Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
SAP





*





odkazy






- jak na kávu

- cuketka

- home - barista




*


Kafe roku není:

*

JACOBS
*





Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
ANYSA --- 14:23:06 9.9.2011
Na mě to právě taky moc nezapůsobilo, ale časopis Apetit organizuje v říjnu kulinářský trh kde budou různí prodejci a Frolík mezi nimi, tak jsem si říkala že tam snad zvou jen prověřené firmy.
??? --- 8:56:23 9.9.2011
vyvolává ve mně nedůvěru, když se každý výrobek jmenuje po Frolíkovi (Vopičkovi. Vomáčkovi) a ne po tom, co je uvnitř.
TEREZZZKA --- 0:43:23 9.9.2011
ANYSA: žádné pozitivní...
LUKAS87 --- 18:12:33 8.9.2011
315 kč za kilo robusty? mi poserte záda...
AUSSIE --- 11:17:56 7.9.2011
TWENY: Zkus Davidoff. Trochu drahá, ale stojí za to:)
??? --- 21:05:27 4.9.2011
Coffee and Health : A Review of Recent Human Research

http://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/10408390500400009
LUKAS87 --- 20:51:23 4.9.2011
LUKAS87: světlat tak, aby pěna na povrchu v hrnku měla tygrovanou texturu, ale aby v ní už nebylo to světlý, co vypadá jak pochcaná sláma :)
TEREZZZKA --- 20:48:31 4.9.2011
LUKAS87: Jak mco blonďatět? no a jak se na spotu poratfilteru objeví světlá tekutina, tak už je pozdě. Na cremě by neměla být světlá tečka.
LUKAS87 --- 20:44:36 4.9.2011
TEREZZZKA: mě to u některejch druhů kávy chutnalo. obecně jsem začal nastavovat hrubost mletí spíš dle chuti - s tím že prostě extrahuju tak dlouho, než začne crema blonďatět. většinou tak končím kolem 40-50 ml tekutiny z 14 g kafe a extrakcí kolem 15-30 sec, většinou blíže ke spodní hranici.
TEREZZZKA --- 20:44:17 4.9.2011
LUKAS87: ve správně připraveném espressu z kvalitní suroviny by neměla být acidita nepříjemná, bohužel ji tady většina lidí vnímá jako něco negativního, zatímco na sever od nás, ale nejen tam, je to nejžádanější chuťový zážitek z kávy - ovocitá kyselost.