Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
MRMNK
* * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
- OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
- RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
- KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
KLA --- 12:39:16 25.5.2017
MAKROUSEK, TIGRE:
děkuju
každopádně koho nebavěj obyč karboše tak tohle je moc dobrý :)
FLU --- 8:34:55 25.5.2017
TIGRE: vida, to mne nenapadlo. me uvahy se (nejspis zcela chybne) ubiraly smerem k "belačanu", neboli one smrdute krevetove paste, ktera se bezne pouziva v malajske a indonezske kuchyni :)
[http://www.seriouseats.com/images/20100318-seriouslymalaysian-belacan.jpg]
TIGRE --- 18:08:15 24.5.2017
KLA: vietnam, bolachan je patrně zkomolenina bò lá chanh, kde bò= hovězí, lá = listy, chanh = citron. žádný tradiční recept to není (viz MAKROUSEK:) , nicméně pokud si vygooglíš bò lá chanh najdeš různé variace receptů na "hovězí na citrusech" z různých vietnamských receptářů a blogýsků.


MAKROUSEK --- 22:35:33 23.5.2017
KLA: Zde je klicova fraze "rika Shahaf". Dedukuji, ze jde o Shabtaye, t.c. sefkuchare Sasazu. Je to pomerne zajimavy pribeh, dulezite je, ze kdyz ho do hospy prijimali, probehl nejspis takovyhle rozhovor: "Shalom, Shahafe, ty pry uz par mesicu zijes v Asii." "Shalom, Sasazu, jasne, je to tu bozi, hodne tady hulime." "To je super, nechces jit delat k nam, do Prahy? Potrebujeme nekoho, kdo zna asijskou kuchyni." "Ale ja to nikdy nedelal." "Nevadi, to das." No a od te doby je ocenovan, jako mistr asijske kuchyne v Praze a vymysli si jidla, jako je treba tohle, jejichz hlavni chut je sladka.
KLA --- 22:29:12 23.5.2017
prosím o radu. Našla jsem tenhle recept a jídlo mi moc chutná. Moc ráda bych zjistila co je to původně, ale nedaří se mi nic dogooglit. Zatím jsem akorát dostala tip že by to mohlo být vietnamské jídlo, ale ani tak jsem nic nenašla. Víte někdo o co by mohlo jít? Díky

bolachan
TIGRE --- 13:05:27 22.5.2017
LA_PIOVRA --- 18:13:39 21.5.2017
TIGRE: ano, Francouzska nebo Budecska
TIGRE --- 10:00:30 19.5.2017
dají se v Praze někde sehnat čerstvé kari listy?
SAMOUT --- 13:40:08 15.5.2017
???: Tak samozřejmě, v SAMOUT mě ani nenapadlo, že by byla řeč o čerstvých, nemražených. Ani jsem nevěděl, že se něco takového dá v ČR koupit :-).
??? --- 13:38:47 15.5.2017
???: jo no tim jsem mela na mysli i mrazene, jakoze ne susene :) delam to prave jak pises (ale v Belgii :) a nevedela jsem kde je sehnat v Praze, at uz zmrazene nebo uplne cerstve)