Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Primal a paleo - zkušenosti, recepty
ALONSY
Jak na paleo
http://jaknapaleo.cz

Mapa vajec
https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=210321640653234128767.0004d9601591e083d1325

Pro začátečníky k lepší orientaci - je to paleo, nebo to není paleo - food list
http://paleodietlifestyle.com/paleo-diet-food-list/

Paleo Lifestyle Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
http://www.paleolifestyle.cz/

80 Paleo Breakfast Ideas
http://paleo.com.au/2012/08/80-paleo-breakfast-ideas/ -

Ovoce - tabulky nutričních hodnot ovoce, obsah jednotlivých živin a vitamínů a minerálů
http://www.ovocedoskol.eu/node/24

Publikované výzkumy o paleo dietě
http://thepaleodiet.com/published-research-about-the-paleo-diet/

[ MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán ]

[http://dearpaleo.com/wp-content/uploads/2012/01/paleo-flowchart.jpg]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 20:10:05 15.12.2014
Tak aby toho nebylo málo, tak dneska delivery ještě 2 farmařských bio kachen.

Chci se zeptat, mají opravdu hodně podkožního tuku ( na obrazku vepredu). Vzhledem k tomu, ze uz se nevejdou do mrazaku vcelku, tak je porcuju a zpracovavam. Kostra a kridla jdou na vyvar, ale jak zpracovat ten tuk (z vyvaru se sbirá). Dá se vyškvařit na sadlo?

A co probiha s vnitřnostma?

[//i.nyx.cz/files/00/00/13/00/1300061_5457a21691ef063d3993.jpg?name=image.jpg]
??? --- 11:48:25 15.12.2014
???: vyčerpávající a skvělé info- děkuji :)
??? --- 14:17:00 13.12.2014
???: je to ještě jehně, mladý, křehký.

Mletý používej jako mletý - hamburgery, kuličky, náplně všeho možného (v sezoně papriky, teď třeba plněné zelné listy), ragů. Když je to maso libový, tak na minutkovou úpravu, upéct či tatarák, pokud je prorostlý, tak udusit. Klidně i guláš.

Z koření určitě různé kombinace česnek, majoránka, oregáno, rozmarýn, máta, víno, rajčata/protlak, římský kmín, chilli, zázvor, kurkuma, skořice, hřebíček, kardamom.

ze zeleniny k tomu prakticky cokoliv.

Pokud sis je nevzala, tak příště rozhodně chtěj kosti na vývar. Jinak pokud do jehněčího tuku naložíš jiné maso, třeba vepřové, tak chytne takovou tu jehněčí vůni. A teda jehněčí vnitřnosti jsou naprosto dokonalé ;-)

http://www.prozeny.cz/...i/babicciny-recepty/36884-babicciny-recepty-zelne-listy-plnene-mletym-masem
http://ohsweetday.com/2010/09/julia-childs-lamb-stew.html
http://simply-delicious-food.com/2011/01/31/lamb-kofta-with-herbed-tzatziki/
http://www.saveur.com/article/Recipes/Lamb-Chops-with-Mint-Salsa-Verde
http://www.labuznik.cz/recept/marocke-jehneci-s-datlema/ (kdo nejí brambory, tak tam dá dýni a nebo batáty)
http://www.labuznik.cz/recept/francouzska-jehneci-kyta-pecena-na-pive-a-tymianu/
http://www.myrecipes.com/recipe/lamb-tagine
http://thedomesticman.com/2012/07/10/rogan-josh-kashmiri-lamb-curry/
http://tastykitchen.com/blog/2013/05/lamb-meatballs-in-a-spicy-curry/

v budějicích máš koření třeba tady http://chutnekoreni.webnode.cz/ a nebo pochopitelně v makru.
??? --- 20:27:27 8.12.2014
BLACK_ONYX: Bohužel... Jižní Čechy...
BLACK_ONYX --- 20:26:27 8.12.2014
???: jestli jsi z Prahy, tak se stav pro kořeni v Myslikove.
??? --- 19:49:55 8.12.2014
KOCHANSKA_CH: Děkuju! Dušený na víně a nějaký kebaby zkusím.

Na orientální kuchyni se obávám, že nemám to správné koření.
KOCHANSKA_CH --- 19:30:23 8.12.2014
V tuhle dobu se porážejí letošní nepotřební berani, taky jsem dostala osmiměsíční vzorek od sestry, která ovce chová.
Vzorek jsem upravila na víně s květákovým pyré. Jinak jehněčí se používá dost v orientální kuchyni, kde jedni nejí vepřové druzí hovězí, tak bych hledala inspirace i tam.
Vyzkoušený recept: http://www.apetitonline.cz/recepty/7530-jehneci-plec-na-vine.html
??? --- 19:21:39 8.12.2014
Jinak ovce se narodila v unoru, takže jí je 8 měsíců. Je to ještě jehně nebo už skopový?