úvod
témata
události
tržiště
Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
K dispozici jsou také mobilní aplikace
přihlásit
přihlásit
pamatovat si přihlášení
neviditelný
bez kontroly IP
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
jít na ...
nejnovější
12/2020
09/2020
06/2020
03/2020
12/2019
09/2019
06/2019
03/2019
12/2018
09/2018
06/2018
03/2018
12/2017
09/2017
06/2017
03/2017
12/2016
09/2016
06/2016
03/2016
12/2015
09/2015
06/2015
03/2015
12/2014
09/2014
06/2014
03/2014
12/2013
09/2013
06/2013
03/2013
12/2012
09/2012
06/2012
03/2012
12/2011
09/2011
06/2011
03/2011
12/2010
09/2010
06/2010
03/2010
12/2009
09/2009
06/2009
03/2009
12/2008
09/2008
06/2008
03/2008
12/2007
RUZNE
Whisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání, nejlepších ingrediencích, skle atd.
STEPNI_VLK
Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
Nastěnka
ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, rady sebrané během života diskuse či tipy na whisky kolem 1.000 Kč (oblíbený to dotaz).
ZLATÉ PRAVIDLO:
Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před
nosing & tasting
odpočívat
minutu za každý rok jejího zrání
. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.
Čtvrteční degustace ve Whiskey baru, který neexistuje
Téma:
Otázky & odpovědi
Cena:
550 Kč
Whisky vzorky (2 cl):
Nikka Coffey Grain 45%, Locke's 8yo 40%, Johnnie Walker Double Black 40%, Highland Park 18yo 43%, Benromach 2003 Cask Strength 59,4%
Termín konání:
18. 4. 18.00-20.00
FB:
https://www.facebook.com/events/1798617853571012/
Tel: 775 018 444
<<
<
>
>>
Máte k tomu co říct?
Vložte se do diskuze
.
BRUKEV
---
17:29:17 31.3.2011
Takže je tu mrtvo, tudíž se vrátím k tématu kazící se lihoviny:)
Dle páleničářů: sud používaný dokáže dodat lehkou chuť i slivovici, ta se v něm nicméně nezkazí. Jen lehce změní barvu a bude se samozřejmě odpařovat.
BRUKEV
---
21:28:43 6.3.2011
???
: Dyk se tady osazenstvo shodlo, že se kecá o všem tvrdým. a zrovna rumy se tu řeší snad na druhým místě po whisce, takže vše ok:)
BRUKEV
---
20:56:23 6.3.2011
1 odpověď
Tak proč kacířství? Tak jak se pijci alkoholu za 500kč+ dívají z patra na pijce alkoholu za méně peněz, tak se dívají pijci chlastu za 2000kč+ na ty pětikilaře. A stejně tak pijci za 5000+ na dvoulitraře.
Dle mě je tenhle chlast za šest stovek bez problému, pokud Ti chutná, není problém.
BRUKEV
---
21:55:44 23.2.2011
Je tu mrtvo, kua.
BTW co to kazení slivovice?
NEMRTVY
---
22:34:23 6.2.2011
tiez mi nie je jasne preco sa whisky neskazi a slivovica by sa mala ...
BRUKEV
---
19:14:27 6.2.2011
SONNY1344
: jakým způsobem se zkazí?
SONNY1344
---
15:40:57 6.2.2011
taky si chci takhle hrát se slivovicí, můj plán je sehnat soudek po sherry nebo madeiře, dají se koupit třeba ve skotských palírnách
???
---
21:06:41 5.2.2011
SONNY1344
: Zajímavý, díky za informaci!
SONNY1344
---
16:45:35 5.2.2011
2 odpovědi
???
: psal jsi tu o nápadu archivovat slivovici v sudech - k tomu jedno velký varování, dle starých paličů (a dle kamaráda, který to zkoušel) jde slivovice archivovat maximálně dva roky v dřevěným sudu, pak se prostě zkazí.. jinak rok v sudu udělá ze slivovice (samozřejmě nejlepší, k jaký jsi schopen se dostat) opravdovou lahůdku
JCSOFT
---
14:41:21 27.1.2011
WENOUSH
: výrazy jako "nepitelnej šit" si myslím nezaslouží, ale žádný zázrak to není, hlavně v poslední době (= od uvedení na trh se zhoršila). Tuhle variantu na 40% alkoholu bych taky spíš vynechal, Caol Ila umí i lepší věci :)
<<
<
>
>>