Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Čokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
GOBERS
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
DEEKEY --- 20:10:10 29.9.2009
NEFRIT: Žádná čokoláda u nás nevydrží déle než 2 dny, tudíž se nestačí opotit:-)
NEFRIT --- 11:04:04 29.9.2009
DEEKEY: Já i čokišku dávám do lednice. Pak se mi nestane, že se opotí a zůstane bílá. Vždy lepší vyndat ji kousek dřív před konzumací, než ji mít seschlou.
DEEKEY --- 10:34:33 29.9.2009
NEFRIT: To s tím vínem znám dobře:-) V okolí jsem za prudiče, když pokaždé vytýkám teplotu červeného vína, kdy všichni za pokojovou považují teplotu okolí a fakt se ty teplý chc.... nedají pít (ostatní ale blaženě pomlaskávají:-))
Zapomínají, že pokojovou teplotou se rozumí pokojová teplota z hradů, kde opravdu nijak teplo nebylo. Ale to je jen odskok od čokolády:-) Sorry.
U pralinek si vážně myslím, že a zejména u domácích , je dobré je uchovávat v chladnu.
NEFRIT --- 9:05:20 29.9.2009
OLIII: Pokojová teplota? To je jako pokojová teplota u červeného vína. Venku třicet, pingl ti dovalí červený teploty moči a povýšeně tě poučí, že červené se nechladí. Tam jsem už víckrát nepáchla, a byl to lokál na Národní třídě :-(
18 stupňů je pořád jenom 18 stupňu u vína i pralinek.
CAMELLA --- 12:43:00 28.9.2009
DEEKEY:
OLIII: já bych se dle navodu Leonidas moc neřídila, imho fakt používají nějaké stabilizatory atd. Rozhodně třeba pan cukrář z saint tropez o nich nemluvil moc hezky - prý nepoužívají vždy kvalitní ingredience. A je pravda, že rozdíl v pralinkách ze saint tropez a z leonidas je propastný...
DEEKEY --- 19:44:48 27.9.2009
OLIII: Zajímavé. Přesto se při uchování domácích pralinek (s jakoukoliv náplní) chladničce nevyhnu snědla bych je co nejdřív (to ostatně pro mě není problém:-)). Možná jsem moc úzkostlivá, ale i plněné cukroví plním maximálně den předem, bojím se, že máslo žlukne (rostlinné tuky nepoužívám) a způsobím zdravotní problémy sobě i druhým. Přitom žádný špatný zážitek nemám, ale asi jen tak- pro "sichr":-)
OLIII --- 11:01:41 27.9.2009
DEEKEY: Tak jsem koukala na stránky leonidasu a pravda je taková, že záleží na náplni:
How do I best store store Leonidas chocolates?
If you want to enjoy the Leonidas chocolates containing alcohol or butter cream at their best, we recommend storing them in a cool place and eating them cool (straight from the fridge). Our pure chocolates and those with pralin, ganache, cream, liqueur cream or almond paste fillings, and our truffles are best stored at temperatures of between 15 and 18 C.
DEEKEY --- 10:29:16 27.9.2009
OLIII: U receptů na ručně vyráběné pralinky, pokud se zmiňujou o uchování, je vždycky nasměrování do chladu. Ke konzumaci, pro rozvinutí chutí a vůní je určitě dobrá pokojová teplota. Koukala jsem teď na web výrobny pralinek, bez barviv, umělých tuků, sušeného mléka a aromat. Používají máslo, šlehačku atd. (O použití či nepoužití přípravků na udržení trvanlivosti ani slovo) Ale píšou, že všechny pralinky mají omezenou životnost, maximálně 6 týdnů.
OLIII --- 0:09:41 27.9.2009
DEEKEY: Pokud vím, pralinky rády pokojovou teplotu. Na chodově se rozhodně nechladilo, ale teplota se hlídala dosti pečlivě.
DEEKEY --- 22:51:24 26.9.2009
V souvislosti s tím si vybavuji, že když tady před lety začínal Leonidas, pralinky byly pěkně v chladu a byla v nich náplň s kávovou šlehačkou a když si koupím tytéž pralinky dnes, tak např. na Chodově mi ty pralinky chlazené nepřijdou vůbec a náplň není šlehačková, ale krémová a jak z umělého tuku, takže chemie a náhražky jistí trvanlivost.