Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Whisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání, nejlepších ingrediencích, skle atd.
STEPNI_VLK
Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, rady sebrané během života diskuse či tipy na whisky kolem 1.000 Kč (oblíbený to dotaz).
ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Čtvrteční degustace ve Whiskey baru, který neexistuje
Téma: Klenoty palírny Talisker
Cena: 550 Kč
Whisky vzorky (2 cl): Talisker 10yo 45,8 %, Talisker Storm 45,8 %, Talisker 57° North 57 %, Talisker Port Ruighe 45,8 %, Talisker 18yo 45,8 %
Termín konání: 7. 2. 18.00-20.00
FB: https://www.facebook.com/events/2042849445799130/
Tel: 775 018 444
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
LEFTY --- 14:36:23 26.9.2014
Jdete někdo, dnes/zítra?

Whisky Live Prague
http://www.whiskyliveprague.cz/cs/
WILDENBURY_SQ --- 19:27:51 21.9.2014
Tak oktomórka je genialni na vareni ruznych sytych stew apod. Staci homeopaticke mnozstvi a je to jak kdybyste tam vyklopili lahev lafrojga :)
LEFTY --- 23:13:01 14.9.2014
Jinak jsem si při čekání na letadlo udělal radost a rozhodl jse mse ochutnat Glenmorangie 12yo Lasanta.
Kdo má rád sladší ovocnější whisky, vyzkoušejte to.
GALENIUS --- 22:06:39 14.9.2014
WILDENBURY_SQ: Ardbeg 10y je nejoblíbenější whisky mé manželky. A Caol Ila 10y zase moje (hned za Laphroaig). Dražší jsem nepil. Jinak ale moc nechápu co tím chceš říct.
WILDENBURY_SQ --- 18:30:55 14.9.2014
GALENIUS: No rikat o destilérkách jako takovejch, ze jsou skvely... Jako taky mam destilérky rad (jakykoliv, i na rektifikaci ropy), ale ze je Arbeg skvelej, to je myslim trochu... Nejapně receno.
GALENIUS --- 16:32:45 14.9.2014
LEFTY: Skvělá je taky Caol Ila. I Arbeg.
LEFTY --- 16:13:18 14.9.2014
WILDENBURY_SQ: Díky za tipy. Hlavně to musím všechno vypeat. (vyprovodím se sám ;-))
WILDENBURY_SQ --- 14:29:31 14.9.2014
DONTRAGEDY: Tech kouru je milion druhu, pokud jsi kouřomil. Irskej kouř je zas něco jinýho (Connemary)...

LEFTY: Teď mi došlo, co hledáš, když už jsme u toho :) Leviathan. Long story
short - uzené mořské řasy, v tom nejlepším možném slova smyslu. Kdybys náhodou někde sehnal láhev, vem rovnou celou bednu, tady to udáš hned...
DONTRAGEDY --- 13:18:26 14.9.2014
WILDENBURY_SQ: nj ja som neznal a prekvapil ma hodne milo (ono je kourovoy a kourovy - mna prave ta chut dymu zaujala, ze bola pre mna ina ako obvykle) - i ked je pravda, ze poznam strasne malu vzorku proti niektorym ludom tu a ako spravna konzerva som skoncil u Islay a asi este dlho tam ostanem :)
WILDENBURY_SQ --- 13:12:24 14.9.2014
LEFTY: Octomore, akorát ten je trochu přeplněný mořem, rašelinou a uzeninou :)

Ne, vážně, kouřovek je spousta. Talisker i Lagavulin ti schválim a dále doporučim Benromach peat smoke, ochutnat všechny Laphy (mně třeba 10 yo vůbec nechutná, ale čtvrťoch nebo CS jsou úplně jiná liga, i ten 18 yo neni zlej) a poslední dobou mě hodně zaujal Bruichladdich Port Charlotte heavily peated. Tu poslední bych ostatně doporučil všem, kdo mají rádi propracované jemné kouřovky, pro mě opravdová pecka a takový pohlazení, po tý šílený oktomórce.

DONTRAGEDY: Hele... Základního Ardbega zde asi všichni znají, dokonce ani to, že je kouřový ("udeny dym"), nebude pro vetsinu osazenstva velkym prekvapenim :)