Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Whisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání, nejlepších ingrediencích, skle atd.
STEPNI_VLK
Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, rady sebrané během života diskuse či tipy na whisky kolem 1.000 Kč (oblíbený to dotaz).
ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Čtvrteční degustace ve Whiskey baru, který neexistuje
Téma: Otázky & odpovědi
Cena: 550 Kč
Whisky vzorky (2 cl): Nikka Coffey Grain 45%, Locke's 8yo 40%, Johnnie Walker Double Black 40%, Highland Park 18yo 43%, Benromach 2003 Cask Strength 59,4%
Termín konání: 18. 4. 18.00-20.00
FB: https://www.facebook.com/events/1798617853571012/
Tel: 775 018 444
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
BRUKEV --- 8:45:25 22.11.2014
Nuda v práci, tak rochu spammu.
Proč se někteří barmani mají potřebu takhle idiotsky u míchání kroutit, to fakt nechápu.

Anatomie koktejlu – Gin Fizz | THINK FOOD - Anatomie koktejlu
http://www.thinkfood.cz/anatomie-koktejlu-gin-fizz/
BRUKEV --- 8:39:26 22.11.2014
LEFTY --- 9:40:54 13.11.2014
Whisky sour je můj krpytonit. Piju to jak vodu. Ty konce pak!
FIRED --- 23:22:26 12.11.2014
takze klasiky.. ja si dneska delal old fashioned + jsem tam pridal kakaovou palenku a k tomu jsem prikusoval anglickou slaninu. prekvapive dobre se to doplnovalo.)) ted si vyrabim malinovej bitters a zkusim to s nim jeste nejak vytunit...
??? --- 21:13:39 12.11.2014
FIRED: Whisky sour.
FIRED --- 18:37:35 12.11.2014
jak jste na tom s drinkama z whisky/bourbonu? nejaci oblibenci?
LEFTY --- 18:03:10 12.11.2014
FIRED: jojo, já si nestěžuju, jenom upozorňuju, že čistě šířkou destilátů to místní publikum neosloví. Jinak ten bar je vážně "jinej" a mně se líbí.
FIRED --- 15:17:57 12.11.2014
LEFTY: anonymous se hlavne zameruje na svoje cocktaily a twisty klasik... kluci to tam delaji jinak, nez vetsina baru a to me tam bavi :) na popijeni whisky doporucuju whisky & kilt v legerove
LEFTY --- 13:40:06 12.11.2014
???: jsem tam byl před 14 dny, tak snad mezitím ne.
??? --- 12:12:05 12.11.2014
LEFTY: Jsem myslel, že ho zrušili.