úvod
témata
události
tržiště
Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
K dispozici jsou také mobilní aplikace
přihlásit
přihlásit
pamatovat si přihlášení
neviditelný
bez kontroly IP
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
jít na ...
nejnovější
12/2020
09/2020
06/2020
03/2020
12/2019
09/2019
06/2019
03/2019
12/2018
09/2018
06/2018
03/2018
12/2017
09/2017
06/2017
03/2017
12/2016
09/2016
06/2016
03/2016
12/2015
09/2015
06/2015
03/2015
12/2014
09/2014
06/2014
HOBBY, SPORT A ZABAVA
»
hobby
»
jidlo a piti
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
<<
<
>
>>
Máte k tomu co říct?
Vložte se do diskuze
.
REONA
---
12:03:06 26.10.2020
JESTEDMAN
: Podle mě třeba kolem Vánoc bývají lepší než to, co se dá sehnat v obchodech. Zrovna včera jsme s mamkou zbytek dotrhaly a uložily do bedýnky.
JESTEDMAN
---
11:03:57 26.10.2020
^
RUTHLESS
: dozrají uvnitř, ale nebudou tak sladké
DEVIL
---
10:59:42 25.10.2020
(
+10
)
ROISIN
: mama dela takovou falesnou 'sarmu'.
mlety dobre ochuti (dava tam smes adzika koreni), splaca takovy sisky, vysklada je do remosky, vezme kysany zeli a poklade ho do vrstvy na sisky hoveziho, pak hrnek rajcatovy stavy, do to da par lzic kecupu a zamicha, poleje s tim rovnomerne zeli a navrh da tenkou vrstvu zakysany smetany. v remosce to upece a s bramborama je to fakt dobry. to maso pusti stavu a to zeli taky a smicha se to dole v remosce, zeli je trochu krupavy misty a zakysana s rajcatovou se jakoby vpijou do toho zeli, ze to neni uplne kysely..
???
---
6:23:53 25.10.2020
ROISIN
: Sekaná s lepenicí - do uvařených brambor dát trochu sádla/másla a promíchat se studeným zelím?
???
---
22:59:38 24.10.2020
(
+2
)
ROISIN
: Holubky jsou, co tak vím, jedno z těch jídel, kdy každá rodina má ten svůj "jediný pravý". U nás např. babička dělala základní verzi maso+rýže v zelných listech v rajské omáčce, ale někdo přidává houby, někdo kysané zelí... Doporučovala bych pogooglovat a vybrat si podle vlastních chutí, až uvidíš ingredience. Zcela zaujatě doporučuji kromě názvu "holubki" hledat také pod polským "golabki".
???
---
22:53:56 24.10.2020
(
+2
)
ROISIN
: ha, ted jsem si vzpomnela, ze uz jsem to sem kdysi davala, jen teda v tom popsanym receptu neni to kysany zeli. Kazdopadne babicka ho tam dava a je to chutny.
Tady:
[ TATONKA @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
???
---
22:51:22 24.10.2020
ROISIN
: Muzes udelat holubky (mlety+ryze baleny v zelnych listech) a varit je v kysanym zeli s protlakem. Z hlavy recept nedam, ale muzu sehnat, je to vyborny.
ROISIN
---
18:55:16 24.10.2020
(
+1
)
???
: Tak nejak to dopadlo, jen navic se syrovou naplni. Dik!
KOCHANSKA_CH
---
18:22:25 24.10.2020
RUTHLESS
: Zelená divoká pidirajčata jsem nechala zkvasit se zázvorem, jarní cibulkou a bylinama. Dnes jsem k nim připadala česnek, chilli a zelený koriandr a rozmixovala na pastu a nechám ještě krátce dokvasit. Povrch jsem zalila zbytkem nálevu a doufám, že to nechytne plíseň.
???
---
17:40:40 24.10.2020
(
+1
)
RUTHLESS
: zkvasit - tím se zbavíš solaninu.
???
: mám k tomu i samostatný post. A teda jsou fajn, když se přidaj do kimčchi
Nezralá rajčata | Zkvašeno.cz
https://www.zkvaseno.cz/nezrala-rajcata
<<
<
>
>>