Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?

kdo přijde

66 uživatelů půjde

hledání


Osmá edice se blíží! Tentokrát se utkáme v pomazánkovém kung-fuumu. Všichni jsme přeci milovníci chlebíčků a jednohubek! (Majolku vynech, vegan only;)

Upozornění: soutěžit mohou pouze VEGANSKÉ výtvory!!!

POKYNY PRO SOUTĚŽÍCÍ: Čas začátku přihlašování výtvorů: 19:30. Pokud se chcete v soutěži umístit, ve vlastním zájmu toho přineste co největší množství, aby zbylo na všechny ochutnávače. Také si přineste vlastní pečivo, nebo něco, na co to budete mazat - upřednostňujeme, pokud si ohlídáte vegan složení, ale není to podmínkou. Nádobí pro ochutnávače zajistíme. Nejkreativnější pomazávači získají čestná uznání, hmotné ceny konzumního rázu a respekt celého Žižkova.

POKYNY PRO OCHUTNÁVAČE: Čas začátku degustace: 20:30. Doporučujeme přijít na lačno. Pokud chcete mít jistotu veganského/bezlepkového/jiného pečiva, přineste si, prosím, vlastní, soutěžící vám je rádi namažou.

Jako dezert poslouží opět delikátní hudební menu, o které se postarají šéfkuchaři Domie, Krobas a B4nan.


Děkujeme KJONovi za krásný ultimate-wrestlingový leták!

Na místě bude možno zakoupit plakáty, i z předchozích kol.

... a v čem se soutěžilo posledně?
[ Happy Cookers uvádí: PODZIMNÍ BATTLE / konferenceconference / 11.10.2014 / CR - Praha - Café Na půl cesty ]
[ Happy Cookers uvádí: KIŠ QUICHE BATTLE / konferenceconference / 30.5.2014 / CR - Praha - Café Na půl cesty ]
[ Happy Cookers uvádí: SOUBOJ BRAMBOROVÝCH SALÁTŮ / konferenceconference / 21.12.2013 / CR - Praha - Café Na půl cesty ]
[ Happy Cookers uvádí: SŮŠA BATTLE @ FREEZEFEST / konferenceconference / 14.9.2013 / CR - Stredocesky kraj - Freeze Fest kino ]
[ Happy Cookers & friends uvádí: POLÍVKA BATTLE / konferenceconference / 29.3.2013 / CR - Praha - 37. komnata Shaolinu ]
[ Happy Cookers uvádí: KARBOŠ BATTLE & Q59 in da Hus / konferenceconference / 22.11.2012 / CR - Praha - HUS23 ]
[ Happy Cookers uvádí: HUMMUS BATTLE & Q59 in da Hus / konferenceconference / 10.5.2012 / CR - Praha - HUS23 ]

Místo konání: Zahrada ASC Klinika, Jeseniova 60, Praha 3. Více info zde: http://451.cz/klinika/

PS: Pokud se vám naše akce líbí a chcete jí propagovat dál, budeme rádi, ale prosím, v rozumné míře (a pokud možno po konzultaci s námi). Rozhodně nevytvářet akci na FB, nemuseli bychom na to mít kapacitu. Díky za pochopení!

DLOUHA_POTVORA
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
BJETUSH --- 12:24:56 23.4.2015
Recept na rybickovou!!! Prosím!!!!
KCHARI --- 15:14:15 20.4.2015
CANEBRA: tak to ani nechci vedet, kolik lasky jste tam dali, protože mně přišlo, že sem jí tam dal nemálo moc!
CANEBRA --- 14:28:36 20.4.2015
DLOUHA_POTVORA: zapomněl na spoustu lásky
DLOUHA_POTVORA --- 12:46:07 20.4.2015
KING_JOHN_KILL: tak to mě poser :D
NOVISEK --- 10:47:26 20.4.2015
a recept na rybičkovou prosím? se mi vo ní zdálo!
CHAPADLAFIALOVY --- 10:03:42 20.4.2015
KING_JOHN_KILL: tyvoe=))
KING_JOHN_KILL --- 20:26:35 19.4.2015
č.10: fazole v rajčatovym nálevu, žlutý a červený curry, sůl, mixér, čerstvá bazalka natrhat-nemixovat.
DADAN --- 20:11:25 19.4.2015
YARRDESH: lilek propíchat spejli a opečeš na ohni (ja to delala nad plynovým sporakem cca 5min aby se opekla slupka) pak do pekáče vymazanyho oliváčem pect na cca 200 40 min o v půlce otočit. Pak vydlabat vnitřek a okoupat slupku (ale jen tak halabala, náky sem neloupala ani) a pak roznahnat se soli, pepřem, česnekem, římským kminem, tahini, citron, sojade a dala sem tam jeste čerstvou matu a trada
BASTOCH --- 19:48:43 19.4.2015
ta moje: 13. byla drožďovo-porková s brusinkama/ jen jsem jí už nestíhal zapéct
kdyby měl někdo zájem o recept, tak nahodim
btw zkažená nebyla, co tam někdo hlásil - tak to teoreticky mělo chutnat)
YARRDESH --- 19:18:22 19.4.2015
solte sepulrecepturu na babi hanušovou (tusim 11 nebo 14), smim li prasit? takovej ten likovej hummus, dik
DLOUHA_POTVORA --- 18:24:24 19.4.2015
Taky děkujeme všem za účast a Klinice za zázemí! sranda jako vždycky, akorát tam máte moc vysoký místnosti a nedá se tam chodit po stropě, což teda považuju za menší mínus :))
Tady pro úplnost doplňuji celkové pořadí:
1. Sylva +Šaman (č.10) - 53b.
2. Čolek (č.4) - 49b.
3. Dáda (č.11) - 37b.
4. Ke kořenům (č.5) - 36b.
5.-6. Káča Phrase(č.7), Ke kořenům (č.8) - 34b.
7. Basťoch (č.13) - 22b.
8. Terka+Dejv (č.3) - 19b.
9. DT (č.2) - 17b.
10. Helča (č.6) - 14b.
11. Eliška (č.12) - 11b.
12. Klára (č.1) - 9b.
13.-14. Míša (č.14), Kchari (č.9) - 7b.
15. Martina (č.10) - 1b., tento soutěžní exponát ale získal také 14 hvězdiček a proto se umístil v naší čestné kategorii "nejdivnější výtvor" ;)

Sláva vítězům, čest poraženým a na podzim zase nazdar!
Jinak samozřejmě sdílejte recepty a házejte návrhy, v čem se máme utkat příště..
BEATRIXX --- 12:51:11 19.4.2015
Hele dík za akci :-) bylo to fajn, většina pomazánek byla naprosto bezkonkurenční :-)
Pokud je možnost, bylo by super zveřejnit nějaké recepty, např. na vítězné kousky :-)
MASOO --- 22:05:48 18.4.2015
good luck
DLOUHA_POTVORA --- 16:33:50 17.4.2015
PHRASE: ha, vida, zrovna jsem to chtěla připomenout :)

takže: PEČIVO SI PŘINESTE VLASTNÍ. NÁDOBÍ ZAJISTÍME.
taky bych chtěla poprosit, abyste s ohledem na pravidla Kliniky během akce v baráku nefotili. (nějaké fotky přímo ze soutěžního klání jsou samozřejmě v poho, ale rozumně, a ať tam nejsou vidět ksichty lidí, kteří k tomu vysloveně nesvolí;)

a my se jinak teda moc těšíme! tak doražte.
PHRASE --- 15:58:47 17.4.2015
KCHARI: aha sem slepá no
KCHARI --- 15:44:04 17.4.2015
PHRASE: " Také si přineste vlastní pečivo, nebo něco, na co to budete mazat - upřednostňujeme, pokud si ohlídáte vegan složení, ale není to podmínkou."
PHRASE --- 15:06:45 17.4.2015
Jak je to s pečivem?
bude ho k dispozici dostatek nebo mají kuchaři taky něco dovalit?
KOVOUN --- 14:30:59 14.4.2015
Tofužel jsem mimo.
Jinak zajímavý recepty pro veganský tofunisty: https://www.youtube.com/results?search_query=black+metal+chef
DLOUHA_POTVORA --- 11:48:04 8.4.2015
Máte nějaký super recept od maminky, ale nevíte, jak ho zrealizovat, protože to zahrnuje půl kila másla, majonézy a eidamu? Existují i veganské možnosti:

Margarín
- "Máslo" z rostlinného tuku. Pozor, většina margarínů, která se prodává v normálních supermarketech v sobě obsahuje syrovátku, takže nejsou vegan. Výjimkou je třeba tento druh Perly. Ale pokud chcete něco kvalitnějšího a dobře chutnajícího, je lepší zajít do zdravé výživy a koupit třeba něco s olivovým olejem. Yummy!

Sojanéza/Tofunéza
- "Náhražky" majonézy, vyráběné z tofu, nebo sojového mléka. Tu dobrou chuť v majolce nezpůsobují jen vejce, ale také další ochucovací ingredience, třeba jako v tomto receptu na domácí sojanézu. Ale pokud se vám s tím nechce patlat, ve zdravé výživě se samozřejmě taky dá koupit, a poměrně za levno.

Silkentofu
- Druh tofu, který má konzistenci hodně podobnou měkkému sýru. Na pomazánky se hodí výborně. Nejlépe je sehnat ho třeba v obchodech s asijskými (vietnamskými, korejskými, čínskými...) potravinami, SAPA je jistota, ale dá se i jinde.

A nebo se vůbec nemusíte držet receptů pro nevegany a neustále něco nahrazovat, ale vzít si na pomoc mixér a operovat s luštěninami, zeleninou, oříšky... a Googlem :)

A pokud tápete, můžete se poradit přímo tady na nyxu:
[ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO ]
BEATRIXX --- 15:34:51 7.4.2015
To máme do večera, hele... Pravděpodobně budem pak natáčet ještě dumpster večer a tak... Tak snad na jiný akci :-)