Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
SAP





*





odkazy






- jak na kávu

- cuketka

- home - barista




*


Kafe roku není:

*

JACOBS
*





Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
MARTYNI --- 12:27:31 24.8.2005
sslunicko> souhlas, kdyz piju kafe, tak si do nej jiny nez plnotucny nebo smetanu nedam.. ale v tom slehaci prave naslehas jen to nizkotucny, protoze je v nem malo tuku.. a opravdu nema kazdy moznost slehat parou,k cemu taky, penu az zas tak moc nemusim, a tohle je zalezitost 20kc za slehac ;) kulata nadoba z vrchu vicko uprostred tycka s kruhovym hoodne jemnym sitkem..
SSSLUNICKO --- 1:19:41 24.8.2005
tak jsem zkousela ten experiment a musim rict,ze me chutove bunky nezaznamenaly zadne vetsi rozdily....hlavne byl problem v tom,ze byly dost spatne podminky pro pokusy....ale urcite to zkusim znovu...vice profesionalne;o)

MARTYNI: ale to jde vicemene jen pokud je to mleko studene a nebo maximalne pouzit takovy ten mini el.slehac primo na penu....ja tedy delam penu zasadne parou....chapu,ze ne vsichni maji tu moznost,ale prijde mi to nejlepcejsi a nejjednodussi......
jeste k tomu nizkotucnemu mleku.....chapu,ze je dnes trend mit vse s 0,00% tuku,ale me to proste prijde jako barbarstvi,vzyt to to kafe potom klidne muzu naredit rovnou vodou(nebo pridat spetku susene smetany)..............
ja piju kafe s mlikem proto,ze je v nem citit ta sila a plnost kavy(vetsinou picollo) ale zaroven je jemnounke a hladounke, jeste s tou penou.... jako by se clovek laskal s pericky.....
ale to je muj nazor....znam i par lidi,kteri proste plnotucne mleko nesnesou(nebo spise to jeste tucnejsi,klidne primo od zdroje)
MARTYNI --- 16:36:43 23.8.2005
jen co se tyka mlika.. zajimavy je pouzit takovej slehac s jemnym sitkem a nizkotucny mleko, udela to z mlika dobrou penu a kafe chutna zajimave..lze treba posypat skorici nebo tak necim..
SSSLUNICKO --- 13:58:01 23.8.2005
???: ja myslim,ze velky rozdil udela uz to jaky druh mleka pouzijes a taky jaka je sila kavy,jeji druh a samozdrejme chut ovlivni i pressovac,ktery pro pripravu zvolis....(je dost tezke aby po kazde byly stejne podminky)
ted jdu do kavarnicky....tak zkusim idealni podminky...stejne mnozstvi kavy a mleka v obou pripadech (vezmu s sebou i teplomer,aby i teplota byla v obou pripadech stejna) a potom ti dam vedet,ale myslim,ze v tom velky rozdil nebude...maximalne v estetickem vyzneni vysledku....:o)
RAVENIUZ --- 13:55:46 23.8.2005
???: fuuha, tak to fakt neviem rozlisit. ja viem rozlisit akurat ci je to obycajna "smetana do kavy" alebo kondenzovane mlieko ;)
??? --- 11:33:11 23.8.2005
Věříte na rozdíl nejdřív mlíko pak kafe versus do kafe mlíko? Experimentuju s různejma teplotatma a stupněma našlehání a furt si nejsem jistá, co je fakt rozdíl a co si namlouvám...
NAGASAWA --- 10:00:13 11.8.2005
OMG...tak nam v praci opravili esspresovač...jenze tak sikovne ze se cela mechanika posunula o tri milimetry niz a me se tam nevejde hrnek..trpim jako zvire protoze jsem odkazanej na rychlovarnou konvici a granulovany nescafé....to boli..
LU_PO --- 23:51:58 14.7.2005
PARANOIDANDROID:
no dyt jo porád
PARANOIDANDROID --- 23:51:18 14.7.2005
POZOR POZOR!

Na vědomost se dává, že pátku do pondělí budu obsluhovat v Olomoucké kavárně Kráska Dne & tím pádem uvítám, když mě známí i neznámí nixáci/čky příjdou vytrhnout z prázdninové nudy.
Smlouvání povoleno!

pan Pírko aka ParanoidAndroid