Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Makrobiotika a výživa podle pěti elementů
DARJEEL

[http://www.dianasdesserts.com/news/news2005-10/AutumnComfortFoodBeverageRecipeImage.jpg]


Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
"Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
YEETKA --- 11:13:23 17.4.2015
???: aha:))
ono je s bršlicí taky dost práce při přípravě k vaření, ale výsledek stojí za to.. o nějakou bych i stála:)
DARJEEL --- 11:04:12 17.4.2015
???: predsudky! ;)

SCHWEPZ: vskutku makrobioticke reseni... ve smyslu toho, ze jste zustali jen u trech :-)
SCHWEPZ --- 11:01:39 17.4.2015
???: u nás kopřivy teprve začínají, myslím že to je "jak kde". A minulý víkend začli pampelišky, těch pak máme plnou zahradu, rád bych udělal med, ale nevím, jestli se k tomu dostanu. Zkusím namotivovat švagrovou ,)

špenát dělám tak, že mám špenát a teprve do něho přidávám medvědí česnek a spařené kopřivy - nikoliv že bych vzal kopřivy povařil a pojídal ,-) taky můžeš dochutit: vajíčko, opečená cibulka, špetka mouky, soli a pepře...nejsem ortodox
SCHWEPZ --- 10:58:00 17.4.2015
DARJEEL: včera jsem byl s kolegy na zahrádce na třech svijanech, nemohu přeci nechat játra příliš expandovat!
??? --- 10:33:27 17.4.2015
YEETKA: ja mam vuci ty brslici nakej blok - roste nam to tu kolem chaty jako ten nejvetsi plevel, je tu toho pomalu vic nez travy... bojuju s tim v zahonech, a zrat se mi to nak nechce.))
DARJEEL --- 10:32:27 17.4.2015
Nezapomenme ovsem na vyvazovani, prilis silna jatra mohou utlacovat ostatni organy!
YEETKA --- 10:29:27 17.4.2015
???: u nás jsou ideálně veliký - spíš teda malý, dají se sbírat i v průběhu sezony, špičky..
špenát je bezva nakombit s bršlicí, nebo klasickým špenátem..
a čaji z čerstvých mladých kopřiv se na jaře nic nevyrovná, to je síla..
??? --- 10:01:34 17.4.2015
SCHWEPZ: jen ty koprivy mi prijdou temer passe - i u nas na vysocine jsou uz pekne velky, ale ve stinnejch schovanejsich mistech se jeste da.) dali jsme jedno kolo spenatu, a nak zvlast me to nenadchlo, ale tak lepsi nez dratem do oka (a pozirani brslice ,D) ;)) jak to pripravujes, mas na to nejakej figl? ja to sparila a rychle podusila s cibulkou... takove kachni jidlo.)
SCHWEPZ --- 9:56:20 17.4.2015
DARJEEL: no jasně, Sun Wu-kchungu, kdy jindy, než teď! Medvědího česneku mám plný mrazák, za čerstva šel snad do každého jídla plus rovnou žvýkat při vaření. Nějakému brněnskému zájemci bych mohl i něco přenechat, kdyžtak pošta. No a pórek taky, je celkem levný a dá se vrazit skoro všude. Ideálně nějaké pomazánky, to má pak sílu. Pažitka na naší zahrádce má 10 čísel, teď to povyskočilo, žel, ovcím chutná taky a když je člověk bačuje, všech 20 neuhlídá ,-)

A přátelé! Nezapomeňte pojídat na čistých místech síly i sedmikrásky a prvosenky a další bylinky (i když: prvosenek mnoho ne, jsou chráněné a včelky je pak hledají, když je orvete všechny). A mladé KOPŘIVY už lezou, ideálně sbírat tak tří patrové nízké, plné síly, něco suším na zimuo čajové směsi, ale většinu rvu do jídla...do špenátů.

A nemluvě o mladých výhonech stromů! Moc zdravé! A salát ze stromových výhonků je dobré téma na setkání s přáteli nebo jídelní výpravu do lesů

[https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtf1/v/t1.0-9/13015_10203572292139847_1287682520875866364_n.jpg?oh=eda7f8f491ed04e24b508bc91c3d60c0&oe=55E2475E&__gda__=1436202396_ffe827d5625239bc6bb3e9add0881298]



STAROJDA --- 9:02:43 17.4.2015
DARJEEL: zatím ne, ale chtělo by to! Hlavně ale boostuje prcek, který se minulý rok narodil v elementu dřeva ;)