Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Programovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
TENCOKACISTROMY
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 16:32:11 25.12.2014
Zdravím, rád bych Vás poprosil o radu ohledně školení SQL.

S kolegou jsme si u šéfa řekli o školení a bylo nám řečeno, že si máme něco vybrat, a on nám to zařídí.

Zaměření naší firmy je primárně průmyslová automatizace (SCADA, PLC...) (mlékárny, pivovary, cukrovary atd.), přičemž s kolegou pracujeme jako programátoři IT nadstaveb nad naše systémy. Managerské aplikace pro sledování výroby, reporting atd., tudíž musíme zpracovávat relativně dost dat (desítky GB), která se z výroby shromažďují (teploty, tlaky, průtoky atd.) a dávat jim nějakou normální podobu pro BFU.

Vyvíjíme to v .NET 4 (nebo 4.5) s knihovnami DevExpress 13.2, přičemž všechna data jsou v SQL2008R2/2012.
Hodilo by se nám školení ohledně automatizace některých akcí, které se nyní neprovádí nebo je provádí IT zákazníka (často na to serou, a výjimkou není 4 roky stará výrobní DB, která nemá jediný backup), a dále optimalizace dotazů.

Na MS Festu mě zaujali lidi od BI Experts, přičemž jejich nabídka školení nevypadá špatně. (Ladění a optimalizace dotazů, Administrace Microsoft SQL Serveru 2012/2014)

Rád bych ale poprosil o tip na firmu, která dělá dobrá a zajímavá školení na SQL a máte s nimi zkušenost. Díky
MILL --- 20:41:23 15.12.2014
Konečně jsem se dostal k ASP .Net vNext a zaujala mě možnost hostovat MVC Aplikaci mimo IIS. Nezkoušel jste někdo rozjet MVC Web pod WinService ? Našel jsem jen článek to hostují v konzolovce.

Mám hotovou jednu servicu, která má pod sebou x pluginů, spojený to mám přes MEF. Každej plugin implementuje interface IJob a/nebo IService pro spoštění jobů a vystavení WCF service. Rád pár pluginů rozšířil o funkčnost celkem jednoduchýho WebServeru.

Co vím, tak v aktuální stable verzi ASP a MVC to nešlo, uvažoval jsem o Nancy FX, ale podle všeho ve vNext by to mělo jít spíchnout a dal bych tomu do budoucna přednost.
VERLIBA --- 13:00:41 6.12.2014
FREELA: ja tusim, ze se to da vypnout v tom tisku
FREELA --- 16:50:45 5.12.2014
Neresil jste nekdo tisk z prohlizece bez hlavicky a paticky (prohlizec pridava url atd.). Mam nejakou funkcni dll, co posila tisk rovnou do windows print dialogu, ale sef chce nejaky zmeny a ja nemam zdrojak. Nejakej opensource?
NECROMAN --- 9:02:36 5.12.2014
Vysel ReSharper 9, ale trochu bych vahal s updatem, teprve nedavno vysla prvni beta...
ReSharper :: What's New in ReSharper 9
https://www.jetbrains.com/resharper/whatsnew/
MISO --- 14:57:31 21.11.2014
JULIEEHARSHAW: diky za rady, pokracujem v patrani
MISO --- 15:11:26 20.11.2014
???: diky za tip, skonci chybou, vid priloha. pardon za blbe otazky, v .NETe som jak v risi divov :)

[//i.nyx.cz/files/00/00/12/86/1286634_eb573910c69cd605a2a4.png?name=Screen+Shot+2014-11-20+at+15.09.56+.png]
??? --- 14:17:27 20.11.2014
MISO: zkusil bych přes regsvr32 do systému registrovat to problémový dllko ;)
MISO --- 12:40:57 20.11.2014
Ahojte, prosim o radu, ktorym smerom sa vybrat dalej. Predosielam, ze nie som ziadny .NETar.

Mam kod, ktory ma implementovat konektor na Thomson Reuters, aby sa dali tahat data. V tutoriale sa odkazuju na par DLLiek, ktore sa maju pridat do projektu, su to asi COM objekty. Aplikacia sa spusti a pri pokuse o zavolanie COMu spadne na chybu a miesto pozadovaneho interface je objekt pretypovany System.__ComObject.

Unable to cast COM object of type 'System.__ComObject' to interface type 'TenReutersInterface'. This operation failed because the QueryInterface call on the COM component for the interface with IID '{XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX}' failed due to the following error: No such interface supported (Exception from HRESULT: 0x80004002 (E_NOINTERFACE)).

Po hodine googlenia som sa dopracoval k nazoru, ze je to genericka chyba, ktora suvisi s loadovanim/registraciou DLLky do .NET runtime/prostredia/whatever.

Co som zatial skusil
- anotovat main(String[] args) metodu anotaciou [STAThread] - aplikacia sa zasekne na pokuse o volanie metody z DLLky
- pomocou RegAsm.exe registrovat assembly do .NETu, skusil som to jak vo Framework, tak pre Framework64 - bez vysledku
- skusil som ine interfaces z tej DLLky, vysledok je rovnaky.

Mate nejake tipy, co s tym dalej? Dokumentacia mlci, resp. tam nic nie je.