úvod
témata
události
tržiště
Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
K dispozici jsou také mobilní aplikace
přihlásit
přihlásit
pamatovat si přihlášení
neviditelný
bez kontroly IP
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
jít na ...
nejnovější
12/2020
09/2020
06/2020
03/2020
12/2019
09/2019
06/2019
03/2019
12/2018
09/2018
06/2018
03/2018
12/2017
09/2017
06/2017
03/2017
12/2016
09/2016
06/2016
03/2016
12/2015
09/2015
06/2015
03/2015
12/2014
09/2014
06/2014
03/2014
12/2013
09/2013
06/2013
03/2013
12/2012
09/2012
06/2012
03/2012
12/2011
09/2011
06/2011
03/2011
12/2010
09/2010
06/2010
03/2010
12/2009
09/2009
06/2009
03/2009
12/2008
09/2008
06/2008
03/2008
12/2007
RUZNE
Whisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání, nejlepších ingrediencích, skle atd.
STEPNI_VLK
Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
Nastěnka
ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, rady sebrané během života diskuse či tipy na whisky kolem 1.000 Kč (oblíbený to dotaz).
ZLATÉ PRAVIDLO:
Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před
nosing & tasting
odpočívat
minutu za každý rok jejího zrání
. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.
Čtvrteční degustace ve Whiskey baru, který neexistuje
Téma:
Otázky & odpovědi
Cena:
550 Kč
Whisky vzorky (2 cl):
Nikka Coffey Grain 45%, Locke's 8yo 40%, Johnnie Walker Double Black 40%, Highland Park 18yo 43%, Benromach 2003 Cask Strength 59,4%
Termín konání:
18. 4. 18.00-20.00
FB:
https://www.facebook.com/events/1798617853571012/
Tel: 775 018 444
<<
<
>
>>
Máte k tomu co říct?
Vložte se do diskuze
.
???
---
22:22:41 6.12.2014
1 odpověď
???
: Absint (pravý) mám snad ještě raději než whisky...Žufánek (ať už Antoine nebo Grenouille) IMHO lepší volba, než Bairnsfather. Ze zahraničních mám rád La Clandestine nebo absinty Jade (Esprit Edouard, 1901...). Jinak konkrétně Manson spolupracoval s destilatérem Oliverem Matterem na kousku zvaném Mansinthe se stylovými 66,6 % alkoholu a ten mi také chutná
http://4bar.cz/zbozi/absinth-1:1:1/mansinthe-5.html
???
---
21:37:12 27.11.2014
^
Teď zase zpětně procházím starší čísla Čilichili, co jsem nashromáždil přes rok, a v tom zářijovém mne zaujala zmínka o Bairnsfather Distillery, resp. o jejich tradičním absintu, který prý chlastá i Marilyn Manson nebo Johnny Depp. Měl někdo z vás tu čest ochutnat?
http://cilichili.cz/2014/9-z-pole-do-metropole/tema/bairnsfather-distillery/
Absinth, Absinth bitter, Extra Anise Absinth bitter, Reality Absinth bitter | Bairnsfather distillery
http://www.bairnsfather.net/vyrobky-absinthy
BRUKEV
---
17:52:57 23.11.2014
???
: tak to doufám, že se mýlíš. za tanečky bych zaplatil prdelaté mulatce po tanečku u tyče, ne chlapovi, který během mixování drinku v baru po mně hází úsměvy a žongluje s kostkama ledu.
???
---
17:34:42 23.11.2014
^
(
-1
)
KAKIHARA
: Imho je soucasti ceny toho drinku prave to nakrucovani. Proto si tyhle drinky taky moc nedavam, ne ze by mi nechutnaly, ale spis si ho semtam s chuti udelam doma a nakrucuju se pri tom jak chci ja (zpravidla vubec :).
KAKIHARA
---
12:48:36 23.11.2014
^
(
+1
)
ja ten flair moc nechapu. Jako jo, kdyz si chtej ukazat jak jsou sikovny a vubec, budiz. Ale kdyz prijdu do baru a chci drink, tak snad nemusim cucet na barmana jak tam hopsa, krouti se a podpaluje paraplicka, chci ten drink....
FIRED
---
13:57:02 22.11.2014
BRUKEV
: working flair. porad lepsi, nez kdyz tam barman stoji jako prkno a drzi si shaker u ucha :)
BRUKEV
---
8:45:25 22.11.2014
^
(
+1
)
Nuda v práci, tak rochu spammu.
Proč se někteří barmani mají potřebu takhle idiotsky u míchání kroutit, to fakt nechápu.
Anatomie koktejlu – Gin Fizz | THINK FOOD - Anatomie koktejlu
http://www.thinkfood.cz/anatomie-koktejlu-gin-fizz/
BRUKEV
---
8:39:26 22.11.2014
(
+1
)
Něco k tomu OF ad dnešní rozhovor s barmanem roku
http://magazin.aktualne.cz/...r~a4da677070c011e49b26002590604f2e/r~c41d605c6fcf11e4aff10025900fea04/
LEFTY
---
9:40:54 13.11.2014
Whisky sour je můj krpytonit. Piju to jak vodu. Ty konce pak!
FIRED
---
23:22:26 12.11.2014
takze klasiky.. ja si dneska delal old fashioned + jsem tam pridal kakaovou palenku a k tomu jsem prikusoval anglickou slaninu. prekvapive dobre se to doplnovalo.)) ted si vyrabim malinovej bitters a zkusim to s nim jeste nejak vytunit...
<<
<
>
>>