Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
MRMNK
* * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
- OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
- RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
- KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 16:12:21 16.1.2017
JIMMI15: jestli je to hodně tmavá omáčka, tak se dá počítat s tím, že je to sojovka. ale fakt se prostě musíš ptát na místě, to se bude lišit podnik od podniku.
EZEE --- 16:00:25 16.1.2017
Pro milovniky cinske kuchyne doporucuju, nejsou to tedy primo recepty, ale zradla tam jsou super :)
The Food Ranger - YouTube
https://www.youtube.com/user/thefoodranger
JIMMI15 --- 15:51:26 16.1.2017
???: tak ptam se proto, protoze se mi uz nejednou stalo, ze jsem v jidle nasel kus hoveziho, ktery tam nemelo co delat. rybi omacku oproti sojovce uplne nepoznam – predpokladam, ze to jejich uho je vyrobeny z vice ingredienci, bylinek a koreni...
??? --- 15:44:36 16.1.2017
JIMMI15: masový vývar to nebude. Jestli je to sojovka a nebo rybí omáčka poznáš jednak podle chuti a druhak se musíš zeptat v tom konkrétním podniku.

ale vzhledem k tomu, že jaksi je tam velké množství budhistů, tak není důvod, proč by vařili vegetariánská jídla s rybí omáčkou. Zvlášť když sojovka je levnější, než rybí omáčka.
JIMMI15 --- 11:42:16 16.1.2017
caute, mozna pokladam naivni dotaz, nicmene prosim o radu. nevite nekdo, jestli jsou vegetariansky jidla v prazskych vietnamskych restauracich skutecne vege? takovy ty ruzny tofu s ryzi a zeleninou? mam podezreni, ze ta slana rosolovita omacka, ve ktery to vsechno plave, nebude uplne koser a bude tam bud rybi omacka nebo nejaky masovy vyvar...

diky za pripadny rozlousknuti zahady.
??? --- 12:38:16 15.1.2017
GUDRUN:

nejčastější je mulligatawny
- opražit na sucho koriandr, černou hořčici a kmín - pomlít.

do rozehřátého másla dát červené chilli, zázvorovo- česnekovou pastu, kurkumu (případně lžíci slušného žlutého kari prášku), pokud máš kari listí, tak tam určitě dej kari listí. Určitě tam dej opražené koření, a na malé kostičky celer, mrkev, cibuli, brambory nebo batáty. Chvíli to restovat, přidat trochu červené čočky a rajčata z konzervy . Zalít vývarem a vařit tak dlouhjo, dokud se čočka a brambory nerozvaří. Dosolit a dopepřit podle chuti, na talíři přidat lžíci jogurtu a sekaný koriandr.


špenátová polívka

- na másle orestuj cibuli, zázvor, česnek a zelené chilli papričky a přidej něco rajčat. Přidej trochu vývaů a vař tak 10 minut. Pak tam naházej špenát a nech špenát zavadnout. Pak to rozmixuj na pastu a pak dořeď 1:1 vývarem a mlékem na takovou hustotu, jakou chceš. Dosol a dopepři.


Va Reh Vah dělá indickou rajčatovou.

Tomato Soup - By Vahchef @ Vahrehvah.com
https://www.youtube.com/watch?v=lKm5Ji1Fr4U
MRMNK --- 12:27:05 15.1.2017
GUDRUN: dobra je i cockova corba
na panev cibuli za chvili kumin a papriku (nebo chilli), pak cocku, rajce nebo protlak, vodu, osolit a varit, pri servirovani pridat citron
dochucujeme jeste nekolika zpusoby, bud pridame ke konci susenou matu nebo v tom varime zeleny celer
GUDRUN --- 11:53:43 15.1.2017
MICKEY_MOUSE: omlouvám se, vypadlo mi tam slovo indickou :-) sestavuju indický menu :-)
MICKEY_MOUSE --- 11:40:33 15.1.2017
GUDRUN: Moje oblíbená rychlovka, kterou vařím i na čundrech v přírodě:
- miso pasta (cca 1 lžíce); používám ochucenou, ale je to na tobě, jakou si vybereš
- špetka řasy wakame
- špetka řasy hijiki
- kousek tofu nakrájeného na malé kostičky (sytí, takže nemusíš)
- trocha rýžových nudlí
- cca 0,5 litru vody + 0,1 litru na rozmíchání pasty

Do studené vody dám řasu hijiki a tofu, přivedu k varu, vypnu.
Odliju cca deci do hrnku.
Přihodím řasu wakame a rýžové nudle.
Do hrnku s vodou přidám pastu, pořádně promíchám lžící, aby se rozpustila.
Přiliju do zbytku polévky.

Samozřejmě to jde libovolně modifikovat, jen ta miso pasta je základ.
GUDRUN --- 11:26:30 15.1.2017
poradíte nějakou snadnou, ne moc sytou polívku? Vím, že jsem je tam s celým menu jedla, ale moc si nevybavím a nevyguglila jsem na první dobrou slušný recept. Dík