Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Whisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání, nejlepších ingrediencích, skle atd.
STEPNI_VLK
Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.


Důležitá informace:
Stepni_vlk už nadále nepracuje ve Whisk#y baru který neexistuje, nýbrž v Angels' Share na Jezuitské 17 v centru Brna (bývalá podniková prodejna Rudolfa Jelínka naproti divadla).
Jakékoliv informace prozatím hlavně na FB stránce: https://www.facebook.com/Angels-Share-106949757676673/ Časem bychom snad měli mít i vlastní webové stránky. Nyní však bohužel jedeme v omezeném módu, kdy můžeme pouze prodávat lahve, nikoli nalévat, třebaže máme na baru přes 200 otevřených lahví.
Jakmile to situace umožní, rozjedeme pochopitelně jak bar, tak pravidelné degustace whisek i rumů. O whisky degustace se budu dělit já s Petrem Křenkem, otcem Whisky festivalu v Malé Morávce.
Máte-li zájem o ochutnávky dražších lahví whisky či rumu (cca od 10 tisíc výše), kontaktujte mne prosím v poště. Ideálně rovnou s emailovou adresou či tel. číslem na vás.
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
KAKIHARA --- 14:52:24 22.6.2016
HERR_FLICK: já jenom moc nerozumím...co myslíš tím "z levnejch jur"?
LEFTY --- 10:40:39 22.6.2016
HERR_FLICK: jak říkám, je to můj mentální problém, jinak jsem to pochopil.

Potkávám celkem normálně lidi, kteří za "pití pro znalce" považují "limitky" (čti: jinak potištěná láhev nebo plechovej obal na Vánoce) Jamesona nebo Jacka. A nic proti nim. Ať si každej pije, co chce.
FELCARKILLER --- 21:57:58 21.6.2016
HERR_FLICK: Ah ok, dik. S tim jsem jeste nemel tu cest, ale tak ja blendy nevyhledavam no.
HERR_FLICK --- 21:57:27 21.6.2016
btw. ted jeden dulezitej provozni na baru drmolil neco o tom, ze lagavulin ma takovou chut, protoze sou v sudech pridany listy tabaku
rek sem mu rovnou, ze to je picovina, ale muzete tuhle UL potvrdit/vyvratit, vyguglit mi to nejde
HERR_FLICK --- 21:34:55 21.6.2016
FELCARKILLER: tetrev sem zrovna myslel, ze bude znamy a prosluly)





/famous grouse
FELCARKILLER --- 21:23:36 21.6.2016
HERR_FLICK: Pro blby: Co je tetrev?
HERR_FLICK --- 18:36:57 21.6.2016
LEFTY: ja sem mluvil o prohpecy jako nejkourovrjsi z tech levnejch Jur (asi pro nrkoho nrvhodne oznaceno jak sockova)
nemluvil sem o jinejch vyrobcich

ale kdyz se nad tim zsmyslim tak ano whiskey pod 500 je sockoidni, nekoupis za to temer zadnou single maltku..

jedna z mala whisek pod peto co me napada ze se da jeste pit je tetrev
JESSE_MORENO --- 9:51:03 21.6.2016
LEFTY: sice rozumim jak to myslis ale ta cena je tam myslim nedostatecnej indikator... zakladni black label mi sockovej prisel :)))
LEFTY --- 14:22:39 20.6.2016
ok, asi je to můj mentální problém, zdráhám se označit jakoukoliv láhev dražší než 500 jako "sockovou". Mainstream to ještě pořád není.
FELCARKILLER --- 12:04:42 20.6.2016
Na me tady ceka v kanclu pod stolem "sockova" Caol Ila 12y
Tak jsem na ni zvedavej, zatim sbiram zkusenosti.