Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 19:28:18 15.5.2016
???: udelej si holubky (tak tomu rikame na vychodnim slovensku).
Uvaris kratkozrnou (ne asijskou) ryzi, nameles veprovou plec - na dil ryze, dva dily masa, v mise vse smichas. Ze zeli vyrezes kostal a das ho varit do osoleny studeny vody. Jak se zeli vari, postupne mu odpadavaj jednotlivy listy, ktery postupne vyndavas. Osmazis na sadle cibulku nadrobno, nakonec pridas cervenou papriku a odstavis. Cibulku pridas do misy se smesi masa a ryze, vyklepnes tam vejce, pridas sul a pepr a promichas. Tuhle smes kydnes na zelny list a zabalis do rolky. Rolky naskladas do hrnce jeden vedle druhyho a zalejes vodou tak, aby byly vsechny rolky pod vodou, ale ne nejak moc. Pridas bobkovej list, novy koreni a pepr, a kdyz se to zacne varit, vmichej racatovej protlak. Prijryte var asi hodinu. Neni na skodu holubky zatizit nejakou mensi poklickou, aby nevyplavaly a az pak prikyt poklici odpovidajici hrnci.
QUANTI --- 19:25:21 15.5.2016
???: u nás chleba. Asi by šly brambory, ale nezkoušela jsem.
??? --- 19:24:42 15.5.2016
QUANTI: a obvyklá příloha pls?
??? --- 19:18:36 15.5.2016
???: grilované/pečené zelí - nakrájet po rovnoběžkách na silnější kolečka. Posolit, popepřit a poolejovat, dát na plech a péct při 180°C dokud to nezačne karamelizovat. K tomu nějaký dressing

Roasted Cabbage Recipe on Food52
https://food52.com/recipes/34857-roasted-cabbage
QUANTI --- 19:12:45 15.5.2016
???: tohle je se syrovým. Musím zas někdy udělat, je to pálivý a vynikající.
??? --- 19:10:15 15.5.2016
QUANTI: znám.kolosvarsky zeli, to je moc dobrý, ale taky s kysanym :-/
QUANTI --- 19:09:56 15.5.2016
1 kg bůčku (dávám plecko nebo něco podobného libovějšího), 1 ks hl. zelí, 1 plechovka rajčatové šťávy, 1 plechovka vody, cibule, sl.paprika, pál. paprika (sl.papriky se dává asi jedna lžička, pálivé špetka) feferonka (dávám jugoslávské krátké špičaté, prostě něco pálivějšího), pepř, kmín, česnek.
Na sádle zpěnit cibuli, přidat na kostky nakrájené maso - orestovat. Potom vyndat, na šťávě podusit pokrájené zelí, maso zpět, přidat koření a dusit v troubě cca 1 hodinu.
QUANTI --- 19:07:13 15.5.2016
???: bulharský zelí... zkusím najít recept
??? --- 19:04:23 15.5.2016
mám doma velký zelí a nechci ho dělat jako přílohu k český klasice, ani jako salát, ani nic smazit. nějaký nápady? chtěla jsem dělat zelný placky v troubě, ale všechny recepty říkají kysany zelí... dík :-)
LYNCH --- 16:23:41 12.5.2016
???: kapusticky!!