Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?

kdo přijde

1 uživatel půjde

hledání


NEVŠEDNÍ GURMÁNSKÝ VEČER!

Pojídání hmyzu – jinými slovy Entomofágie. Že to zní neuvěřitelně? Dá se to jíst? Jak to někdo může strčit do úst? Pro nás představa vzbuzující údiv, u někoho možná odpor. Ale to je proto, že se nacházíme ve Střední Evropě. V celé Africe, jihovýchodní Asii nebo Jižní Americe je hmyz každodenní součástí potravy zdejších obyvatel. Nejen že hmyz v sobě skrývá neuvěřitelné variace chutí, ale jeho hlavní předností je vysoký obsah kvalitních bílkovin a nenasycených mastných kyselin. Ne nadarmo se nazývá surovinou třetího tisíciletí a postupně, i když pomalu si nachází své místo v „moderním“ světě. A že radši zůstanete u řízku s bramborovou kaší, nebo svíčkové s knedlíkem? Možná proto, že jste ještě neochutnali cvrčky na másle, grilovaná sarančata nebo šváby v těstíčku. Nejen tyto speciality Vám připraví šéfkuchař Milan Václavík za doprovodu cestovatele Davida Švejnohy při jedinečné gurmánské akci HMYZ NA TALÍŘI :) Ještě doplňuji. Vstupné je 250 Kč a zahrnuje celé degustační menu a přednášku.

SAIA