Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Whisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání, nejlepších ingrediencích, skle atd.
STEPNI_VLK
Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, rady sebrané během života diskuse či tipy na whisky kolem 1.000 Kč (oblíbený to dotaz).
ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Čtvrteční degustace ve Whiskey baru, který neexistuje
Téma: Otázky & odpovědi
Cena: 550 Kč
Whisky vzorky (2 cl): Nikka Coffey Grain 45%, Locke's 8yo 40%, Johnnie Walker Double Black 40%, Highland Park 18yo 43%, Benromach 2003 Cask Strength 59,4%
Termín konání: 18. 4. 18.00-20.00
FB: https://www.facebook.com/events/1798617853571012/
Tel: 775 018 444
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 21:29:09 27.12.2011
DEMONOFANARCHY: Já měl teď o Vánocích snad tři různé druhy červeného portského (hostitelka si na něm ujíždí), přičemž jedno bylo dokonce dvacetileté, a též jsem neměl problém. Ale jinak nápodobně, rozumím tomu jako koza petrželi. ;)
BRUKEV --- 8:50:28 27.12.2011
Misionářská vsuvka z last pár dnů:

návštěvě v rámci osvěty uděláno Cuba Libre z Coca Coly a bílé Havany (případně Zacapy 23).
Návštěva šokována dobrou chutí.

Tak snad to donutí hosty nakoupit taky nějaké lepší lahve a já nebudu krmen při akcích Sailorem s Kofolou:)
??? --- 14:20:58 16.12.2011
"Ukradeno" z jiné diskuse, nicméně sem se to rozhodně hodí též (dost možná i více, než do té původní):

SHELL --- --- 21:45:42 15.12.2011
Vyluhujte 2,5 kilogramu sušeného pelyňku a po 5 kilogramech hvězdicového anýzu a fenyklu v 95 litrech pětaosmdesátiprocentního etanolu. Nechte směs 12 hodin ležet v kotli. Poté přidejte 45 litrů vody, dobře promíchejte a začněte destilovat. Oddělte 95 litrů destilátu a rozdělte ho; ke 40 litrům přisypte po 1 kilogramu římského pelyňku a hysopu a 0,5 kilogramu citronové silice. Separát mírně zahřejte, pak meziprodukt odčerpejte, filtrujte a smíchejte se zbytkem (asi 50 litry) původního destilátu. Doplňte vodou na 100 litrů lihoviny — a máte čtyřiasedmdesátiprocentní absint tak, jak ho v roce 1855 dělali v Pontarlier…
MAZDA --- 14:52:42 11.12.2011
SUNY: Myslím, že klasickou The Glenlivet 12 y.o. nic nepokazíš :-)
Jinak teda, doporučil bych http://www.skotska-whisky.cz/
KOCOUREK --- 20:43:59 9.12.2011
Tak je to přesně týden co jsem zakoupil Abduláha a Bowmore QC. Ty minulé jsem ještě nedopil, tohle jsou vánoční,ale moc se na ně těším, a ta Bowmore je 1l, Abduláh klasika 0,7l.
Nákup Hatě, Excalibur, jinak ceny příšerné. Čoko, parfémy, žvejky, vše 2x-3x dražší než normální obchod. Nevíte co se stalo? Bývalo to normální či lehce výhodné.. tedy jinde, v Hatích jsem byl poprvé...
SUNY --- 19:18:13 9.12.2011
Ahoj, poradíte mi jaká whiska Glenlivet je nejlepší? Chci ji koupit jako dárek a vůbec se v tom nevyznám, jen vím, že ji měl táta a chutnala mu. A pokud máte tip, kde sehnat nejlevněji, budu ráda :) Zkusím i letiště, ale asi to o moc levnější nebude, že?
BRUKEV --- 9:42:15 9.12.2011
:)
??? --- 0:46:43 9.12.2011
Ale jinak to s těma vermutama nemá nic společnýho!!!
BRUKEV --- 23:31:22 8.12.2011
Ok, jdu je schovat.
??? --- 22:07:15 8.12.2011
Zmrznou, můžou prasknout, v podchlazeným stavu dojde k dekompozici tekutiny a pěny, po přijití zpátky k sobě jsou placatý a hnusný - udělej test na jednom vs. jednom z ledničky, ale já bych to nedělal, je-li venku pod nulou.