčko mohlo mít voltáž vína, takže veselé odpoledne! :))
VRINDAVAN --- 14:08:45 18.6.2013
???: do rychlé limošky používám třtinový nekdy hroznový cukr nebo vubec nesladim. Co jsem delal sirupy z různých cukrů tak hroznový méně sladí, je třeba ho použit více. S uchovaním jsem mel problém tehdy když jsem nedodržel pravidla sterilizace nádob, pak tam vyrostla plísnička.:) taky je dobre nalít sirup do nádob jeste teplý aby se sklenice zatáhly.
Med se v ajurvede používá běžně na různé léčivé preparáty a bylinkové medy. S medem ale žádnou praktickou zkušenost zatim nemám. Používá se nejlepe akátový nebo květnový med.
Smrkovej sirup v zimním období je pomocník nade všechno.;)
??? --- 13:37:58 18.6.2013
NILA: letos je na to uz pozde, ale je to v podstate toto:

Smrkový sirup | Šárčina "škola" vaření
http://dolcevita.blog.cz/1305/smrkovy-sirup
NILA --- 13:19:27 18.6.2013
???: "nakladani smrkovejch vyhonku na sirup" tak toto znie dost zaujimavo a chutne, mohla by si to prosim rozpisat co to ako to?:) dakujem
??? --- 12:30:36 18.6.2013
VRINDAVAN: ja pouzila do ty limonadky trtinovej, kterej tu mame od nakladani smrkovejch vyhonku na sirup... glukopur by se mi asi hodil vic, to jo) akorat nevim jak s tim sirupem - trtinak je takova jistotka, ale nevim, jestli to nejde treba s medem nebo necim jinym... ma to vliv na konzervaci, predpokladam - ?
VRINDAVAN --- 12:16:53 18.6.2013
???: rychlá limča (macerát) je fajn, už ji piji pár týdnů, náramě pročištuje a uklidnuje. dělal jsem sirup jen s cukrem hroznovým, použil bych klasický postup na výrobu sirupu jen bych zvolil jiné sladidlo.
před heřmánkem smekni, před bezem klekni;)
??? --- 11:27:14 18.6.2013
neměl byste někdo oblíbenej recept na bezovej sirup, prosím? ideálně bez cukru (dá sa??) a aby to nějakou tu chvíli v lednici vydrželo (stačí citron?) - včera jsem celej den pila rychlou "limču" a ráda bych trvanlivej sirup na ředění.