Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Varime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
SHINIGAMI
Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
TAPINA --- 12:26:19 22.3.2013
Nemám známého rybáře a pstruhy kupuju úplně stejně mražené, jako ty lososy, takže nějak nevidím rozdíl.
KEEE --- 12:14:32 22.3.2013
MIC: nojo, pořád. Nikdo se tu ani slovem nezmínil, že to kupuje, NEMYNA žije v přímořským státě, takže určitě její známej rybář plácá po hlavě lososa a tahle paranoia už mě nebaví. Když nechcete, tak to nekupujte a nejezte, ale spousta lidí prostě nemá známý rybáře mlátící pstruhy na potkání a tím svítícím lososem si obohatí jídelníček. Lepší, než bůček, žeano.
MIC --- 11:43:34 22.3.2013
ano, možná je to nesmrtelná urban legend, ale čistě můj pocit když přede mnou známej rybář vytáhne z kádě pstruha a prdne ho po hlavě je prostě lepší, než když koukám v marketu na dokonalej růžově svítící flák lososa, kterej už asi pár dní jezdí po evropě a je bůhví odkud.
GIO --- 19:26:03 21.3.2013
btw nemyna zije v primorskem state a je tak zcela bezne a normalni, ze dite ji morske ryby, to jen tak na okraj.
GIO --- 19:25:39 21.3.2013
VERONIKA22: no.. tak pozor, zase brzdime , tyhle urban legends jsou fakt asi nesmrtelne, stejne jako atb v kuratech a hormony v kuratech atd atd..
TAPINA --- 19:04:29 21.3.2013
VERONIKA22: Ptáci ale MAJÍ třikrát větší prsní svaly než ostatní část těla. Díky tomu létají ;o)
VERONIKA22 --- 18:43:11 21.3.2013
MIC: asi budu souhlasit. zase jsem četla čím se krmí lososy a co v těch granulích je :o(. něco jako aby kuře mělo 3x větší prsní svaly než ostatní část těla :o/.
MIC --- 9:45:49 21.3.2013
Já bych volil spíš místní ryby od kvalitních rybářů. V pstruhovi by mělo být rozhodně méně těžkých kovů než v mořské rybě.
KRKA --- 8:56:38 21.3.2013
diky vsem .. :)
??? --- 8:27:04 21.3.2013
KRKA: u nás momentálně vede treska po provensálsku - na oleji zasmahnout 2 cibule na kostičky, na to buď hodně krájených čerstvých rajčat nebo 1 400g konzerva krájených neochucených v rajské šťávě, bazalka, tymián, trocha soli, 100ml vody nebo vína, 3 porce ryby na kousky, dusit 20 minut. Servírovat s rýží.
Mrně obvykle sežere dospěláckou porci k večeři a o trochu menší porci druhý den k obědu - vzhledem k tomu, že s ohřívaným jídlem občas dělá cavyky a s tímhle nikdy, tak se tahle úprava u nás objevuje tak 2x do měsíce :-)