Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
MRMNK
* * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
- OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
- RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
- KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
XARGH --- 15:43:56 30.3.2015
@mutha : to je recept z prsou (boneless) a ty už nemám. Hledám něco z Palíček a křídel .
MUTHA --- 13:03:45 30.3.2015
XARGH --- 12:45:03 30.3.2015
mam nejake zbytky z kurete nalozene v oleji (kure - (skelet + prsa + stehna)) doporucte mi prosim nejaky vas overeny chutny azijsky recept, kde bych to mohl spotrebovat.


AUDIAC: jj mrazeni nic moc :( - treba koriandr z mrazaku se da leda tak strcit do polivky...
ZUZIPA: matu ususit nebo z ni udelat sirup
??? --- 16:33:10 29.3.2015
ZUZIPA: z perily uvař sirup a pak ho přidávej do limonád. Úplně nejlepší je kombinace perily a máty.

Listy shiso + stejné množství cukru jako vody, pár minut svařit, nechat vystydnout a zcedit.

Případně mám v lednici domácí kari pastu a fermentovanou salsu a zbylé bylinky nasekám na jemno a přimíchám.
AUDIAC --- 16:01:15 29.3.2015
AUDIAC: tohle je tuším ono, nebo minimálně hodně podobný, já tam dával myslím limetkovou šťávu pro větší ostrost a snad ještě nějakou drobnost, ale základ je stejný, tak použijte vlastní kreativitu :)
Easy Recipe: Cilantro-Mint Chutney | The Kitchn
http://www.thekitchn.com/cilantromint-chutney-going-bey-100832
AUDIAC --- 15:57:45 29.3.2015
SALVATOR, ZUZIPA: mrazák se mi moc neosvědčil, ale já ze zbytků dělám pesto. vydrží to pár týdnů a i když to neni úplně jako čerstvý, tak to je velmi dobře použitelný. bohužel teď nemůžu najít ten recept, ale mátovo-koriandrové pesto s rozinkama byl naprosto orgasmický zážitek.
EXTREME --- 10:30:51 29.3.2015
MUTHA: dik ale platit viac jak kilo za taku blbost... tu ich maju za 50kc co je normalnejsia cena ale postovne je 300kc. skocim este na francuzsku a ku korejcom ci na to nahodou nenatrafim tam.
SALVATOR --- 23:05:54 28.3.2015
ZUZIPA: Mrazák?
ZUZIPA --- 20:20:37 28.3.2015
Dejte prosím tip jak uskladnit/spotřebovat asijské bylinky? Největší problém mám perilou, ty ostatní nakonec nějak dám, ale teď mám tady od každýho půlpytlík (mex. koriandr, normální koriandr, mátu thai bazalku a tu perilu) a pokaždý se mi nějaká část v lednici zbyde a pak to vyhazuju což mě štve:( Tak mě napadlo nějaký pesto... Děkuji