Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Těstoviny, nudle, pasta a basta!
NONOBODY
[http://ananeduhova.sweb.cz/Nudle/2.jpg]
Klub pro milovníky těstovin.
Tipy, triky, rady, recepty, vychytávky, omáčky, doplňky.
Vrtule, mušličky, špagety, lasagne, kolečka, zvířátka i jiné tvary.
Vymýšlíme nové chuťové variace.
Pro všechny nudložrouty a rychlovařiče.


Zadávání receptu:
1.) Recept na: Název (kvůli filtru)
2.) Ingredience (ať to nelovíme v textu)
3.) Postup
4.) Počet porcí z uvedené dávky surovin
5.) Zhodnocení
6.) Případné tipy, variace...


Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 18:25:52 18.5.2012
NONOBODY: pořiď si takový to udělátko na výrobu taštiček, pirožků, tortelin a pelmeňů. pořád to jako zabere čas, při přípravě, ale je to výrazně rychlejší, než je šoulat bez toho.
RUTHLESS --- 11:08:00 3.5.2012
LEBOWSKI: ty kraso... pitliky...
LEBOWSKI --- 10:18:42 3.5.2012
Asi to znate ale prece, matinka mi dovezla z italie vybornou smes koreni, bazalka, oregano, sus. cesnek, chilli, sul,(je to priblizne 1:1:1:1:1) je to dost univerzalni na tesoviny, rizoto, toasty ..., ja tyhle druhy koreni pouzivam vlastne porad, vychyt je v tom, ze uz je to namichane, take kdyz specham (vajicka rano nez jdu do prace, prip bageta s sebou) hrabnu do krabicky, mrsknu to tam a je to, covek to nemusi postupne dolovat z tech polorozpadlejch pitliku:)
NONOBODY --- 15:17:33 2.5.2012
Nová anketa na nástěnce...
NONOBODY --- 15:07:56 2.5.2012
Recept: Ošizený Pelmeně

Protože miluj pelmeně, který jsou drahý a vyrobit je dá práci vymyslela jsem tenhle šizuňk:

1/2 kg mletého masa
jarní cibulka
trochu másla
zakysaná smetana
sůl, čerstvě mletý pepř
těstoviny dle vašeho výběru

Maso osmahneme, osolíme, opepříme.
Nakydáme na uvařené těstoviny.
Přidáme plátek másla, polijeme zakysanou smetanou, opepříme a posypeme nasekanou jarní cibulkou.
Fertig.


4 porce

V případě chuti můžete upgradovat použitím ochucené zakysané smetany.
NONOBODY --- 14:52:43 2.5.2012
Recept: Špagetthy alá Arabia

1/2 kg mletýho masa
10 dkg slaniny
2-3 cibule
1/2 litru rajčatového pyrré
1x špagety
10 dkg černých oliv
paprika, chilly/sambal olejek, pepř, sůl, olej

Nakrájenou cibulku a slaninu osmažíme na oleji, přidáme maso (přimačkáváme vidličkou- vzniknou pak takový mini kuličky), přitom maso osolíme a opepříme.
Poté krapet podlejem, přidáme protlak a koření (tý sladký papriky docela dost) a vaříme. Až to začne bublat přidáme nakrájený olivy (na kolečka). Dochutíme.
Kdo chce může si to posypat trochou parmazánu.

4-6 porcí.
RUTHLESS --- 13:38:32 18.8.2010
ANICCKAA: prijde mi, ze je to "chutove bohatsi". Vlastne tim neztracis zadnou chut, co je v ty panvi, porad se to prohrejva, lepe spojeno. Mozna tu zadne lavina kritiky a oprav, ale todle myslim, je tak v zakladu to, proc se to dela :-)
ANICCKAA --- 12:47:27 18.8.2010
RUTHLESS: to zeli je delane na panvi, ale abych to nemela pak vsude vykydany okolo po sporaku, tak jsem to radsi smichala v te misce...
v cem je to michani v panvi lepsi? Ze bych to priste zkusila:)
RUTHLESS --- 12:42:49 18.8.2010
ANICCKAA: prijemny jidlo, jen bych doporucil klasicky michat v panvi :-) fakt je to lepsi. moc lidi se to jeste v cechach nenaucilo, ale opravdu to funguje.
ANICCKAA --- 12:39:19 18.8.2010
takovy jednoduchy recept na zelne testoviny:

na rozpalenem oleji osmahnem cibulku a slaninku , nebo i jinou uzeninu, kterou mame doma, potom k tomu pridame na hrubo nakrajene cinske zeli. Posolime, popeprime a dusime, aby bylo zeli mekoucke, ale ne rozblemcane.
Vedle v hrnci uvarime testoviny. Muze to byt jaky koliv druh testovin, podle gusta. Uvarene testoviny slijeme a v misce smichame testoviny se zelim.
Mohou se pridat i piniova seminka, nebo udelat to zeli na smetane.
Je to dobre i za studena