Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kavárny
MARCELLE
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
JAKOUBEK --- 9:26:56 5.6.2013
???: 2-3 velikosti konviček se velmi hodí. Jám mám dokonce jednu 120ml na espresso macchiato. teda, všichni se jí smějou, ale v menším provozi ušetří pekelně dost mlíka. Navíc, když šleháš mlíko třeba na dvě cappuccina ve velké konvici, je dobré si pak odlít cca třetinu objemu do menší konvičky... jinak si do prvního naliješ skoro všechnu pěnu a do druhého liješ skoro už jen mlíko.
??? --- 19:16:34 4.6.2013
BLACK_ONYX: taky si to myslím :) a ráda bych se to perfektně naučila. jak mě to kafe začlo bavit, začla jsem teď pracovat za barem a kafí denně tak 70 udělám, i když tak dvě třetiny jsou espressa. ale pořád mám trošku problém s konvičkou vychytat to množství, ale žejo dělám to dva dny zatím a kafe není jediná věc, co tam dělám a není čas se s tím moc piplat. na to cappuccino už množství mléka a techniku vcelku vychytávám, ale na latte mi je konvička trochu malá (máme jen jednu velikost, tři kousky).
BLACK_ONYX --- 18:45:43 4.6.2013
A neni nic sloziteho pouzivat jen tolik mleka, kolik spotrejes.
BLACK_ONYX --- 18:44:13 4.6.2013
Imho blbost, vajicko taky dvakrat neuvaris. Jednou a dost. Maximalne nejaka horka cokolada.
TYPHUS --- 15:54:06 4.6.2013
???: no to mlieko sa da pouzit uz len raz, maximalne dvakrat, potom tam je, ako poukazal(a) Snorry vela vody a radsej to vylievam. ale ked som si robil baristicky kurz, mlieko sa tam zlievalo a pri spravnom skladovani (schladeni) sa dalo pouzit tak na 20 napenovani. sluzilo to samozrejme iba na naucenie techniky, ale ani po niekolkonasobnom napeneni to zase az tak zle nechutilo a penit sa dalo. cize idealne je mat konvicku na jednu-dve porcie, ale ked urobis vela peny, da sa este na to jedno dalsie pouzit.
SNORRY --- 16:29:06 2.6.2013
???: pokud máš přednastavený množství vody na kafe a nehraješ si s tim, tak je to otázka 5 minut si vychytat, kolik do konvičky nalít mléka, můžeš si udělat i čárku na stěnu..:) to vše za předpokladu, že to šleháš vždy stejně, což zas pokud děláš v provozu, tak to tak prostě dělat musíš. Dávat slitý mléko do lattéčka je prasárna, páč v tom máš vodu a i to chutná hnusně. Doporučuju vylejvat a nebo slejvat pro vlastní využití.
??? --- 15:58:46 2.6.2013
ráda bych se zeptala místních baristů, jakou máte "mlékovou kulturu", tedy co děláte s mlékem, co vám po zalití cappuccina zbyde. jestli to správně chápu, mělo by být hlavně důležité mít správně a odlišně (tedy na jednu a na dvě porce mléka) velké konvičky.
jak je to se schováním zbylého mléka na další použití třeba na caffe latte? nebo máte časem perfektní odhad a vždycky děláte opravdu jen tolik, co použijete?
JAKOUBEK --- 0:38:05 1.6.2013
Dával jsem to i do auditka "KAFE", ale pro sichr i sem, když už je tu každou chvíli řeč o alternativních metodách... kdyby měl někdo chuť si vyzkoušet "vacpot"... k dispozici u nás v pauzičce.

[https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/7744_608258892517747_1013832316_n.jpg]
JAKOUBEK --- 23:26:49 30.5.2013
AHASVER: Ps: Ja pak budu mit kilo toho Coffee Colletivu jeste prtisti tyden v atelieru www.artbureau.cz/412 at je info uplne.
JAKOUBEK --- 23:25:36 30.5.2013
AHASVER: V patek je tam kolega od pul devate ;) A v sobotu posledni vycepni den od jedne. Pak festival s kontejnery k svetu konci.