Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme ryby a mořské plody... mňam
KLA
Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

Ryby české, ryby mořské, mořské plody...

[http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2872/images/2872_MEDIUM.jpg]

Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
KLA --- 15:39:12 24.3.2009
QUEENMARY: vybrala jsi tamnakonec něco

Říkala jsem si že by možná bylo fajn udělat nějaklíp nástěnku... takže prosím doporučte místa kde kupujete/jíte rybky ať už jsou virtuální, nebo kamenná :)

dík
STHENO --- 15:28:28 24.3.2009
KLA: prave mi to prislo vcelku lacne oproti seafoodu napriklad. Inak, na kurze hovorili, ze nakupuju hlavne v makre, ale tam ja nemam pristup.
KLA --- 15:27:10 24.3.2009
STHENO: dám na nástěnku,když něco budeš kupovat dej pak vědět...
ale třeba losos 195 za kilo, nebo lososový kaviár 100g za 160 zní dobře
BIGJOINT --- 15:18:12 24.3.2009
STHENO --- 15:13:30 24.3.2009
nasla som na nete nieco taketo, ale este som tam nakupovat nebola....

http://www.oceanfood.prodejce.cz/Products_cz.htm
KLA --- 13:39:17 24.3.2009
Velký nekupuju, to se nedá zaplatit :(

alekdyby někdoměl tip,tak sem s ním:)
HARIBOKACHNA --- 13:37:56 24.3.2009
a kde kupujete krevety v praze?
KLA --- 13:29:21 24.3.2009
jo jenže portugalci jsou divný... když jsem jedla jejich gambas tak to byla vysloveně nechutný,protože nejen že smíchaj všechny druhy masa, ale nacpou do toho celý škeble a celý krevety...

Normálmněse dají oloupat, utrheneš (nebo uřízneš) jim hlavy těsně u těla a pak je chytneš za nohy a dáš je od sebe, ten krunýř se pustí a tělíčko z toho vyklouzne...

a tady jakoilustrace jeden super lehký recept:)

Erasmus Krevety

ingredience na 2 porce:
300 gramů nevyloupaných krevet
250 gramů těstovin
cibule
česnek
2 rajčata
paprika
máslo
olivy
sýr na posypání
oregano(nebyla bazalka), sůl, pepř
kečup k dochucení u stolu

[http://storage.suchdol.net/berna/galerie/portugalsko/testoviny.jpg]

postup:
Mezitím co se vaří těstoviny, vyloupané krevety zprudka osmažíme na másle s cibulí a česnekem a krevety vyjmeme. Rajčata spaříme v horké vodě třeba u těstovin, aby se dala lehce oloupat slupka, oloupeme je a nakrájíme na kousky spolu s paprikou, nadrobno nakrájíme olivy. Všechno podusíme na pánvi, ochutíme oregánem, solí a pepřem a na chvíli ještě vložíme podusit krevety, podáváme.
IKARIE --- 13:23:36 24.3.2009
KLA: no normalne sme je loupali, jako jasne, ze sme byli komplet zasrany, ale nevim, jak bych to mela delat jinak, to by se museli asi nejdriv uvarit, aby se dali vyloupat, ne?

a teda v restauracich sem tady taky vetsinou dostala nevyloupane (i kdyz je fakt, ze v jedne, kde jsem pracovala v algarve, se za priplatek dalo pozadat uz o vyloupane)
KLA --- 13:21:04 24.3.2009
IKARIE: tys je vařila ve skořápkách? Jak jste to jedli?

Jojo, takyjsem si takhle velký uživala,pěkně v pingo doce za ppár šupů,mňami :)