Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
TESSS --- 19:26:45 22.3.2019
???: žampióny s porkem a trochou dobre sojovky, priloha libovolna. Dobre to jde se sklenejma testovinama, zasypat trochou oprazenyho sezamového seminka
EDERA --- 19:18:16 22.3.2019
V socialistickejch kuchařkách byly i recepty na pórek jako náhradu chřestu. Lehce povařit, zabalit do šunky, zapéct s másle, případně strouhankou...
DEVIL --- 18:58:05 22.3.2019
???: ja porek delam jako mama. pokrajim na 7 cm spalky, zbytek zelenyho schovam a spalky varim v osoleny vode az sou mekky. pak je otru, obalim je platkem sunky a syra, zapichnu paratko, obalim 2x v trojobalu a smazim na panvi do hneda
??? --- 17:24:24 22.3.2019
DIVER: jestli si pamatuju dobře, blog patří ID PHUSHI a občas podle ní něco připravuju (jen většinou ne ve variantě pro vegany).
??? --- 17:18:24 22.3.2019
???: jinak maso na zázvoru jsem dělala o minulém víkendu a jako dobrý. Zázvor byl čerstvej, maso byla hovězí kýta lehce stařená, posléze zamražená. Vypustila jsem bod matlám maso zázvorovým máslem a nechávám uležet v lednici, takže jsem osolené a opepřené maso opekla ze všech stran na másle, přendala do pekáče, výpek podlila trochou bílého vína, přidala do pekáče, spolu s tak 80 g nastrouhaného zázvoru, přepůlenou hlavičkou česneku a dvěma přepulenejma cibulema, co byly na té pánvi spoulu s masem, aby se máslo nepřepalovalo. Podlila jsem to vývarem, zaklopila a pekla na 120°C asi tři hodiny. Výpek jsem zcedila a rozvařila půl hodiny s cca 20 g máslové jíšky na omáčku.

Bylo to boží a byly k tomu brambory a fazolkové lusky.
DIVER --- 16:40:18 22.3.2019
???: to už jsem na nyxu někdy viděl, dík za připomenutí.

(jinak to taky beru jako ukázku, jaký nemít nastavení titulků při sdílení :)
??? --- 15:45:07 22.3.2019
DOOMBRINGER: hm, tak budeš muset Pospěšku ukecat o elektronickou verzi ;-) petra.pospechova@economia.cz
??? --- 15:41:55 22.3.2019
DOOMBRINGER: Stat se veganem:))
Ale vazne, hodne sleduju ruzne dokumenty o tiny living vetsinou v uzpusobenym traileru a drtiva vetsina tech lidi proste nepouziva zivocisny produkty.
Snidane bych poresila porridgem s rostlinnym mlikem (vydrzi i bez lednice), a hlavni cast diety jela smerem ryze/fazole/cocka, ev. obohacena uzeninou koupenou v mnozstvi akorat na konzumaci.
??? --- 15:06:15 22.3.2019
???: tohle dělám občas v neveganské úpravě a za mě dobré.

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Velmi chutné, velmi jednoduché a pokud nemáte poblíž nějaký bio | Veganotic
http://www.veganotic.cz/clanky/205-cizrna-na-paprice-s-porkem
DIVER --- 14:06:31 22.3.2019
jinak bych asi taky volil třeba ten ???: quiche. ani tak moc pracný to imho není, je to dobrý, náplně (pórku) se spotřebuje spousta a dá se to jíst teplý i studený.