Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Ájurvéda
CONTINUITY
Informace, zkusenosti a odkazy tykajici se tradicni indicke mediciny. Byliny, techniky, masaze, oleje, vyvazovani konstituce, knihy a texty, lekari a odbornici a dalsi :)

Ajurveda.cz - je tam i prehled dalsich odkazu:)
Ayurveda.cz, ajurvedske centrum Dr. Freje
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
HORA --- 19:54:39 7.4.2015
CONTINUITY: Tak jasně, jako mně bude třeba dobře fungovat i sekaná s hořčicí a rohlíkem někde v bufáči :) Jen, mě zajímalo, jestli to někdo řešíte, nebo jíte takříkajíc intuitivně.
CONTINUITY --- 16:26:41 7.4.2015
HORA: Asi bych to tak nehrotila, pokud tobě ta kombinace funguje bez problémů, tak se tím není potřeba trápit :)
CONTINUITY --- 16:25:59 7.4.2015
Prashanti zase v čechách :)

V A S T U
S H A S T R A
I a II
Prashanti de Jager
1. - 3. 5. 2015 v Praze
VASTU SHASTRA je vědou, která používá nádherné dokonalosti vzorců posvátné
geometrie, a toto poznání vede k dovednostem v prostoru, zvuku i čase, aby
umožnily lidem žít a rozvíjet se v harmonii s těmito základními kosmickými vzorci.
V mnoha aspektech je VASTU kořenovou vědou pro džótiš a ájurvédu.
pátek 1. 5. 2015 VASTU
SHASTRA I – 10 – 18 hodin
první den pro nové účastníky a pro pokračující shrnutí úvodního semináře.
Zaměříme se na mnoho různých principů VASTU SHASTRA, počínaje prací se základními
principy návrhu až po harmonizaci těchto návrhů se silami Země, Sluneční soustavy a galaxie.
2. a 3. 5. 2015 – VASTU SHASTRA II – 9 – 18 hodin
pokračování a podrobné prostudování principů a jejich použití v našich životech.
Principy VASTU SHASTRA mohou být použity například k:
 namalování Mony Lisy
 navržení paláce Tádž Mahalu a vašeho vlastního domu
 poskytování hluboce uzdravující masáže
 vytváření vysoce účinné medicíny
 skládání harmonických symfonií
 vytváření zahrad, jejichž úplnost je tak vzácná a vyjímečná jako všechny rostliny v ní.
cena: 3800 Kč zahrnuje 3 dny programu, překlad z angličtiny, výukové materiály
3000 Kč pro absolventy VASTU 1 v roce 2014, kteří mohou přijít i v pátek 1. 5. 2015
(pro zajištění místa na semináři VASTU je třeba zaslat zálohu 2.000 Kč do 1. 4. 2015)
Relaxarium UMBILICUS, Václavské nám. 8, Praha 1
více info na www.kailashvedicguild.com
HORA --- 4:56:22 7.4.2015
Tak trochu se ztracim v tech nedoporucenych kombinacich jidla. Napr. Mleko a datle - stejna rasa, virya i vipaka = doporucena kombinace. Ale meloun uz je s mlekem silne nedoporucovan a pritom ma vlastnosti podobne.
SAKJA_PANDITA --- 17:49:54 12.3.2015
GRETKA: mne pomaha Kosmin k regeneraci rtu a davam si ho na noc silnou vrstvu, klido si i budik naridim, abych to behem spanku zopakovala a za den ci dva popraskani zmizi.
CONTINUITY --- 11:33:24 8.3.2015
HIFI:

Jj, některý tyhlety raw chlebíčky jsou dobrý, viz. http://www.lifefood.cz/. Třeba jejich nová pizza :) Akorát teda ano, jsou absurdně drahý, a druhá věc, pro mě (s vysokou pittou), jsou často příliš slaný. Díky tobě jsem proklikla jejich web, a objevila, že mají jeden model bez soli, hurá :)) http://www.lifefood.cz/vita-placky-zeleninove-nesolene.html
Mám k tomu teda pár výhrad, kromě té ceny hlavně to, že na celou tu raw ideologii (že nemáme jíst tepleně upravenou stravu) nevěřím...a když už, tak nevěřím na tyhlety náhražky, které jsou "technicky raw" ;-D (tedy "dáme si placku uplácanou a usušenou do 42C, aby to bylo jakože pořád nevařené, protože věříme, že vařené nesmíme," hihi ;)
Ale každopádně vypadá to, že tihle lidi to myslí dobře, a ty jejich produkty jsou kvalitní, a právě proto, že i tohle je fastfood, i když ten nejlepší, ta cena vlastně není problém, protože to stejně nejde jíst nějak denně....

Pizzerie http://www.dipietro.cz/
Ale pokud nejsi z Modřan, je trochu z ruky :)

MamaCoffee je super :)), tam chodím už léta, a rozhodně věřím, že pojímají jak kafe, tak kuchyni, tak třeba i náladu obsluhy, což má taky velkej vliv, tak dobře, jak to jde...:)
HIFI --- 14:22:57 6.3.2015
CONTINUITY: jsem s tebou zajedno, na tyhle zdravý alá polotovary moc nevěřím a hlavně vím, jak se po nich cítím (blbě! :) ) croissanty bych si nejraději pekla sama, ale já toho pečiva sním naprosto minimálně, tak to moc nemá smysl. Co se týče těch zdravých chlebíčků, tak jsem našla jen dvoje, který můžu - jednak od alnatury krekry se sýrem a dýňovými semínky (složení celozrnná špaldová mouka, špaldové kousky, sýr ementál a gouda, ovesné celozrnné vločky, dýňová semena, sezam, lněné semínko, slunečnicový olej, rýžová celozrnná mouka, mořská sůl, droždí, rýžová moučka a sláadká syrovátka v prášku) - vím, že to taky není ideál, ale aspoň vím, co to obsahuje a když se to namaže třeba dýňovou pomazánkou a zakápne olivovým olejem, tak to je určitě lepší alternativa než bílej rohlík z alberta :) pak prodávali v našem jogacentru chlebíčky rozmarýnové, ve kterých byla i strouhaná mrkev, česnek, rozmarýn, mořská sůl, základ špaldová mouka a ty mi teda sedly (ale cena bohužel dost vysoká, 72 Kč za balení), no ale když toho člověk sní jeden chlebíček za dva dny jako já, tak se to dá :)
odkaz jsem našla tady: http://www.ziva-strava-obchod.cz/ziva-strava/eshop/65-1-Slane-krekry-placky-chipsy

ta knížka vypadá zajímavě, něco na tom bude - pšeničný pečivo jím teda minimálně, ale někdy taky není zbytí... ideálně ten nedostatek pečiva nahrazuju ovesnou kaší - dá se dělat i na slano, ale zatím jsem to spíš dělala jen s mlíkem a skořicí a brusinkama apod. Zkusím sem pak hodit i nějaký recepty naslano až to osobně vyzkouším. Pro Vátu je oves jako mana - pohlazení po žaludku.

Přesně - v Praze se dá už najít restaurace která se zaměřuje na zdravou stravu -teď jsme byli třeba v mama coffee na cheesecakeu - je fakt, že byl takovej až moc jemnej, někdo by řekl, že mdlej (základ asi nebyl ze sušenek, ale tipovala bych to na pohankovou nebo špaldovou mouku), ale zase mi po něm bylo příjemně, nebylo mi těžko a tam bych věřila že byly zdravý ingredience
Čerstvě pražená fair trade bio káva mamacoffee - mamacoffee.cz
http://www.mamacoffee.cz/
(jo a přítel tam měl skvělej výběr předkrmů - např. výbornej hummus)

btw dej link na tu restauračku s minestrone- miluju italskou kuchyni, tak ať si zase rozšířím obzory (naoplátku doporučím třeba pastakrusta, což je spíš takový bistro, ale dělaj si tam ty těstoviny sami a před očima ti připraví tu omáčku z čerstvých ingrediencí
CONTINUITY --- 11:38:19 6.3.2015
HIFI: jinak, polívky jsou super :o))

smířila jsem se s tím, že v restauraci nemám jistotu, co tam bude, akorát se snažím vybírat slušný restaurace, kde to nebude z prášku ;-D...a raději se už u každý ptám, jestli tam není nějaký velkochovný maso, abych předešla překvapením....ale teĎ jsem měla třeba minestrone polévku u nás v pizzerii a luxusní záležitost :)
CONTINUITY --- 11:34:57 6.3.2015
HIFI: Ty supersuchý kukuřičný a rýžový chlebíčky mi přijdou jako něco totálně extrémního, pro vátu naprostý ne-e, po pravdě ale nevěřím, že je to vhodný vůbec pro někoho. Tak suchá potravina není přirozenýma metodama výroby vůbec možná, a tělo z toho musí mít chaos, minimálně ztrácí vodu, aby to vůbec strávilo.....
"Polystyrén" pocit ale mám i ze spousty standardního pečiva. Jednou jsem měla uprostřed noci takovou malou vizi, že mi v žaludku leží kus starý pneumatiky...věc asi tak stravitelná.... Byl to standardní bílej chleba ze supermarketu ve španělsku, taková ta veka, co vypadá docela lákavě a chutná docela dobře, když je čerstvá a křupavá....
Celozrnný pečivo dobře chutná, ale přijde mi těžko stravitelný (váta trávení, samozřejmě velmi pitta člověk to bude vnímat jinak...:)
U spousty "zdravějšího" pečiva vidím problém, když se kouknu do složení, naprosto nesmyslně do toho dávají třeba mouku ze 4-5 různých druhů obilnin. Zrovna o tom čtu knihu, a každá ta obilnina obsahuje samozřejmě trochu jiný sacharidy a proteiny, a kdo to pak má trávit?
Úplně tě chápu s tím croissantem, právě že to je alespoň měkký a mastný, takže je to stravitelnější a nepoškrábe to vnitřek...
Ale teda, když jsem teď byla v Německu, kde se povinně uvádí i v obchoddech složení všeho pečiva, na většinu podobných měkkých pochoutek, které jsem mívala ráda, jsem ztratila chuť, když jsem si přečetla ten seznam několika éček, palmovej tuk a další ztužený tuky, cukr, divný škroby, atd atd...

Osobně už pár let pozoruju, že pečivo je celkově divný, a teď čtu tuhle knihu http://www.amazon.com/Wheat-Belly-Lose-Weight-Health/dp/1609614798, která moje podezření potvrzuje....v zásadě mi přijde, že pečivo je víc droga pro radost, než jídlo, který bysme potřebovali (samozřejmě pochutiny pro radost mají svoje místo, jen si tuhle do budoucna už nebudu plést s jídlem...a budu vědět, co dělá ;))
HIFI --- 10:39:26 6.3.2015
P.S. ta značka brusinek SEEBERGER
http://www.seeberger.de/ a vypadá to takhle: http://www.kupi.cz/sleva/susene-brusinky-seeberger
zatím jsem na lepší nenarazila a samotný přírodní nedoslazovaný brusinky čerstvý byly na mě dost trpký, takže s tím už neexperimentuju