Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Programovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
TENCOKACISTROMY
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
MISO --- 12:40:57 20.11.2014
Ahojte, prosim o radu, ktorym smerom sa vybrat dalej. Predosielam, ze nie som ziadny .NETar.

Mam kod, ktory ma implementovat konektor na Thomson Reuters, aby sa dali tahat data. V tutoriale sa odkazuju na par DLLiek, ktore sa maju pridat do projektu, su to asi COM objekty. Aplikacia sa spusti a pri pokuse o zavolanie COMu spadne na chybu a miesto pozadovaneho interface je objekt pretypovany System.__ComObject.

Unable to cast COM object of type 'System.__ComObject' to interface type 'TenReutersInterface'. This operation failed because the QueryInterface call on the COM component for the interface with IID '{XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX}' failed due to the following error: No such interface supported (Exception from HRESULT: 0x80004002 (E_NOINTERFACE)).

Po hodine googlenia som sa dopracoval k nazoru, ze je to genericka chyba, ktora suvisi s loadovanim/registraciou DLLky do .NET runtime/prostredia/whatever.

Co som zatial skusil
- anotovat main(String[] args) metodu anotaciou [STAThread] - aplikacia sa zasekne na pokuse o volanie metody z DLLky
- pomocou RegAsm.exe registrovat assembly do .NETu, skusil som to jak vo Framework, tak pre Framework64 - bez vysledku
- skusil som ine interfaces z tej DLLky, vysledok je rovnaky.

Mate nejake tipy, co s tym dalej? Dokumentacia mlci, resp. tam nic nie je.
SUCZKER --- 15:41:22 15.11.2014
NECROMAN: Kua, to abych si tedka zvetsil oddil na kterym mam Windoze a shrinknul Linux - a nebo si poridil dalsi notas :)
NECROMAN --- 5:42:44 14.11.2014
Mimo to byl jeste predstaven novy Blend pro VS2015, ktery nyni bezi ve VS shellu, ma i Intellisense, edit a continue u XAMLu a hromadu dalsich vychytavek
http://blogs.msdn.com/b/visualstudio/archive/2014/11/13/blend-for-visual-studio-2015-preview.aspx

Dale Xamarin free edice nyni bude fungovat i ve Visual Studiu, do ted to bylo mozne jen u placene verze Xamarinu. Dokonce Xamarin Free pobezi i ve Visual Studio Communiti edici.
http://www.pcworld.com/...free-visual-studio-community-to-let-developers-build-android-ios-apps.html

Microsoft take predstavil vlastni Android emulator pro VS
http://blogs.msdn.com/...lm/archive/2014/11/12/introducing-visual-studio-s-emulator-for-android.aspx

Visual Studio Online ma nyni hromadu novinek jako podpora externich Git repozitaru nebo Continuous Integration - vlastni build kroky. Defakto hodne funkci prevzatych z TeamCity.

Je toho fakt hodne :)
http://www.visualstudio.com/en-us/news/news-overview-vs
FREELA --- 16:31:40 13.11.2014
SUCZKER:
https://github.com/Microsoft/dotnet
Opening up Visual Studio and .NET to Every Developer, Any Application: .NET Server Core open source and cross platform, Visual Studio Community 2013 and preview of Visual Studio 2015 and .NET 2015 - Somasegar's blog - Site Home - MSDN Blogs
http://blogs.msdn.com/...l-studio-community-2013-and-preview-of-visual-studio-2015-and-net-2015.aspx

SUCZKER --- 15:52:01 13.11.2014
FREELA: Marne hledam, co to ten .NET Core vlastne je. V podstate by me zajimal nejak seznam trid nebo namespacu, ktere do toho spadaji. Cetl jsem neco o "nuget"-ech, coz uplne nevim co je - (uvizl jsem u ASP.NET 2.0) - Nema nekdo nejaky blizsi prehled ?
BUTHRAKAUR --- 21:32:58 22.10.2014
NECROMAN, MORMEGIL: no a nebo treti prekvapive vychytraly reseni: https://github.com/CatenaLogic/GitLink :) //pokud to teda mate v gitu
MAIMONIDES --- 15:22:05 8.10.2014
NECROMAN: No tak reflector.
NECROMAN --- 13:09:15 8.10.2014
MAIMONIDES: divne, knihovnu nemam obfuskovanou, pdb s full debugem dam do slozky a tu nastavim ve VS settings jako symbols folder, ale kdyz chci navigovat dovnitr pri debugovani, tak mi VS rekne, at mu dam cestu k nazev.cs souboru a bez neho nic nezobrazi.
MAIMONIDES --- 11:43:36 8.10.2014
NECROMAN: Když to neni obfuskováný, tak ne.