Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Makrobiotika a výživa podle pěti elementů
DARJEEL

[http://www.dianasdesserts.com/news/news2005-10/AutumnComfortFoodBeverageRecipeImage.jpg]


Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
"Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
DARJEEL --- 14:25:06 29.9.2011
BROZKEFF: jéé, tak byla letos na retreatu, žejo? :)
BROZKEFF --- 3:04:56 29.9.2011
AYUNTAMIENTO: Máš štěstí, podařilo se mi to náhodným googlením najít:
Keith Michell's Practically Macrobiotic Cookbook
[http://cache1.bookdepository.com/assets/images/book/large/9780/8928/9780892818488.jpg]
Na bookdepository.com (.co.uk), abebooks.com nebo i amazonu (second-hand) se i s poštovným dá sehnat za cca 250 korun.
KERRAY --- 21:57:03 28.9.2011
YEETKA --- 21:18:18 28.9.2011
???: jj, pravda, tohle mě taky zarazilo.. nicméně chápu, že už je to starý pán..
zaujala mě hlavně ta část o parazitech..
jinak souhlasím se zuzkaou v tom, že cukrovka vzniká nadměrným příjmem jednoduchých sacharidů, ale taky je nutno zohlednit fakt, že se nedá nic globalizovat.. takže teorie o tom, že by mohla pocházet od parazita, minimálně stojí za zamyšlení:)
AYUNTAMIENTO --- 16:15:26 28.9.2011
BROZKEFF: z jaký knihy jsou ty tvé obrázky jin a jangu? jak je máš na ftp?
??? --- 15:18:39 28.9.2011
YEETKA: k tomu cukru jsem se ptala id Zuzkaou, pise:

mno - celej organismus jede na glukózu (občas fruktozu). Otázkou je, z čeho si ji naštípá (z jakékoliv škroboviny - od krystalického hroznového cukru, po ketonické reakce v bílkovinách.)

Tuším že vysoký příjem jednoduchých sacharidů dost úzce souvisí s cukrovkou 2. typu je poměrně spolehlivě dokázáno.

Takže jeho adorace přislazování mi přijde stejně mimo, jako cukrofobie.
...
DAWYT --- 10:39:52 28.9.2011
???: od 7 stranky píše o té cole a cukru, jak je to super, je to doktor, tak ted nevim a takhle to je pořád :)
??? --- 10:22:47 28.9.2011
YEETKA: to je frajer)) ten cukr a coca cola me teda ale mate... .)
DAWYT --- 9:23:08 28.9.2011
DARJEEL: Ale preci jen bych se rad dostal do nemenneho stavu :)
DARJEEL --- 9:15:00 28.9.2011
KERRAY: to není jen dnes, to je obecná psychická vlastnost nejen lidí, snaha zabránit změně, změna s sebou nese rizika :)