Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Programovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
TENCOKACISTROMY
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
FREELA --- 16:50:45 5.12.2014
Neresil jste nekdo tisk z prohlizece bez hlavicky a paticky (prohlizec pridava url atd.). Mam nejakou funkcni dll, co posila tisk rovnou do windows print dialogu, ale sef chce nejaky zmeny a ja nemam zdrojak. Nejakej opensource?
NECROMAN --- 9:02:36 5.12.2014
Vysel ReSharper 9, ale trochu bych vahal s updatem, teprve nedavno vysla prvni beta...
ReSharper :: What's New in ReSharper 9
https://www.jetbrains.com/resharper/whatsnew/
MISO --- 14:57:31 21.11.2014
JULIEEHARSHAW: diky za rady, pokracujem v patrani
MISO --- 15:11:26 20.11.2014
???: diky za tip, skonci chybou, vid priloha. pardon za blbe otazky, v .NETe som jak v risi divov :)

[//i.nyx.cz/files/00/00/12/86/1286634_eb573910c69cd605a2a4.png?name=Screen+Shot+2014-11-20+at+15.09.56+.png]
??? --- 14:17:27 20.11.2014
MISO: zkusil bych přes regsvr32 do systému registrovat to problémový dllko ;)
MISO --- 12:40:57 20.11.2014
Ahojte, prosim o radu, ktorym smerom sa vybrat dalej. Predosielam, ze nie som ziadny .NETar.

Mam kod, ktory ma implementovat konektor na Thomson Reuters, aby sa dali tahat data. V tutoriale sa odkazuju na par DLLiek, ktore sa maju pridat do projektu, su to asi COM objekty. Aplikacia sa spusti a pri pokuse o zavolanie COMu spadne na chybu a miesto pozadovaneho interface je objekt pretypovany System.__ComObject.

Unable to cast COM object of type 'System.__ComObject' to interface type 'TenReutersInterface'. This operation failed because the QueryInterface call on the COM component for the interface with IID '{XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX}' failed due to the following error: No such interface supported (Exception from HRESULT: 0x80004002 (E_NOINTERFACE)).

Po hodine googlenia som sa dopracoval k nazoru, ze je to genericka chyba, ktora suvisi s loadovanim/registraciou DLLky do .NET runtime/prostredia/whatever.

Co som zatial skusil
- anotovat main(String[] args) metodu anotaciou [STAThread] - aplikacia sa zasekne na pokuse o volanie metody z DLLky
- pomocou RegAsm.exe registrovat assembly do .NETu, skusil som to jak vo Framework, tak pre Framework64 - bez vysledku
- skusil som ine interfaces z tej DLLky, vysledok je rovnaky.

Mate nejake tipy, co s tym dalej? Dokumentacia mlci, resp. tam nic nie je.
SUCZKER --- 15:41:22 15.11.2014
NECROMAN: Kua, to abych si tedka zvetsil oddil na kterym mam Windoze a shrinknul Linux - a nebo si poridil dalsi notas :)
NECROMAN --- 5:42:44 14.11.2014
Mimo to byl jeste predstaven novy Blend pro VS2015, ktery nyni bezi ve VS shellu, ma i Intellisense, edit a continue u XAMLu a hromadu dalsich vychytavek
http://blogs.msdn.com/b/visualstudio/archive/2014/11/13/blend-for-visual-studio-2015-preview.aspx

Dale Xamarin free edice nyni bude fungovat i ve Visual Studiu, do ted to bylo mozne jen u placene verze Xamarinu. Dokonce Xamarin Free pobezi i ve Visual Studio Communiti edici.
http://www.pcworld.com/...free-visual-studio-community-to-let-developers-build-android-ios-apps.html

Microsoft take predstavil vlastni Android emulator pro VS
http://blogs.msdn.com/...lm/archive/2014/11/12/introducing-visual-studio-s-emulator-for-android.aspx

Visual Studio Online ma nyni hromadu novinek jako podpora externich Git repozitaru nebo Continuous Integration - vlastni build kroky. Defakto hodne funkci prevzatych z TeamCity.

Je toho fakt hodne :)
http://www.visualstudio.com/en-us/news/news-overview-vs
FREELA --- 16:31:40 13.11.2014
SUCZKER:
https://github.com/Microsoft/dotnet
Opening up Visual Studio and .NET to Every Developer, Any Application: .NET Server Core open source and cross platform, Visual Studio Community 2013 and preview of Visual Studio 2015 and .NET 2015 - Somasegar's blog - Site Home - MSDN Blogs
http://blogs.msdn.com/...l-studio-community-2013-and-preview-of-visual-studio-2015-and-net-2015.aspx

SUCZKER --- 15:52:01 13.11.2014
FREELA: Marne hledam, co to ten .NET Core vlastne je. V podstate by me zajimal nejak seznam trid nebo namespacu, ktere do toho spadaji. Cetl jsem neco o "nuget"-ech, coz uplne nevim co je - (uvizl jsem u ASP.NET 2.0) - Nema nekdo nejaky blizsi prehled ?