Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?

hledání


Unikátní seminář, věnovaný vlivu vody na čaj.

3.11. od 19.30 Vás zveme na unikátní seminář, věnovaný vlivu vody na čaj.

seminar o vode a caji

Hotový čaj je z naprosté většiny voda – že se tedy použitá voda zásadní podílí na chuti čaje není překvapivé, a vliv vody studovali již staří čajoví mistři.

Ale jak moc se chuť stejného čaje v různé vodě liší? Jak dobře fungují filtrační konve a další způsoby filtrace? Jsou pro různé čaje dobré různé vody? Proč mi čaj v čajovně chutnal jinak než doma?

Na tyto a další otázky o vodě a čaji se pokusí odpovědět unikátní srovnávací ochutnávka, kterou povede Honza Kulveit. Kromě krátkého teoretického povídání budeme především ochutnávat – jeden čaj, připravený z různé vody, ve „slepé“ ochutnávce.

Je nač se těšit i co se týče „testovacích čajů“ – vybraji jsme

Long Jing Qingming, „Dračí studnu“, jeden z nejslavnějších čínských zelených čajů z velmi ranné sklizně letošního jara z oblasti Meijiawu. Jeho název je odvozen od svátku Qingming, před nímž je listí sklizeno z čerstvých výhonků. Mnohovrstevnatá chuť zajímavá vytrvalostí a potěší typickou svěžestí.

a čerstvou novinku z letní himalájské sklizně

Jun Chyiabari Himalayan Hand Rolled Tips SF 2014 – Krásně ručním rolováním zpracovaný čaj z mladé ale proslulé nepálské zahrady Jun Chyiabari. V nálevu má čaj zlatavě hnědou barvu, výraznou vůni, příjemnou hladkou chuť s tóny ořechů a nádechem květin.

(v případě dostatku času a chuti ještě přidáme třetí test)

Několik vod připravíme. Můžete také přinést vodu vlastní, ze které připravujete čaj vy, a zjistit jak v testu dopadne.

Cena semináře je 150 Kč a vzhledem k omezené kapacite je rezervace nezbytná. Můžete tak učinit ZDE.

DHARMASALA
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.