Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
MRMNK
* * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
- OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
- RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
- KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
LA_PIOVRA --- 9:17:42 30.12.2014
FLU: pres vcechny naplne (bezmasem, tedy) co jsem vyzkousel, tak neni nic lepsiho nez jen potrene olejem a zaatarem.
[http://rotanacafe.ie/wp-content/uploads/2012/10/dinner_manakeesh1.jpg]
POHODAVOLE --- 9:12:23 30.12.2014
FLU: vypada to skvele! Urco zkusim origo verzi :)

Diky!
FLU --- 9:01:33 30.12.2014
POHODAVOLE: v podstate takto
Turkish Food & Recipes: Lahmacun
http://www.traditionalturkishcooking.com/2013/05/lahmacun-lahmacun-also-known-as-turkish.html

maly "disclaimer" k testu:
delam ho vicemene stejne jako na pizzu, takze bez mleka a nechavam to kynout v pokojove teplote plus minus 24 hodin (pokud by tam bylo mleko, bal bych se, ze mi to zkysne, ale mozna je to blbost). pak to rozvalim tak na tenko, jak to jen jde. pecu v bezne troube na pizza kameni a vubec mi teda nevadi, kdyz se to pri peceni nafoukne (stejne to po vytazeni z trouby zase splaskne).

jinak smes se da udelat i bez masa. zkousel jsem ruzne smesi kombinujici susena rajcata, piniove orisky, grilovany lilek/cuketu, anebo bulgur (povareny ve vyvaru a okoreneny). ale klasika je samozrejme s mletym masem (k tomu viz ten shora uvedeny recept).
POHODAVOLE --- 8:29:37 30.12.2014
FLU: muzes pls nahodit, jak delas lahmacun?

Diky!
FLU --- 16:38:35 29.12.2014
pizzu (naan, pide, lahmacun, pitu atd. atp.) delam zasadne z cerstveho drozdi. susene se mi neosvedcilo.
POHODAVOLE --- 15:42:43 29.12.2014
SALVATOR: pizzu už dělám ze susenyho, pze tam dle mě není tolik cítit..
LEA1 --- 14:56:43 29.12.2014
POHODAVOLE: Já jsem před pár měsíci viděla recept na ty tenké placky snad na idnes nebo v lidovkách, ale už to nemůžu najít. Klidně můžeš mít rejži i placky, to je na tobě. Já to střídám, ale např. když čekáme hosty a vařím indické jídlo, tak dělám naan i rejži, aby si mohli vybrat.
SALVATOR --- 14:53:00 29.12.2014
Osobně mám zkušenost se sušeným i čerstvým droždím při dělání těsta na pizzu. Mechanicky mi nepřišlo ani jedno lepší než druhý, chuťově možná to s čerstvým bylo trošku lepší. A jelikož sem sklerotik, tak sem vděčnej že na většině balení sušenýho droždí je přepočet na čerstvý :).
POHODAVOLE --- 14:47:11 29.12.2014
LEA1: aha tak ja chtěl ty tenký, ale zkusim i tyto. Nemáš pak prosím recept na nějaký dobrý omáčky, popř. můžu udělat vindaloo s rýží a k tomu ještě tyto placky nebo je to nesmysl?
LEA1 --- 14:34:28 29.12.2014
POHODAVOLE: je ověřenej několikrát. Z toho těsta uděláš 6 podlouhlých placiček, které ti vyběhnou na cca 1 cm tloušťky, takže se dají dobře namáčet v omáčce. Není to ten tenký naan, který pečou v restauracích. Tohle je recept z velmi dobré indické kuchařky, která vyšla ve francii.