Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
MRMNK
* * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
- OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
- RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
- KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
GULDUR --- 13:09:22 28.12.2013
???: nejlepší je tady i s videem:

Canh Chua Cá - Vietnamese Sweet & Sour Fish Soup - YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=vO81lQvYodI


Jak ta holčina říká, dá se koupit všechno zmražené, tak jsem to taky zkusil a stojí to za prd. Lepší všechno čestvý. Ty bylinky rostou ve Vietnamu celej rok, takže není problém u nás koupit a místo sumce funguje kapr.
??? --- 10:08:54 28.12.2013
MILHAUZ: hnědý jsem to měla tak normálně, zejména když jsem tam přidala to tare se sojovkou. Vývar byl naprosto skvostný, ta trocha uzeného vývaru udělala fakt kouzlo. Respektive ještě mám tak na 3- 4 porce vývar v mrazáku a spoustu zamraženého tare.

Sádlo tam nebylo jednak proto, že jsem neměla kus hřbetního a hlavně teda se objedu bez hodně mastných polívek.


GULDUR: recept, recept, recept.
MILHAUZ --- 1:00:28 28.12.2013
???: super! tady zajimave pokracovani: http://www.seriouseats.com/...d-lab-miso-ramen-crispy-pork-black-garlic-sesame-oil.html?ref=obinsite

a jak ti dopadl ten vyvar? melas ho hnedy? a proc ne sadlo? to vypada jako ultimatni trik!
GULDUR --- 11:51:32 27.12.2013
tak jsem o Vánocích zkusil využít množství prodávaných kaprů na experiment s Canh Chua Ca (vietnamská rybí polévka) kdy místo sumce zkusím kapří filet a musím říci, že to fakt dobrý..dokonce i máti s bratrem, kteří skutečnou asijskou kuchyni prakticky neznají to šmakovalo. Přikládám ilustrační foto:

[http://giadinh.vcmedia.vn/Images/Uploaded/Share/2010/06/22/canhchuaca.jpg]
??? --- 10:52:06 24.12.2013
HAPPY DONABE LIFE - Mrs. Donabe's Rustic Japanese Kitchen
http://naokomoore.com/



RED_KOMUSO: super video! Rozhodně v blízké době shlédnu celé!

Koji – history and process — Nordic Food Lab
http://nordicfoodlab.org/blog/2013/8/koji-history-and-process
RED_KOMUSO --- 0:09:31 24.12.2013
STRANGERD --- 20:50:20 23.12.2013
???: koukam ramen ja opravdu Projekt s velkym p, dik za link, moc zajimavy!
??? --- 20:17:57 23.12.2013
Tak prosím tento recept na ramen dává lepší výsledky, než ten Changův (jakoliv to říkám nerada). Respektive dělala jsem to bez toho sádla, kosti jsem nespařovala, ale zapekla a ještě jsem k nim dodala ještě zbytek uzených kostí, byť už jednou vyvařených.

A teda smícháním vývaru z pošírovaného bůčku v sojovce/mirinu/sake a Changova tare vznikne naprosto dokonalé tare.

The Food Lab: How to Make Tonkotsu Ramen Broth at Home | Serious Eats
http://www.seriouseats.com/2012/02/how-to-make-tonkotsu-ramen-broth-at-home-recipe.html
GULDUR --- 15:50:40 23.12.2013
MAKROUSEK: no to je ta u kung fu centra koukám....super, díky za tip.
MAKROUSEK --- 15:49:25 23.12.2013
GULDUR: Rumunska, knedlickarna. Neni to jako uplne jako v Cine, ale v Praglu je nejlepsi.