Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Primal a paleo - zkušenosti, recepty
ALONSY
Jak na paleo
http://jaknapaleo.cz

Mapa vajec
https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=210321640653234128767.0004d9601591e083d1325

Pro začátečníky k lepší orientaci - je to paleo, nebo to není paleo - food list
http://paleodietlifestyle.com/paleo-diet-food-list/

Paleo Lifestyle Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
http://www.paleolifestyle.cz/

80 Paleo Breakfast Ideas
http://paleo.com.au/2012/08/80-paleo-breakfast-ideas/ -

Ovoce - tabulky nutričních hodnot ovoce, obsah jednotlivých živin a vitamínů a minerálů
http://www.ovocedoskol.eu/node/24

Publikované výzkumy o paleo dietě
http://thepaleodiet.com/published-research-about-the-paleo-diet/

[ MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán ]

[http://dearpaleo.com/wp-content/uploads/2012/01/paleo-flowchart.jpg]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
FILDELIN --- 15:56:51 27.6.2014
???: jim vše co je paleo a primal, takže bezpečné škroby, jak je chápu já, jím :) připomínat by to mělo bud toastový chléb a nebo klasický chléb. Je to v podstate jedno. Zkoušela jsem chléb z mandlové mouky, ale to mi chutná spíše jako bábovka :) tak bych ráda hlavne neco co neni nasladlé a neni to tak nadýchané :)
??? --- 13:56:03 27.6.2014
SKORZENY: jedno je pryskyřice00 druhé je výsledek fermentace. Případně se tam dá dát více chia/lnu a nebo psylia, ale funguje to hůř, je to gumové a hlavně projímavé.
SKORZENY --- 13:13:40 27.6.2014
???: ja ti neviem ale mne guarova a xantanova guma znie dost odpudivo. je to vobec paleo? :) davaju to do najlacnejsej zmrzliny a to je podozrive
TRIPLT --- 10:31:12 27.6.2014
FITH: super, dik za info... :) take bych radeji mrazil, takze jsem rad, ze to "funguje" :)))
FITH --- 10:17:29 27.6.2014
TRIPLT: Mám zkušenost s višněmi, jde to, ale doporučuji vypeckovat, běžně používám na výrobu zmrzliny. Zmrazené višně v tvém případě třešně vhodit do mixeru spolu s dvěma lžícemi řeckého jogurtu a hned lze požívat :o). Se stevií zkušenost nemám, ona je hrozně sladká, takže mi nechutná...
TRIPLT --- 10:13:19 27.6.2014
Ahoj! :)
máte někdo zkušenosti se zmrazením třešní? Mám možnost si natrhat furu třešní, ale vzhledem k tomu, že se to rychle kazí bych je rád nějak uchoval.
Popřípadě zavařit se stevii? Co stevie a paleo, jak se k tomu postavit? :)dik
??? --- 22:58:46 26.6.2014
???: bez tapiokové a rýžové mouky to vždycky budou lisované cihličky.

Ale pokud se namíchá 50% tapiokové 20% rýžové 10% lněné a nebo chia mouky (lepší je mouka- tedy výlisky, ne mleté semínko) a 20% nějaké ořechové/kaštanov a spol + vejce + guarová či xantanová guma + voda + kvasnice a nebo kvásek, tak to bude fungovat. S kváskem lépe...

Ale rozhodně to nebude low carb. Tam se dá dostat buď k nějakým strašlivým chemickým procesům pro Atkinsona a nebo k cihličkám.

Jeden rozkošný low carb bread

https://www.youtube.com/watch?v=IdDfF4hXfj4
??? --- 22:45:56 26.6.2014
FILDELIN: to záleží na tom, jestli jíš "bezpečné škroby" a jaký typ chleba to má připomínat.
??? --- 22:43:06 26.6.2014
FILDELIN: já mám prostě chuť dost často na kde co, a přisuzuju to nejvíc tomu, že si to občas fakt dám :-D když to člověk vyřadí úplně, napevno a najisto, za chvilku si ani nevzpomene. Bohužel zásada je nemít to na očích. A i to ještě jde, ale když se dostane do nosu člověku vůně, to pak odolat je peklo! :-D
??? --- 22:33:25 26.6.2014
FILDELIN: Kamarátka robí tento chlieb, osobne ho vyskúšaný nemám (ale verím, že bude dobrý, lebo nejaké iné veci, ktoré uvarila alebo upiekla, som už ochutnala.:)