Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
ZOIDBERG --- 20:20:51 15.11.2015
???: Masa bych se taky bál, a to jsem se něco naudil a nakonzervoval. Prostě, jsem z toho rozpačitý. Tomu Katzovi věřím, že všechno vyzkoušel.
??? --- 19:22:56 15.11.2015
ZOIDBERG: hele, to mi nepřijde - respektive píše o tom už docela dlouho (i když zjevně píše cokoliv, ale má několik publikací o domácí výrobě potravinú

cos21 - Alles auf einen Blick - Cosima Bellersen Quirini
http://www.cos21.de/cos21-alles-auf-einen-blick/

Ale třeba tu část o sýrech jsem v pokušení poslat k rozcupování Kláře Hadašové a moc se mi nezdá, že by třeba uzeniny šly tak jednoduše. Byť ten trik s popelem budu muset zkusit. (namísto uzení zahrabávají uzeninu v plátěném obalu do popela na pár týdnů)
ZOIDBERG --- 18:33:06 15.11.2015
???: Připadá mi, že to autorka jen posbírala a nevyzkoušela.
??? --- 15:23:34 15.11.2015
ZOIDBERG: no, mám to tu k recenzi a zatím nevím moc co s tím. A docela mě prudí, že se překladatelka nenamáhala přečíst si katze a sjednotit terminologii. Navíc to vydávala úplně jiná redakce než Katze - inu Grada.
ZOIDBERG --- 13:29:19 15.11.2015
Díval jsem se do nové knihy od Grady - Fermentace - Recepty na domácí kvašení, a nevím. Recepty se mi zdají být až příliš stručné a ošidné detaily, ve kterých tkví čertovo kopýtko, často nejsou dost zdůrazněny.
??? --- 11:38:32 26.10.2015
EXCITE: jasně jankbeču kimči 양배추김치 yangbaechu kimchi


Emergency Kimchi (Yangbaechu-kimchi) recipe - Maangchi.com
http://www.maangchi.com/recipe/yangbaechu-kimchi


최고의 요리 비결 - 윤혜신의 막걸리찐빵과 아삭! 양배추김치_#002
https://www.youtube.com/watch?v=h7XNsXSfzJk

EXCITE --- 11:28:53 26.10.2015
Můžu udělat Kimči z našeho zelí?
??? --- 10:39:15 26.10.2015
21.11. povedu v rámci jesenického Restaurant day kimči a zelnou dílnu.

https://www.facebook.com/Zkvaseno/events

Doražte - jesenický RD je velmi příjemná, komorní záležitost se stále ještě punkovým duchem. Kdo by potřeboval poradit s ubytováním a nebo s tipem na výlety, když bude hnusně, tak do pošty.
??? --- 12:15:05 22.10.2015
Van Gogh's 'Starry Night' was re-created with bacteria. It's as cool as it sounds.
http://www.upworthy.com/...starry-night-was-re-created-with-bacteria-its-as-cool-as-it-sounds?c=ufb1
??? --- 23:32:24 21.10.2015
NABUKHADNEZAR: ne, ještě není to alkoholické - je to rýže, kterou enzymy produkované kodži naštípou do sladkého pití či kaše. Milujou to makrobiotici, protože je to jedna z mála příležitostí, kdy se dostanou k něčemu fakt sladkému. Jinak je to předstupeň sake - jen co se to naštípe a vzniknou tam ty cukry, co je můžou kvasinky žrát, tak se přidaj alkoholové kvasinky a nechá se to prokvasit.