Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Čokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
GOBERS
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
LA_CHOUETTE --- 16:29:39 30.6.2009
poslední týdny se neobjedu bez halbitter bio čokolády z dm, asi už mi není pomoci :-)
MACSKA --- 11:22:07 29.6.2009
GOBERS: tak jsem to konečně našla (fotbalisty bohužel nemám a půlku toho po sobě nepřečtu)
1. kyselejší, pomerančová
2. káva, pražená
3. ovocná vůně, chuť kyselá, rozpustná káva, hlína
4. výrazná vůně, vanilka, kandované ovoce, kávový ocas
5. banán, rozinky, mléko
6. jemná vanilková vůně, teplá, pražená, květiny, ovoce (něco jako broskev)
7. preso, ostružiny, ostrý ocas
8. hrubý lom, sladší, ostřejší chuť, sušené švestky, nakyslé ovoce, oříšky
9. švestková vůně, sladká, ovocná, limeta, pomeranč, boby tvrdé (kamené)
GOBERS --- 17:26:58 26.6.2009
SELLIGAN: Hmmm... Umkleidekabine voll von Fussballspielern. Proč?
SELLIGAN --- 17:19:50 26.6.2009
GOBERS: uz vidim jak se preklada do nemciny satna plna fotbalistu
??? --- 10:12:17 25.6.2009
DEEKEY: já toho dělala trošku, takže cca 50 g té milky, nastrouhala jsem jí, to zhrudkovatělo a zkaramelizovalo a pak se rozpustila ve šlehačce - trošku jsem jí tam nalila. A když jsem sem psala report, tak to bylo ještě teplé. Vychladlé to je výrazně lepší.

To hrudkování bude spíš nedostatečným poměrem tuku, než mílkem.

Nebudu to zkoušet s čokoládama za 50 korun, ale asi to vážně vezmu jako předvánoční výzvu, proč jít do toho čokomásla. Stejně po něm pošilhávám už asi dva roky, a teď jsem našla záminku a způsob jak ho spotřebovat.
DEEKEY --- 9:51:04 25.6.2009
???: Recept mě nadchl, taky jsem to vyzkoušela s bílou Milkou, ale v troubě se moc nerozpustila, byla "zdrclá" do kousků, přišlo mi, že obsahuje strašně moc sušeného mléka, ve šlehačce se trochu rozpustila, 3 Milky na 100 ml šlehačky, bylo to hodně tuhé, uchováno v ledničce. Chuť dobrá, ale znova to asi nezkusím.
??? --- 19:29:57 24.6.2009
???: tak jsem vyrobili testovací dávku karamelizované bílé čokolády. Jako základ sloužila bílá milka a i když tvrdí, že neobsahuje jiné tuky, než mléčný a kakaová, tak to tak nějak trošku drhne na jazyku.

Není to taková chuťová bomba jako zkaramelizované salko, ale rozhodně to je dobrý, vláčný karamel. A vnukává mi to myšlenku, jak ospravedlnit koupi 4kg kakaového másla. Skleničky s touhle hmotou, ještě trošku poladěnou oříškama, alkoholem a nebo kořením by mohly být vděčným vánočním dárkem - takovým tím hromadným, na nejrůznějších vánočních večírcích...
??? --- 12:34:49 24.6.2009
SIBYLA --- 12:33:36 24.6.2009
rizenim osudu jsem zas narazila na blog nejakeho ortodoxniho cokoholika :) jsou jak sekta... http://www.davidlebovitz.com/recipes/
QUERER --- 3:35:11 24.6.2009
GOBERS: jseš si jistý, že já taky? bude to výrobce přínosné? :)