Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?

hledání


Zajímalo vás někdy, jak se zpracovává ovčí vlna?
Co je potřeba udělat proto, aby se huňatý kožíšek stal materiálem, který je i po staletích rovnocen

https://www.facebook.com/events/1998354777133392/

Pro koho je seminář určen?
Zcela určitě je vhodný pro naprosté začátečníky, kteří ještě neměli tu možnost si práci s vlnou zkusit. Své si samozřejmě najdou i ti, kteří již zkušenosti mají a rádi by si třeba vyzkoušeli něco nového. Věkově není v podstatě omezen, ale je potřeba brát v úvahu, že se jedná o opravdové procvičení naší jemné motoriky a v případě suchého plstění se jedná o práci s ostrými jehlami. Pro nejmenší děti tedy zvolíme maličko rozdílný program a jinou techniku práce s vlnou, než pro ty starší. Každopádně i ti nejmenší si budou moci z vlny vyrobit něco na památku.

Co vás čeká?
- seznámíme vás se základním zpracováním vlny, od ostřihaného rouna, až po upředené vlákno.
- zkusíte si vlnu zčesat a spříst tradičními metodami.
- ukážeme a naučíme váš základy plstění suchou jehlou, popovídáme si, jak vlnu obarvit a na co si dát pozor, aby vaše výrobky dosáhly kýžené kvality.

Co za to?
Cena semináře je 750Kč za osobu
V ceně je zahrnuto:
2x česanec z ovčího rouna (1 na spředení, 1 na plstění)
Plstící jehla
Vše, co si vyrobíte, je samozřejmě vaše :)
Zapůjčení potřebného vybavení
Pokud budete mít zájem o další materiál pro domácí pokusy, bude možné jej přímo na místě dokoupit za zvýhodněnou cenu.

Další důležité podrobnosti:
Seminář je určen minimálně pro čtyři osoby, maximálně pro osm. Dovolujeme si vyhradit právo, že v případě nedostatečné účasti bude seminář zrušen.
Přímo na místě je možné zajistit i ubytování (www.zelenydub.cz/ubytovani). Seminář lze tedy spojit i s příjemným víkendovým pobytem na statku. Proč si neudělat hezký víkend na čerstvém vzduchu? :-)
Můžeme zaručit, že počasí nás nezaskočí. V případě pěkného dne můžeme strávit celý seminář venku, pokud nám ale počasí nebude nakloněno, disponujeme klubovnou, kde všichni zůstaneme pěkně v suchu.
Vzhledem k tomu, že seminář probíhá od 10:00 do 16:00, bude samozřejmě vyhlášená i přestávka na oběd.
V naší klubovně je možnost ohřevu vlastního jídla v mikrovlnné troubě, anebo lze přímo na statku zakoupit výrobky z ovčího mléka. Náš bača Vám zajisté velmi rád vlastnoručně opeče úžasný ovčí sýr z naší sýrárny.

Co sebou?
Především dobrou náladu :) Vše ostatní najdete na místě.

A kdo se o vás bude po celou dobu semináře starat?
- Romana Koutníková, zkušená a léty prověřená přadlena a neúnavná experimentátorka snad se vším, co se dá upříst.
- Julie Jursová, majitelka stáda ovcí, která ještě nedávno byla zavalená nevyužitou ovčí vlnou a začala ze zoufalství plstit, aby tomu nakonec zcela propadla.

KITIARA
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.