Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
NABUKHADNEZAR --- 22:19:24 10.12.2015
Přátelé, rozeznám vznikající matku na spontánním octu od křísu? Co myslíte?
VIKY_K --- 20:55:02 25.11.2015
???: Um. Díky za vyčerpávající odpověď, něčeho takového jsem se obávala. :)
??? --- 17:57:35 25.11.2015
VIKY_K: no ty kombuší, které jsou taky především octová blána se prý dají usušit a sníst a nebo z nich ušít kabát. Ale...

A Smart, Mood-Sensing Jacket Made of Kombucha, Because That's What Bikers Need | Motherboard
http://motherboard.vice.com/...t-mood-sensing-jacket-made-of-kombucha-because-thats-what-bikers-need

Homemade Kombucha Scoby Jerky - Holistic Squid
http://holisticsquid.com/kombucha-scoby-jerky/
VIKY_K --- 13:14:12 25.11.2015
Z nepovedených ovocných vín (v paneláku to kvašení není zrovna ideální) děláme octy a přebývají nám octové blány/matky. Jsou dobré i k něčemu jinému než k založení dalších octů?
??? --- 21:33:29 20.11.2015
ZOIDBERG --- 7:12:06 16.11.2015
???: Alespoň že ty botulotoxiny by neměly hrozit :-) Tak to zrání v popelu vyzkoušej a napiš jak se to povedlo.
??? --- 21:00:54 15.11.2015
ZOIDBERG: ona tam vcelku příčetně dává dusitanové soli.
ZOIDBERG --- 20:20:51 15.11.2015
???: Masa bych se taky bál, a to jsem se něco naudil a nakonzervoval. Prostě, jsem z toho rozpačitý. Tomu Katzovi věřím, že všechno vyzkoušel.
??? --- 19:22:56 15.11.2015
ZOIDBERG: hele, to mi nepřijde - respektive píše o tom už docela dlouho (i když zjevně píše cokoliv, ale má několik publikací o domácí výrobě potravinú

cos21 - Alles auf einen Blick - Cosima Bellersen Quirini
http://www.cos21.de/cos21-alles-auf-einen-blick/

Ale třeba tu část o sýrech jsem v pokušení poslat k rozcupování Kláře Hadašové a moc se mi nezdá, že by třeba uzeniny šly tak jednoduše. Byť ten trik s popelem budu muset zkusit. (namísto uzení zahrabávají uzeninu v plátěném obalu do popela na pár týdnů)
ZOIDBERG --- 18:33:06 15.11.2015
???: Připadá mi, že to autorka jen posbírala a nevyzkoušela.