Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
MRMNK
* * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
- OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
- RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
- KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
LENGYANG --- 14:34:36 29.3.2013
LENGYANG --- 14:31:42 29.3.2013
???: sice nevim, ale ted jsem zjistila ze certve curry listky se daji koupit na francouzske za 25 kc :-)
TOMINA --- 23:14:42 28.3.2013
díkes za info.. co je prosím tě čínské auditko? :-)
BUXIE --- 22:39:39 28.3.2013
TOMINA: Hoď to do Čínskýho auditka. Jinak z vlastnízkušenosti, tzv tisíciletá vejce jsou konzumovatelná i za hodně dlouhou dobu. Když se oloupou mají různé barvy. Věřím, že nepůjde o klasické černé vejce, ale spíš o oranžové. Druhá věc je, zda to vůbec zkusíš požít, mě osobně chutnají jen černá :)
??? --- 0:20:39 27.3.2013
JUANITA: znacka ideal, ukladam na priste, sla.jsem do archy... dik
??? --- 22:45:19 26.3.2013
dneska se mi zadarila skvela rychlovka bez receptu, volne ala Aloo Jeera Gobi, tak se musim podelit
pripadne pardon za anglictinu ingredienci, psal jsem to kamaradce

1 teaspoon of cumin seed
3 teaspoons of garam masala (tu sem nemel, takze jsem pouzil toto)
1 small chunk of ginger
3 cloves of garlic
2 teaspoons of chilli (mame radi ostry, asi to snese klidne i min)
oil, salt, wok :)

1 handful of coriander
1 large onion
1/2 can of chopped tomatoes
5 middle-sized potatoes
1/2 of middle-sized cauliflower

1) cibule se udela s chilli na oleji do zlatova, prihodi se za ni na platky nakrajeny cesnek a zazvor, kmin a masala, jeste chvilku smazit dohromady
2) pridaji se rajcata, pripadne trochu vody aby to ve vysledku udelalo polo-pastu
3) prida se na jemno naloupanej kvetak a na mensi kousky nakrajeny brambory, michat vsechno dohromady dokud se ingredience nepromichaji a vsechno je pokryty pastou
4) prida se pulka koriandru, zamichat a priklopit, pokud by melo tendence se lepit k woku, pridat trochu vody
5) dusi se dokud nezmeknou brambory
6) prida se zbytek koriandru a na stul :)

je to levny, dobry, priprava 20 minut (vareni tak 30) a da se to delat doma

[http://farm9.staticflickr.com/8367/8593764472_0b96166e40_b.jpg]
JUANITA --- 19:57:37 26.3.2013
???: jestli neni bila labut moc daleko, tak urcite nejlepsi je tu remember: http://www.rememberasianfood.cz/
??? --- 18:18:25 26.3.2013
GIANT: dik, nakonec jdeme do Anglicky
do red Hot nechodim, chteli jsme zkusit, ale uz podruhy mame peska, ze v potrebny cas maji zavreno
GIANT --- 18:13:24 26.3.2013
je to i na street view po pravy strane z florence. jak ze street view sezenu nejakej link? mi to sakra nejde. je tam napsano vietnamska bistro a na strahove jsme pili k jidlu staroplamen :-)
GIANT --- 18:09:18 26.3.2013
jo mezi florenci a karlinskym namestim. zakladna nasich vietnamcu ze strahova. normalni bistro, jestli ale chodis do red hot chilli, tak to mozna nebude dost na urovni. treba ted v zime nedavaj moc koriandr k jidlum jako bun bo nam bo nebo bun cha, protoze stejne pulka cechu jim to vraci. nam tam ale ty zakladni vietnamsky jidla chutnaj.