Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
MRMNK
* * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
- OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
- RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
- KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
GUDRUN --- 21:50:01 31.12.2012
chteli jsme na spolecnou vanocni oslavu pred stedrym dnem nejakou rybku asijskym stylem. bohuzel v tescu eden meli jen lososa a kapra a jeste to tomu typkovi za pultem prislo vtipne. vzala jsem lososa, udelala jsem ryzi, namarinovala lososa s 5 flavour spices a zazvorem, jako prilohu udelala hlivu stir fry a cesnekem, ustricovkou a tmavou sojovkou, to bylo takovy krasne hutny, salat z cin zeli s pomerancem a sezam olejem, a lososa upekla na panvi, prelila omackou z rybi omacky, chilli, citronu, obalila v tom rybu a malinko odparila, vyndala rybku, splachla panev cerstvou pomerancovou stavou, zredukovala, malinko dosladila jeste a bylo to fakt nadherne plny chuti a vune, takze urcite nekdy zopaknu. neni to zadnej skutecnej asijskej recept, ale snad to neni ani moc babicovaty. jeste rejzovej desert se skorici, zazvorem a mandlema.
POHODAVOLE --- 16:12:44 27.12.2012
???: pardon a diky!
??? --- 16:11:07 27.12.2012
POHODAVOLE: jasně že jo a na té malešické mapce je odkaz!

http://goo.gl/maps/q3rR
POHODAVOLE --- 16:09:36 27.12.2012
???: nevede nekdo neco podobneho v sape? :)

diky!
LOPIN --- 21:59:39 25.12.2012
MILHAUZ: normalni rejzova mouka, asi by sel i jinej skrob, treba sojamyl
MRMNK --- 12:48:02 25.12.2012
vetsi mnozstvi soli ti imho nepomuze, rek bych ze tim naopak naleptavas vic strukturu zeli ktery je nachylnejsi k fermentaci; zkus dat spis min a rovnou s tim do chladu .. bude trvat treba krapet delsi dobu nez se to udela ale bude min kysely .. dalsi moznost trochu to zalit prevarenou vystydlou vodou, ono se to trochu naredi (uz na zacatku vyroby)
jinak souhlasim s MAKROUSEK: co chces od kyselyho zeli aby bylo min kysely? :)
WKILLA --- 15:50:11 24.12.2012
MAKROUSEK: Já vím že má bejt kyselý, ale jde mi o to, že ta kyselost je až moc velká a nevím, čím to je. Už to ani neni dobrý jak je to kyselý, tak z toho musím dělat bokumbap.
GUDRUN --- 14:29:45 24.12.2012
WKILLA: a jinak se mi to taky stava obcas a nevim, cim to je, nejspis dlouhym teplem, az tyden.
GUDRUN --- 12:58:56 24.12.2012
MAKROUSEK: to bych si dovolila nesouhlasit. tak kysely jsem snad nemela ani dvoulety. cerstvy mlady kimchi moc kysely ani neni. teoreticky tomu nerozumim, ale prakticky to je fakt jina chut.