Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
SAP





*





odkazy






- jak na kávu

- cuketka

- home - barista




*


Kafe roku není:

*

JACOBS
*





Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
MAR_TINA --- 23:27:51 26.12.2013
RINCEWIND_CZ: jednoznačně špatně!
Dříve, než se dozvím jakoukoli informaci, chce to po mně registraci. Podívejte se k profíkům, jak se to dělá. (Za stopade měsíčně dostanu 100g dobré kávy nebo hodně nějaké mrdky? Kdo je provozovatel? Jedná se o eshop? Co mi nabízí, v jaké kvalitě, odkud...?

Dotazník - totéž. Děláte si marketingový průzkum aniž byste nabídli jakékoli informace o sobě.

(A obrázky jste stáhli z internetu.)
RINCEWIND_CZ --- 22:54:01 26.12.2013
Přemýšlíme s kamarádem o projektu kávového předplatného a všiml jsem si, že zdejší kávová komunita je velmi aktivní a rozsáhlá. Chtěl bych vás proto požádat, zda-li byste se nechtěli podělit o své názory na takový projekt. Stručné informace o něm jsou na stránkách http://coffeetohome.cz/ a také v dotazníku https://docs.google.com/forms/d/1KFObGKBpqAuZw8s-1uuQqiTPjISnKf4qAUwHOzE7jKo/viewform. Pokud si najdete také čas na jeho vyplnění, budeme vám velmi vděční.
SNORRY --- 22:16:35 26.12.2013
Už se nemůžu dočkat až bude čas s timhle trochu poexperimentovat. BIGUP!
KOLU --- 19:06:04 26.12.2013
KOLU: tak jsem to teď pár dní zkoušel. cca 23,5 % extrakce, 260 g kávy z 15 g, TDS cca 1,24 % (vážím kávu po usušení), teplota na boileru gaggie colour 93 °C (takže extrakce mohla začínat někde na 91 °C a klesla imho hluboko k 85 °C, nemohl jsem během toho šaškovat s mutlimetrem a měřit teplotu bohužel), namleto na cca o 5 stupňů hruběji než dělám espresso na RR45 a prach odstraněnej jemnym kuchyňskym sítkem (už kupuju lepší, 180 um).
je to zajímavý, rozhodně, a po ochlazení na 40-50 °C fakt hodně dobrý a pohodově pitelný. jen je vhodný to nedělat v botomless páce, fakt to dělá bordel všude okolo...
bořme mýty dále .)
??? --- 18:55:42 22.12.2013
KOLU: Zní to jako maximální hereze, ale mám pokušení tomu dát šanci. :)
KOLU --- 19:40:48 20.12.2013
mně umřela malá kapesní váha 1000 g x 0,1 g z číny - designem kopie AWS), jestli se do ní někde dostalo kafe nebo na ní bylo horko z kávovaru moc, netuším, ale musí se po spuštění nechat půl minuty ustálit a přimáčknout, jinak na ní z ničeho nic naskáčou jednotky gramů a občas i pořád přibejvaj... perpeetum mobile prostě.
například AMW-50 (50 g x 0,01 g) co používám na chemii k vývojkám je v celym rozsahu s chybou do +-0,01, což je poměrně příjemný zjištění (kontroloval jsem sadou závaží Chirana třídy 2).

ta skleněná váha je skvělá - jak jsem už psal, používám jí v práci na aeropress - jen kafe na přípravu raději vážím na přesnější, aby mě pak někdo na konci měsíce neprcal za to, že nám chybí x gramů kafe...

tykrávo STANTHA: [ KOLU @ KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost? ] jako bych to tady ani ne dva tejdny zpátky nepsal...
STANTHA --- 19:33:12 20.12.2013
tip prosim na mlynek na filtr elektrickej cca do 3500,- ?
diky
DYSTOPIK --- 19:29:31 20.12.2013
já dělal spoustu "testů" v těch malejch hodnotách a nikdy mi váha neukazovala špatně a to používám už třetí (jednu mi zničil známej, druhou jsem někomu dal, protože jsem sehnal třetí, která je na dvě desetinný č).
Problémem může bejt to, že se dneska tyhle váhy daji sehnat za několik desítek korun, většinou asi čínská produkce, takže tam může bejt vysokej počet nějak vadnejch kusů, nebo jsou prostě k tomu náchylný, že se ničej. prostě lacinej a zároveň jemnej mechanismus
MAR_TINA --- 19:14:53 20.12.2013
KOLU: zkoušela jsem kdysi na podobné váze zkontrolovat přesnost pomocí sady závažíček ze staré váhy a ukazovala správně. Problémy má v malých hodnotách - cca pod 5g.