Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
MRMNK
* * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
- OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
- RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
- KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 12:59:06 28.4.2017
Vietnamský kaše umožňují žižkovskýmu prekariátu zas o něco důstojněji snídat - Vice
https://www.vice.com/...e/vietnamsky-kase-umozni-zizkovskymu-prekariatu-zas-o-neco-dustojneji-snidat
KOZINA --- 0:00:24 27.4.2017
KLONOVAC: mam taky sencor, rejži nepropírám a vody dávám 1-1,5x.
na 2 odměrky rejže dávám mezi 2 a 3 odměrkama vody. nějak si nevybavuju že by se přichytávala, ale je pravda, že jí většinou nenadavám hned jak se uvaří
??? --- 14:52:20 26.4.2017
KLONOVAC: přichytává se mi to na dno taky, neřeším, obvykle si vařím rýži taky na oběd do práce, takže nechám vychladnout a pak to jde ven bez problémů
rýži propírám a rozhodně nenamáčím, vody dávám cca 1,25 až 1,5x víc, od oka
MICKEY_MOUSE --- 10:51:36 26.4.2017
???: Byla to výzva. :) A zvládli jste ji, takže dost dobrý!
??? --- 10:49:59 26.4.2017
MICKEY_MOUSE: to byl dotaz na úrovni: dobrý den, jedl jsem v restauraci hnědou omacku, byla taková hladká bez kousků, nevíte, co to je??? Vietnamci a bun jsou heslo :-) jsem rada, ze to nebylo zas tak složitý :-)))
MUTHA --- 9:46:15 26.4.2017
nj, cinani, vietnamci, kdo se v tom ma vyznat zejo

KLONOVAC: promeju ryzi, polozim na ni dlan a voda by mela bejt po hrbet ruky, takhle nejak https://stepsteph.files.wordpress.com/2011/01/imgp9064.jpg
a promejt fakt poradne, dokud z toho netece cira voda
semtam se mi taky trochu prichyti, ale s tim se pocita
KLONOVAC --- 9:30:31 26.4.2017
Btw. pořídil jsem si rýžovar Sencor a s výsledkem jsem spokojen, akorát se rýže trochu přichytává na dno. Máte s tím někdo zkušenost?

Jaký používáte poměr rýže(jasmínové) a vody?
A celkově postup? Promýváte? Máčíte přes noc? Atd?
MICKEY_MOUSE --- 9:18:47 26.4.2017
???: Je to u vietnamců, jsou rýžové, a budou to nejspíš ty Bún, protože všechny polívky se tam jmenují Bún + něco (což jsme netušil, že znamená nudle). Takže moc díky.

KLONOVAC: Super, Bún tam napsáno je, tak to budou nejspíš ony, tak dám výpravu do Tesca.

Moc děkuju!
KLONOVAC --- 7:39:35 26.4.2017
MICKEY_MOUSE: V Tescu kupuji tady tyhle. Maj tam dva druhy a jedny z nich jsou tlustší +/- 1mm, stojí asi 35Kč.


[//i.nyx.cz/files/00/00/16/99/1699902_dcc86d4c2bfd921ae4f2.jpg?name=ViewImage.aspx.jpg]
??? --- 1:09:19 26.4.2017
MICKEY_MOUSE: je to u Číňanů nebo u Vietnamců? jsou pšeničné nebo rýžové? me vychází, ze by to mohly byt vietnamské ryzove nudle bun. ale jen podle tvého popisu, ze. dostupnost v řetězcích nevím, ale myslím, ze jsem je ve velkem tescu či bille viděla.