Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Primal a paleo - zkušenosti, recepty
ALONSY
Jak na paleo
http://jaknapaleo.cz

Mapa vajec
https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=210321640653234128767.0004d9601591e083d1325

Pro začátečníky k lepší orientaci - je to paleo, nebo to není paleo - food list
http://paleodietlifestyle.com/paleo-diet-food-list/

Paleo Lifestyle Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
http://www.paleolifestyle.cz/

80 Paleo Breakfast Ideas
http://paleo.com.au/2012/08/80-paleo-breakfast-ideas/ -

Ovoce - tabulky nutričních hodnot ovoce, obsah jednotlivých živin a vitamínů a minerálů
http://www.ovocedoskol.eu/node/24

Publikované výzkumy o paleo dietě
http://thepaleodiet.com/published-research-about-the-paleo-diet/

[ MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán ]

[http://dearpaleo.com/wp-content/uploads/2012/01/paleo-flowchart.jpg]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 11:48:25 15.12.2014
???: vyčerpávající a skvělé info- děkuji :)
??? --- 14:17:00 13.12.2014
???: je to ještě jehně, mladý, křehký.

Mletý používej jako mletý - hamburgery, kuličky, náplně všeho možného (v sezoně papriky, teď třeba plněné zelné listy), ragů. Když je to maso libový, tak na minutkovou úpravu, upéct či tatarák, pokud je prorostlý, tak udusit. Klidně i guláš.

Z koření určitě různé kombinace česnek, majoránka, oregáno, rozmarýn, máta, víno, rajčata/protlak, římský kmín, chilli, zázvor, kurkuma, skořice, hřebíček, kardamom.

ze zeleniny k tomu prakticky cokoliv.

Pokud sis je nevzala, tak příště rozhodně chtěj kosti na vývar. Jinak pokud do jehněčího tuku naložíš jiné maso, třeba vepřové, tak chytne takovou tu jehněčí vůni. A teda jehněčí vnitřnosti jsou naprosto dokonalé ;-)

http://www.prozeny.cz/...i/babicciny-recepty/36884-babicciny-recepty-zelne-listy-plnene-mletym-masem
http://ohsweetday.com/2010/09/julia-childs-lamb-stew.html
http://simply-delicious-food.com/2011/01/31/lamb-kofta-with-herbed-tzatziki/
http://www.saveur.com/article/Recipes/Lamb-Chops-with-Mint-Salsa-Verde
http://www.labuznik.cz/recept/marocke-jehneci-s-datlema/ (kdo nejí brambory, tak tam dá dýni a nebo batáty)
http://www.labuznik.cz/recept/francouzska-jehneci-kyta-pecena-na-pive-a-tymianu/
http://www.myrecipes.com/recipe/lamb-tagine
http://thedomesticman.com/2012/07/10/rogan-josh-kashmiri-lamb-curry/
http://tastykitchen.com/blog/2013/05/lamb-meatballs-in-a-spicy-curry/

v budějicích máš koření třeba tady http://chutnekoreni.webnode.cz/ a nebo pochopitelně v makru.
??? --- 20:27:27 8.12.2014
BLACK_ONYX: Bohužel... Jižní Čechy...
BLACK_ONYX --- 20:26:27 8.12.2014
???: jestli jsi z Prahy, tak se stav pro kořeni v Myslikove.
??? --- 19:49:55 8.12.2014
KOCHANSKA_CH: Děkuju! Dušený na víně a nějaký kebaby zkusím.

Na orientální kuchyni se obávám, že nemám to správné koření.
KOCHANSKA_CH --- 19:30:23 8.12.2014
V tuhle dobu se porážejí letošní nepotřební berani, taky jsem dostala osmiměsíční vzorek od sestry, která ovce chová.
Vzorek jsem upravila na víně s květákovým pyré. Jinak jehněčí se používá dost v orientální kuchyni, kde jedni nejí vepřové druzí hovězí, tak bych hledala inspirace i tam.
Vyzkoušený recept: http://www.apetitonline.cz/recepty/7530-jehneci-plec-na-vine.html
??? --- 19:21:39 8.12.2014
Jinak ovce se narodila v unoru, takže jí je 8 měsíců. Je to ještě jehně nebo už skopový?
??? --- 19:14:42 8.12.2014
Help ... V rámci "masové diverzity" jsem si od farmáře koupila ovci/ velké jehně.

Když jsem si jí byla vyzvednout (stažená, vyvrhnutá, bez hlavy atd) tak mi došlo, že na to řeznicky nemám to nějak příčetně rozporcovat. Nechala jsem známý kuchaře ať mi s tím pomůžou a teď mám plnou přepravku zavakuovanýcho masa.

Jenže já naprosto nejsem zvyklá tohle maso upravovat. Pokud máte někdo osvědčenej tip na jakýkoliv paleo recept, tak ráda se poinspiruji, kde hledat.

Mám všechno- plec, kýta, hřbet, mletý..



[//i.nyx.cz/files/00/00/12/96/1296659_53231b0b3d655f994793.jpg?name=image.jpg]