Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Makrobiotika a výživa podle pěti elementů
DARJEEL

[http://www.dianasdesserts.com/news/news2005-10/AutumnComfortFoodBeverageRecipeImage.jpg]


Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
"Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 11:57:53 30.3.2012
nemate nekdo nejakej svuj oblibenej recept s bobem/vikvi?
VRINDAVAN --- 15:50:26 27.3.2012
ESL: přepuštěnec (šmolc) a ghí je jedno a to samé. akorát indové vyrábí máslo jinak než my tak bude možná chutově jiné.
ESL --- 13:46:50 27.3.2012
DAWYT: Dobré plátýnko je třeba ze starší bílé košile (samozřejmě důkladně vyprané a vyvařené a schovávané pouze za účelem cezení). A neboj se ani utěrky, i když je hustá, horké rozpuštěné máslo tím rozhodně proteče. Rozhodně a zásadně nedoporučuju nahrazovat plátýnko třeba filtrem do kávovaru - vyzkoušeno a a je to totálně slepá a hodně špinavá ulička s velkými zbytečnými ztrátami.

Prosím Vás, pokud to někdo víte, je nějaký zásadní rozdíl mezi přepuštěným máslem (jaké dělávaly babičky) a ghí? Nějaká speciální technologická vychytávka? Já jsem na ghí našla nějaký recept, ale tam to nechali vřít snad osm hodin, což jsem teda u přepouštění másla nezažila - do tří hodin mám hotovo včetně zchlazení a slití podmáslí před samotným přečišťováním - čistého vaření tak na hodinu a půl, ať nežeru - a to bylo z kila másla. Je v tom teda nějaký fígl? Nebo je to prakticky totéž?
??? --- 17:17:35 26.3.2012
KAAKA: LADUSE: my mame kvasak z tehle dilny:

Kosí hnízdo - Výrobce keramiky
http://kosihnizdo.vyrobce.cz/index.htm

fungujou i na fleru
LADUSE --- 15:11:00 26.3.2012
KAAKA: Přes tu hůlku se dává ta guma, tlačí to na vnitřní pokličku a udržuje to tak zeleninu pořád stlačenou. Nad vnitřní pokličkou musí být stále voda, aby k zelenině nemohl vzduch a nezačala se kazit...
Ježíšek to prý koupil někde na trhu, žádný čitelný podpis ani web u toho není..
Nevím, kde to koupila KAREN
VRINDAVAN --- 13:42:12 26.3.2012
DAWYT: stačí malé jemné plastové sítko na čaj seženeš skoro všude. Přepuštěnec but v troubě, nebo v zavařovačce ve vodní lázni, nebo v hrnci (woku) na mírném ohni můžeš máslo přepustit
KAAKA --- 14:27:16 23.3.2012
LADUSE: to vypadá skvěle! jen nevím, proč je tam ta hůlka tak dlouhá? nestačil by prostě špunt? a kde se to dá sehnat?
VAACLAV --- 20:55:52 22.3.2012
DAWYT: moje babi ghí cedí přes čajové sítko co má jen k tomuto účelu.
??? --- 15:40:15 21.3.2012
DAWYT: nezbyva nez to vyzkouset)
DAWYT --- 14:12:16 21.3.2012
???: moje milá koupila nějaké plátýnko v textilu, ale přijde mi to docela husté, na druhou stranu daleko řidší než utěrka, která mě taky napadla, ale měl jsem obavu, aby tím něco proteklo.