úvod
témata
události
tržiště
Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
K dispozici jsou také mobilní aplikace
přihlásit
přihlásit
pamatovat si přihlášení
neviditelný
bez kontroly IP
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
jít na ...
nejnovější
12/2020
09/2020
06/2020
03/2020
12/2019
09/2019
06/2019
03/2019
12/2018
09/2018
06/2018
03/2018
12/2017
09/2017
06/2017
03/2017
12/2016
09/2016
06/2016
03/2016
12/2015
09/2015
06/2015
03/2015
12/2014
09/2014
06/2014
03/2014
12/2013
09/2013
06/2013
03/2013
12/2012
09/2012
06/2012
03/2012
12/2011
09/2011
06/2011
03/2011
12/2010
09/2010
06/2010
03/2010
12/2009
09/2009
06/2009
03/2009
12/2008
09/2008
06/2008
03/2008
12/2007
RUZNE
Whisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání, nejlepších ingrediencích, skle atd.
STEPNI_VLK
Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
Nastěnka
ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, rady sebrané během života diskuse či tipy na whisky kolem 1.000 Kč (oblíbený to dotaz).
ZLATÉ PRAVIDLO:
Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před
nosing & tasting
odpočívat
minutu za každý rok jejího zrání
. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.
Čtvrteční degustace ve Whiskey baru, který neexistuje
Téma:
Otázky & odpovědi
Cena:
550 Kč
Whisky vzorky (2 cl):
Nikka Coffey Grain 45%, Locke's 8yo 40%, Johnnie Walker Double Black 40%, Highland Park 18yo 43%, Benromach 2003 Cask Strength 59,4%
Termín konání:
18. 4. 18.00-20.00
FB:
https://www.facebook.com/events/1798617853571012/
Tel: 775 018 444
<<
<
>
>>
Máte k tomu co říct?
Vložte se do diskuze
.
PINGVINS
---
14:39:20 31.12.2013
Prijemneho Slvestra preju a at chutna i v pristim roce!
[
http://i.nyx.cz/files/00/00/11/12/1112906_7569b333a114f1b6ff27.jpg?name=image.jpg
]
ZOIDBERG
---
14:05:53 27.12.2013
Ten Black Grouse asi prubnu, už jsem taky slyšel, že stojí za to.
PINGVINS
---
13:56:44 27.12.2013
???
: řekl bych tak někde uprostřed. Black Grouse je nakouřená dost, Famous Grouse méně a Snow Grouse vůbec. Ta Famouska se míchá z mladších Highland Parku, Macallanu a nějakých dalších. Nevím na kolik je to jen marketingový příběh, ale ta chuť je dost podobná. Ten Dun Bheagan jsem neměl, tak netuším, jestli víc nebo míň.
???
---
13:51:14 27.12.2013
^
PINGVINS
: Jj, ze jde o dobrej blend jsem slysel uz vickrat, za tu cenu. Je to kouř, nebo vubec ani co by se za nehet veslo?
Z kouřovejch tehle kategorie me docela bavi blendovanej Dun Bheagan... V baru si ho davam na rozjezd pri splhani na Olymp.
PINGVINS
---
13:47:24 27.12.2013
^
???
: V této cenové kategorii podle mne nejlepší blend.
PINGVINS
---
13:46:17 27.12.2013
ZOIDBERG
: je trochu víc nakouřený. Trochu mi připomíná Highland Park 12, ikdyž ta je o dost jemnější
???
---
13:45:59 27.12.2013
1 odpověď
PINGVINS
: Výtečná tulamórka! :)
Mne by zas zajimalo, jakej je ten Famous grouse na vsedni popijeni.
ZOIDBERG
---
13:38:30 27.12.2013
1 odpověď
PINGVINS
: Jaký je ten Black Grouse?
PINGVINS
---
13:28:58 27.12.2013
2 odpovědi
musím se po vánocích pochlubit, sbírka v kanclu se rozrostla
[
http://i.nyx.cz/files/00/00/11/11/1111312_8c21cb9eafb442e9ac95.jpg?name=2013-12-27+13.26.15.jpg
]
???
---
1:52:44 25.12.2013
???
: Do standardní whisky sour bílek nepatří! Výňatek z
Imbibe od Wondriche
:
------------------------
ONE WINE GLASS [2 OZ] OF [SPIRITS]
HALF WINE GLASS [1 OZ] OF WATER
ONE TABLESPOONFUL OF SUGAR
HALF OF A LEMON
------------------------
Squeeze a portion of the lemon into the tumbler, which should be a quarter full of ice, and rub the lemon on the rim of the glass. Stir with a spoon. . . . In the manufacture of fixes and sours a small bar-glass or ordinary tumbler is employed.
SOURCE: STEWARD & BARKEEPER’S MANUAL, 1869 (COMPOSITE)
NOTES ON INGREDIENTS: By the 1880s, 1 tablespoonful of sugar was considered excessive, and the amount was reduced by half to two-thirds, and indeed 1 teaspoon or 11/2 teaspoons is sufficient; I will not dictate as this is a personal matter. The water, included at the beginning to help the sugar dissolve, was soon replaced by a squirt of seltzer which, once bartenders switched to syrup for sweetening (use 1 to 2 teaspoons of gum), migrated to the top of the drink. The canonical Sour spirits were brandy (the early favorite), Holland gin, applejack (this made for a “Jersey Sour”), bourbon (generally, but not always favored over rye - a New York Sour, for instance, calls for rye), and Santa Cruz rum (these last two being the latter-day favorites). The 1887 edition of Thomas’s book adds a dash of curacao.
For an Egg Sour, use 1 ounce each of brandy and curacao for the spirits and add a whole egg. In 1922, the great Anglo-Belgian (shades of Hercule Poirot!) bartender Robert Vermiere suggested that “a few drops of white of egg improve all Sours.” This, the European school of Sour-making, was the one that recolonized America after Prohibition, and the Sour with a head on it was a standard specialty of FDR-era Cocktail lounges. (It should be pointed out, however, that as early as 1904 the Chicago Tribune was talking about an artificial, presweetened “acid and white of egg mixture” that was sold to bars by the gallon; but it was never considered good form to use such a thing.)
NOTES ON EXECUTION: For a midcentury Sour, begin by squeezing the lemon into a small bar-glass, add the sugar and water, stir, then finish with spirits and ice. Done. The claret, always a nice touch, is best applied with a dasher top. Failing that, careful pouring from a jigger (use about 1/2 ounce) over the back of a spoon will do. The idea is to have a “pleasant-looking, red-headed drink” as the Chicago Tribune observed in 1883.
For one of the advanced sours of the 1880s, use syrup and shake everything but the float, if using one (and don’t forget the curacao!). Strain into a 4-or 5-ounce footed glass, add a healthy splash of seltzer if you like, float the float if you want that, and finish with a piece of pineapple, a couple of orange wedges, and a few berries.
Bar bych doporučil tento:
http://www.bugsysbar.cz/
(bacha, maj tam čuráci nějakou reklamu, která začne mluvit, tj. vypnout zvuk než klikneš)
<<
<
>
>>