Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
SAP





*





odkazy






- jak na kávu

- cuketka

- home - barista




*


Kafe roku není:

*

JACOBS
*





Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
PRDELMRDEL --- 9:37:20 24.9.2012
ADAM: Do Cafetera, Blanická 24.
ADAM --- 9:27:36 24.9.2012
kde prosím v okolí vinohradské zajít na dobrou filtrovanou kávu? 
TEREZZZKA --- 23:44:46 22.9.2012
???: no bohužel se moc podle ceny orientovat nemůžeš :)
Podezřele levná káva bude chutná leda zázrakem. Rozdíl mezi doubleshotem a Balírnami (ten základní) je v tom, že my pražíme výběrovou kávu (tedy tu, co byla pečlivě a pod dohledem vypěstovaná bez pesticidů, ručně sebraná ve stádiu nejvyšší zralosti, bezchybně zpracovaná jednou z určitých metod, ručně přebraná, většinou vakuově zabalená, dopravená co nejrychleji do Evropy a zde vhodně upražená, včetně hledání ideálního profilu pro každou kávu a zabalená do odpovídajícího balení, vyexpedovaná v nejkratší možné době) a balírny komoditní (vypěstovaná bůhví jak, sebraná strojově v různých stádiích zralosti od zelené po červenou, zpracovaná nejčastěji mokrou metodou, usušená na slunci na špinavém nádvoří, kde po ní šlapou, mnohdy po ní přechází domácí zvěř nebo i přejíždí auta nakoupené kýmsi kdesi kdysi, nakoupená na burze po x měsících upražená většinou velmi tmavě, aby se zakryly chuťové defekty vzniklé ve všech předešlých krocích)

Že je něco čerstvého ještě vůbec nezaručuje, že to bude poživatelné. Nedávno jsme si v Tescu koupili taky víno v pozdním sběru (jen na risotto, v podstatě nic jsme od toho neočekávali, jen nebylo zbytí) a s tím, co máme třeba v kavárně s tímto označením se to fakt nedalo srovnávat, chutnalo to jako sladší ocet. Tak asi tak.
NATHAELEN --- 16:19:42 20.9.2012
ok, díky všem :o)
??? --- 16:16:43 20.9.2012
NATHAELEN: plním hruběji mletý, komplet, neupěchovat, jen zarovnat. Vychází mi 6 místná konvička na 35-40g kafe. Tak kupuj víc kafe a užij si ji ;)
NATHAELEN --- 16:07:25 20.9.2012
DAVE_PAGE: Mně se právě podařilo vyfiltrovat jeden příspěvek, kde se řešilo množství. Možná jsem to ale prostě přehlídla. Každopádně děkuju, ten další příspěvek říkal totéž, tak se tím asi budu řídit.


???: nějak zatím trpím sentimentem nad babiččinou konvičkou. Návštěvy k nám většinou nechodí na kafe, takže bych ji měla jen na poličce, a to se mi nechce :o) Obzvlášť když ji po ránu s klidem sama vypiju (a pak celý den nepotřebuju kafe, bohatě mi to stačí, ale zároveň nejsem na infarkt). A taky tedy plníš kompletně?
??? --- 16:02:16 20.9.2012
NATHAELEN: velkou konvičku si nech pro návštěvy a pro sebe si za pár stovek kup malou konvičku :). Já pro jednoho člověka dělám mokka ve velikosti 3 cups.
DAVE_PAGE --- 16:00:50 20.9.2012
NATHAELEN: tahle diskuze uz zde probehla nekolikrat, zkus filtrovat. Moje zkusenost veli, ze je pro dobre kafe potreba mit to sitko plne. Jinak z toho tece vetsi nebo mensi brecka.
NATHAELEN --- 15:56:03 20.9.2012
Ahoj, prosím vás, kolik kávy dáváte do moka konvičky? Mám takovou docela velkou a vařím si kafe sama pro sebe. Propadla jsem jí po dovolené ve Slovinsku (reálně asi 10 km od Terstu), kde jsem dostala fantastické kafe, tak jsem si vyžebrala k narozeninám moka konvičku po babičce a koupila k němu ruční šlehač mlíka z tescomy. Kafe je neskutečně dobrý, ale přijde mi, že kdyby sypala tu nádobku plnou (resp. když jsem jednou nasypala), tak to bylo tak na půl balíčku, co jsem si nechala namlít (= 50g). Děkuju
JOSKA_CZ --- 15:07:24 20.9.2012
KLAIR: mám a nemám problém. Používám ho jen když dělám kafe pro víc lidí (jinak AeroPress), ale nikdo si nestěžoval