Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Makrobiotika a výživa podle pěti elementů
DARJEEL

[http://www.dianasdesserts.com/news/news2005-10/AutumnComfortFoodBeverageRecipeImage.jpg]


Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
"Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
YEETKA --- 12:02:29 17.4.2015
???: vařím jenom listy beze stonků, to je pak trochu piplačka.. v lese ji nemáme, stavím se ráda..
??? --- 11:50:52 17.4.2015
DARJEEL: dobra, brzy na vasich talirich!.))
YEETKA: jak to myslis? to snad staci sparit a podusit, ne? a roste to snad vsude... kdyby ti chybela, stav se;)
YEETKA --- 11:13:23 17.4.2015
???: aha:))
ono je s bršlicí taky dost práce při přípravě k vaření, ale výsledek stojí za to.. o nějakou bych i stála:)
DARJEEL --- 11:04:12 17.4.2015
???: predsudky! ;)

SCHWEPZ: vskutku makrobioticke reseni... ve smyslu toho, ze jste zustali jen u trech :-)
SCHWEPZ --- 11:01:39 17.4.2015
???: u nás kopřivy teprve začínají, myslím že to je "jak kde". A minulý víkend začli pampelišky, těch pak máme plnou zahradu, rád bych udělal med, ale nevím, jestli se k tomu dostanu. Zkusím namotivovat švagrovou ,)

špenát dělám tak, že mám špenát a teprve do něho přidávám medvědí česnek a spařené kopřivy - nikoliv že bych vzal kopřivy povařil a pojídal ,-) taky můžeš dochutit: vajíčko, opečená cibulka, špetka mouky, soli a pepře...nejsem ortodox
SCHWEPZ --- 10:58:00 17.4.2015
DARJEEL: včera jsem byl s kolegy na zahrádce na třech svijanech, nemohu přeci nechat játra příliš expandovat!
??? --- 10:33:27 17.4.2015
YEETKA: ja mam vuci ty brslici nakej blok - roste nam to tu kolem chaty jako ten nejvetsi plevel, je tu toho pomalu vic nez travy... bojuju s tim v zahonech, a zrat se mi to nak nechce.))
DARJEEL --- 10:32:27 17.4.2015
Nezapomenme ovsem na vyvazovani, prilis silna jatra mohou utlacovat ostatni organy!
YEETKA --- 10:29:27 17.4.2015
???: u nás jsou ideálně veliký - spíš teda malý, dají se sbírat i v průběhu sezony, špičky..
špenát je bezva nakombit s bršlicí, nebo klasickým špenátem..
a čaji z čerstvých mladých kopřiv se na jaře nic nevyrovná, to je síla..
??? --- 10:01:34 17.4.2015
SCHWEPZ: jen ty koprivy mi prijdou temer passe - i u nas na vysocine jsou uz pekne velky, ale ve stinnejch schovanejsich mistech se jeste da.) dali jsme jedno kolo spenatu, a nak zvlast me to nenadchlo, ale tak lepsi nez dratem do oka (a pozirani brslice ,D) ;)) jak to pripravujes, mas na to nejakej figl? ja to sparila a rychle podusila s cibulkou... takove kachni jidlo.)