Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?

kdo přijde

14 uživatelů půjde

hledání


http://nod.roxy.cz/?p=937

FIELDHEAD
Za elektornickým ambientním projektem Fieldhead se skrývá angličan P Elam (mj. působící také v kapele The Declining Winter). Po debutovém čtrnáctiminutovém EP Introductions, vydaném vlastním nákladem, vychází na podzim 2009 jeho první dlouhohrající deska They Shook Hands For Hours na labelu Home Assembly Music. Součástí je i druhý bonusový disk s remixy od projektů jako Machinefabriek, Jasper TX, Seaworthy nebo Library Tapes. Nejblíže má jeho zvuk k projektům jako Stars of The Lid nebo již neexistujícím průkopníkům z devadesátých let Labradford. Naživo přijede podpořen ještě dvěma hudebníky a čekejte spojení elektronických zvuků a ploch s akustickými nástroji.
Diskografie:
Fieldhead - Introductions (EP) (2008; Not on Label)
Fieldhead - They Shook Hands For Hours (2009; Home Assembly Music)

http://www.myspace.com/fieldhead

LUSINE
Jeff McIlwain aka Lusine je dobrý příkladem toho, jak dělat přes deset let elektronickou hudbu a přitom se nenechat strčit do nějaké škatulky.
Rodák z Texasu vystudoval v roce 1998 kalifornský institut CalArts, se zaměřením na elektronickou hudbu dvacátého století a zvukový design pro filmovou hudbu. Získané znalosti pak v praxi využil při komponování hudby pro filmy Snow Angels z roku 2008 (režie David Gordon Green, hrají Kate Beckinsale a Sam Rockwell) a Linewatch z roku 2009 (režie Kevin Bray, hrají Cuba Gooding Jr. a Omari Hardwick).
Poté, co se přestěhoval do Seattlu, začal vydávat na prestižním americkém labelu Ghostly International (mj. Dabrye, Matthew Dear, The Sight Below). V jednom z rozhovorů se Lusine přiznal, že v mládí poslouchal Led Zeppelin, Depeche Mode, Nine Inch Nails i The Cure, prostě všechno, co poslouchá každý normální puberťák. Zásadní zlom nastal až na střední škole, když na jednom školním rádiu poprvé slyšel breakbeat a house. Nic podobného do té doby neslyšel a postupem času jeho fascinace přerostla až v touhu dozvědět se, jak takovou hudbu může zkomponovat sám.
Samotný název projektu má dva možné výnamy, v arménském jazyce znamená “měsíc”, po přidání apostrofu je to ve francouzšině “továrna” (L’usine - pod tímto názvem také debutoval v roce 1999). Někde mezi lunárním ambientem a hlukem tovární haly se nachazí i výsledný zvuk tohoto jednočlenného projektu. Experimentální strojové techno v měsíčních paprscích, propracovaná elektronika s robotický vokálem v tom nejjemnějším balení. Na jeho zatím poslední řadové desce A Certain Distance se ještě více přiklonil k jemnějším polohám a vznikla tak kolekce výrazných, hřejivých a zároveň i chytlavých songů, které se nečekaně dobře poslouchají jak v klubu, tak i doma. Experimental pop electronic pro 21. století.
McIlwain také přispívá na nejrůznější kompilace nebo remixuje spřízněné projekty (mj. na labelech Mute, !K7, Kompakt, Asthmatic Kitty a Shitkatapult.)
Lusine vystoupí společně s projektem Fieldhead 15. března v pražském klubu Roxy/NoD. Čekejte spojení inteligentní elektroniky a ambientu z jeho posledního alba A Certain Distance a možná i hitovku Two Dots..
Vybraná diskografie:
L’usine - L’usine (1999; Isophlux)
Lusine ICL – A Pseudo Steady State (2000; U-Cover)
Lusine ICL – Iron City (2002; Hymen)
Lusine - Serial Hodgepodge (2004; Ghostly International)
Lusine - Podgelism (2007; Ghostly International)
Lusine ICL - Language Barrier (2007; Hymen)
Lusine - A Certain Distance (2009; Ghostly International)

http://www.myspace.com/lusinespace

HELEN
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
MONOMO --- 21:34:06 16.4.2010
no, já čekala něco jiného než play play, jinak sem si trsla dobře ale jak říkám nepřišla jsem na párty trsat ale přišla jsem na koncert (live act)
INITI --- 14:01:57 16.4.2010
dobre to bolo, konec byl vtipnej. skoda ty 22h, zrovna myslim zacinal twilight
WICKPICK --- 12:25:57 16.4.2010
vo tom jako zadna :-)
CLASHER --- 12:21:16 16.4.2010
mne se to teda páčilo :)
MONOMO --- 11:25:15 16.4.2010
no, já teda čekala taky něco jiného než minimalovou masírku :/
WICKPICK --- 10:39:43 16.4.2010
ty blaho... slusnou diskosku z toho vcera udelal...
CLASHER --- 0:29:34 16.4.2010
takze parada...namisto ambientniho dychanku skvela minimalova masage az byl sam luisine nakonci celej zmatenej :)...myslim ze se zitra v sub clubu maj panove na co tesit...bylo to skvely...big up !!!!
WICKPICK --- 13:46:21 15.4.2010
neudelame pak nekde nejake afterpivo?
DJCARAMBA --- 21:48:15 14.4.2010
Je nejaky lineup? Mam toho zitra vic a nez dorazim, bude tak pul 11...
SHADOWX --- 20:41:02 14.4.2010
Skvěle!!!!
NIZZER --- 20:37:19 14.4.2010
!! sem vubec nezaregistroval a nerad bych prosvih, supr